Šta je novo?

Problem sa TV kartom

Denitea

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
Imam Plocu Intelovu XBX2 i TV kartu Leadek PVR2000. Operativni je XP+SP2. Nemam zvuk pri gledanju TV-a, dok je pri reprodukciji VHS-a, tj. grebovanja preko Line-In-azvuk prisutan. Instalirani su drajveri (pri instalaciji se na jednom delu bas za zvuk i cuje na kratko zvukic) regularno i sve je proteklo OK. Cak sam stavio i novi operativni sistem, ali isto. Ranije sam imao drugu plocu i procesor i radilo je sve ok, tako da izbacujem mogucnost da zvucna nije OK. U properies-u za audio je po default-u stavljeno na CD player, iako ima jos Wave, SW synth, Input monitor). Sve sam probao ali ne radi zvuk.
Hvala unapred na pomoci i pozz!
:wave:

Imam Plocu Intelovu XBX2 i TV kartu Leadek PVR2000. Operativni je XP+SP2. Nemam zvuk pri gledanju TV-a, dok je pri reprodukciji VHS-a, tj. grebovanja preko Line-In-azvuk prisutan. Instalirani su drajveri (pri instalaciji se na jednom delu bas za zvuk i cuje na kratko zvukic) regularno i sve je proteklo OK. Cak sam stavio i novi operativni sistem, ali isto. Ranije sam imao drugu plocu i procesor i radilo je sve ok, tako da izbacujem mogucnost da zvucna nije OK. U properies-u za audio je po default-u stavljeno na CD player, iako ima jos Wave, SW synth, Input monitor). Sve sam probao ali ne radi zvuk.
Hvala unapred na pomoci i pozz!
:wave:

A jesi li povezao TV karticu sa zvucnom?

Na ploci nemam za audio kablic nozice, tj.cd in, a na ptrethodnoj ploci mi je radio zvuk i bez audio kablica.

Na ploci nemam za audio kablic nozice, tj.cd in, a na ptrethodnoj ploci mi je radio zvuk i bez audio kablica.

veoma interesanto, bas bi voleo da znam kako je radio bez kabla???

postoje dva nacina povezivanja i to

Ako nemas nozice na ploci, da li uopste imas integrisani audio na ploci? da li imas ulaz za bananu sa zadnje strane kucista tj ploce??

dok ne povezes to dvoje nece ti ni raditi budi u to uveren

ako ti TV karta ima izlaz kao Type A a maticna ploca ulaz kao Type B tesko ces i povezati, tj nisi ih bas dobro upario :smash:

PS

upravo sam pogledao i ako je ovo tvoja ploca

http://www.intel.com/products/motherboard/D975XBX2/index.htm
d975xbx2.jpg

neces ni uspeti da ih poveses, sem ako neko ne zna kako spojiti nozice sa bananicom 😱

Poslednja izmena:
Hvala @Zap. Shvatio sam i ja da nisam najbolje upario te dve stvari. Vise se ne secam, ali moguce je da sam imao zvuk pri grebovanju (preko Line In-a) i da me je to zbunilo, jer tada nisam gledao TV-e. E, sad, da li postoji ili moze da se napravi kabl nozice (za tv kartu)-3,5mm stereo banana (za zvucnu spolja)?

Nazad
Vrh Dno