Šta je novo?

2x2600XT

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Imam priliku da jeftino dobijem dve 2600xt sa 256MB DDR4.
Da li se isplati ovo uzimati (ploca mi podrzava Crossfire)s obzirom na performanse ili da sacekam 2900XT da pojeftini? Trenutno je najnize oko 390 USD. Mada za 2900xt treba i jaca napojna:-devil-:

Pa 2600XT(Single & CF) se pokazala kao dosta slaba kartica u odnosu na konkurenciju. Iako sam ATi Fan ne verujem da ce se nesto znacajno promeniti sa izlaskom novih drajvera...Moj izbor bi definitivno bio HD2900XT...ali ako mozes da nabavis 2600XT CF za neke male pare mozda nebi bilo lose da ih uzmes pa da ih stavis medju oglase...jer je potraznja za njima na forumu VELIKA...

Mislim da je bolja solucija 8800GTS, čak i onaj sa 320MB. Imam istu u ASUSovoj izvedbi i to je zaista neverovatno moćna karta (pre toga sam promenio tri ATI-ja 9600Pro, 9600XT i X800 GTO i prešao sam na nVidoja jer mislim da je ATI trenutno inferiorniji).

Mislim da je bolja solucija 8800GTS, čak i onaj sa 320MB. Imam istu u ASUSovoj izvedbi i to je zaista neverovatno moćna karta (pre toga sam promenio tri ATI-ja 9600Pro, 9600XT i X800 GTO i prešao sam na nVidoja jer mislim da je ATI trenutno inferiorniji).

Pa nisi skroz u pravu, kad pogledas cenovni rang onda je AMDeka definitivno u prednosti u odnosu na nVidiju, recimo x2600 je brza i jeftinija od 8600, a x2900 je brza od bilo koje 8800GTS a cena je tu negde:whip: .
Jedino nisam siguran za potrosnju struje nisam gledao koja trosi manje struje:bottle: .

Jos nesto pre neki dan je neki lik postovao neki test gde su rezultati izrazeni u frame/€, mislim da je to najmerodavnije uporedjivanje grafickih kartica, pri cemu je najbrza kartica imala 1frame/3.3 $ ili €, a sledeca do nje sporija par % ali 1frame/2.33 $ ili €.

Nazad
Vrh Dno