Šta je novo?

Leadtek WinFast XP Expert + Creative Live u VISTI?

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Da li je neko uspeo da potera doticnu kombinaciju tv i zvucne karte (WinFast XP Expert + Creative Live! 5.1) u win visti, a da moze da kontrolise zvuk iz winpvr-a, tj. preko daljinca i da moze da snima video sa zvukom?

Ja sam pocetkom godine skinuo vistu i vratio se na xp zbog ovog problema, sada bih zeleo da ostavim vistu za jedini os pa ako neko ima resenje molim da javi.

Verovatno je problem u driverima za zvucnu posto u podesavanjima za winfast pvr, u onom padajucem meniju za kontrolu zvuka nemam opcije kao u xp-u, cd-in, aux,.. nego samo jednu koja samo daje zvuk kanalima, ali ne moze da se kontrolise(smanjuje-pojacava zvuk) niti se snima na videu. Ovo je i logicno posto mi je tv karta vezana za aux na zvucnoj. Probao sam sa snimanjem drivera za live! za xp i kxdrv3538l-full i stvari su isto stajale. Doduse sa kxdrv3538l-full se bas i nisam snasao, pa ako moze preko njih nesto da se uradi, molim sve koji imaju neku ideju da se jave.

Hvala unapred:wave:

kod mene je ista stvar, mada imam audigy ls...ni poslednji drajveri nisu najsjajniji posto i dalje postoji taj problem. sto je jos cudnije, winpvr mi prijavljuje, ako stavim poslednje drajvere (bilo da je u pitanju vista ili xp) da imam live! kartu, a ne audigy...creative i dalje zeza korisnike - realtek radi bez problema (ali creativac je creativac, a riltek je...nuzno zlo :))
kanda jos treba cekati da nekima neke stvari dodju iz dupeta u glavu.

kod mene je ista stvar, mada imam audigy ls...ni poslednji drajveri nisu najsjajniji posto i dalje postoji taj problem. sto je jos cudnije, winpvr mi prijavljuje, ako stavim poslednje drajvere (bilo da je u pitanju vista ili xp) da imam live! kartu, a ne audigy...creative i dalje zeza korisnike - realtek radi bez problema (ali creativac je creativac, a riltek je...nuzno zlo :))
kanda jos treba cekati da nekima neke stvari dodju iz dupeta u glavu.

Imam i ja ac '97 zvuk integrisan, ali mu se nesto nebih vracao..em sam kupio 5.1 zvucnike, i sad da mi ne radi u visti ni tv ni dvd..:wall:

Sad sam malo guglao po stranim forumima i nisam mogao da nadjem nista korisno, pa hajde braco Srbi, Crnogorci, Balkanci, pokazite da ste pametniji od njih, dajte nam resenje:d :D :d

Poslednja izmena:
Ja imam X-fi XtremeMusic i Leadtek TV XP 2000 i problem je isti. Dok likovi sa Tajvana ne naprave WinfastPVR za Vistu, nema nam spasa.

A jel uspeo neko da gleda tv preko win media centra - meni kaze da neprepoznaje hardver kad izaberem tv u media centru, i ako sam snimio drajvere za karticu (za vistu)???

Ja imam X-fi XtremeMusic i Leadtek TV XP 2000 i problem je isti. Dok likovi sa Tajvana ne naprave WinfastPVR za Vistu, nema nam spasa.

Probaj ovo resenje http://tw1965.myweb.hinet.net/doc/WinFastPVR2_v20214.mht

Namesti zvuk kao sto su oni objasnili pa javi jel si uspeo.:wave:

Poslednja izmena od urednika:
A jel uspeo neko da gleda tv preko win media centra - meni kaze da neprepoznaje hardver kad izaberem tv u media centru, i ako sam snimio drajvere za karticu (za vistu)???
Isto je i kod mene. WMC ne prepoznaje hardver.

Ne rade, vista neće da ih instalira.

Nešto sam malo jurio po netu, pa sam naišao na ovaj članak. Probaj da vidiš da li radi ovaj Winfast PVR2. Ja upravo skidam.

info: http://tw1965.myweb.hinet.net/WinFastPVR2.htm

Sad sam zavrsio download - javljam cim ga isprobam (u xp-u doduse, ali ako radi u xp-u trebalo bi i u visti posto je pisan za nju).

p.s. Namesti izvor zvuka po ovom upustvu (bas je i namenjeno pvr2 programu) :
http://tw1965.myweb.hinet.net/doc/Wi...VR2_v20214.mht

Sad sam probao PVR 2 i na osnovu nekih sat vremena zezanja sa njom cini mi se da je pomak u odnosu na keca - ako nista izgleda ozbiljnije, snimanje je bolje uradjeno zahvaljujuci onom pop-up baloncicu, fora sa teletexom da moze da bude u pozadini i po poterebi da mozes da setas izmedju tv-a i txta preko daljinca je korisna...

Ali najvaznije pitanje je da li radi u visti R0B0T0?

Poslednja izmena od urednika:
Radi u Visti, ali isto kao i PVR 1 - zvuk ne može ni da se pojačava ni utišava. Druga stvar, mnogo se baguje skin ovog PVR-a 2, ali za razliku od PVR1, Vista ne gasi aero kad se startuje program.

Sve u svemu, totalni smor sa Leadtek TV karticama na Visti iako piše da su Vista ready :-/

Oni drajveri ne rade, tj. meni nisu hteli da se instaliraju.

Ne radi, probano i sa PVR 1 i sa PVR2. Nema ama baš nikakve kontrole zvuka iz Winfast PVR-a. Non stop je pojačan do kraja.

Još jedna stvar za vlasnike x-fi music kartice i ovog leadteka - izgleda da dolazi do određene nekompatibilnosti između ovih komponenti kada se instalira winafast pvr. Pre instaliranja programa nema problema, ali se posle čuje ono užasno pucketanje što jako nervira. Pucketanje prestane čim se pvr uključi, na svu sreću, ali smara taj ritual paljenja i gašenja PVR-a posle restarta kompa samo da se ne bi čulo pucketanje.

Imate na Ledtekovom sajtu najnoviji PVR, probajte njega.

Ja nikako nisam uspeo ni sa PVR1 ni sa PVR2 da namestim zvuk, pa sam prešao na kombinaciju DScaler+Girder. Sad mi se ne experimentiše sa PVR3 :)

Ja koristim PVR3 v3.1.1.8 i nemam problema sa zvukom. Moj problem je sto ne radi Aero.

To je zbog overlay-a.

Jel uspeo neko da natera Leadtek-a da radi u Media Centru?

Skinuo sam drajvere sa leadtek sajta i sve mi radi. Pojacavanje i stisavanje bez probelma. Overlay se sam iskljuci. Realtek HD je muzicka kartica, live je u ormaru jer ce tesko creative da napravi uskoro dobre drajvere za vistu dok int. realtek radi bez problema.

Ja sam ih već imao i probao sam još jednom za svaki slučaj, međutim overlay je uključen i grayed tako da se ne može isključiti.
Skinuo sam drajvere sa leadtek sajta i sve mi radi. Pojacavanje i stisavanje bez probelma. Overlay se sam iskljuci.

Ja koristim PVR3 v3.1.1.8 i nemam problema sa zvukom. Moj problem je sto ne radi Aero.

Nisam znao da postoji i trojka, ja skinuo pvr2 v2.0.2.17, probacu sa trojkom:type: Ima li nekih razlika u odnosu na pvr2 - koje su najznacajnije?

Poslednja izmena:
Odakle ste Winfast PVR trojku skinuli??

@ Ćoba

Stvarno, odakle skinu pvr3? Sad sam uradio search na leadtek-ovom sajtu, i nema nista.

p.s. Inace postavili su pvr2 na support strani za winfast xp expert, tako da napokon vise ne prave pvr1.

Nazad
Vrh Dno