Šta je novo?

Gainward 8600 GT OC

Manndrak

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2007
Poena
304
Uspeo sam da joj podignem temp preko 100, ni sam ne znam kako. Jel postoji mogucnost da sam nesto sjebao? I kako sam uopste uspeo da to uradim kad kuler sljaka sve vreme?

Uspeo sam da joj podignem temp preko 100, ni sam ne znam kako. Jel postoji mogucnost da sam nesto sjebao? I kako sam uopste uspeo da to uradim kad kuler sljaka sve vreme?

Hmmm..... koliko vidim u tvojoj konfiguraciji, memory clock si digao na 2000 MHz, to je mnogo za tu karticu, posto joj je po defaultu 1600.
Ja sam je digao na 1670MHz, a procesor na 640 MHz i temperatura kartice se kreće najviše do 70, i to u najzahtevnijim igrama tipa Lost planet.
Smanji i ne bi trebalo da imaš problema...

Mogucnost uvek postoji ali je verovatnoca mala.

deder smanji to malo da se nesto ne zapali....
Jesi li pojacao kuler na 100%,ako jesi onda ili smanji klokove ili uzmi jos jedan pa ga uperi u graf....

Poslednja izmena:
Pokazivao je temp na asusovom programcicu od 103, ali izgleda da sam nesto sjebao, jer mi je danas jednom blokirao sliku tj izbacio kockice po ekranu. Posto sam u garanciji jel postoji mogucnost da me provale da sam clocovao?

Ma sto se tice blefiranja tu nema frke, nego da se ne vidi nesto hardverski ili sl.

Nece niko gledati, samo kazi da nemas case coolera. :D

Kazi da imash gremline ... Shtetu od gremlina pokriva garancija.

Ili bolje da kazem da je drekavac iz tunela.:D
Mala sala. Ok hvala vam u svakom slucaju, probacu sutra pa cemo videti rezultat.

Kad je vec pokrenuta tema da ne pravim novu :)
Kako se klokuje gainward 8600gt golden sample? Pri tom mislim do koliko ide, a ne na uputstvo za klokovanje :)
I ako neko ima neki link ka OC testovima iste neka okaci, posto nisam bas imao srece u google-ovanju :)

Poslednja izmena:
kod mene memorija na 1850 max i gpu na oko 700.

Poslednja izmena:
ja imam gainward 8600 gt glh 1ns memorija i moj trenutni klok je: memorija na 2030mhz a procesor 696mhz
upravo igram crysis igricu i u kucistu sam nabudzio 2 12" i i 3 8" ventilatora i neprelazi 60 c, naravno graficka ima i taj svoj ventilator, videcu dokle moze da ide dok neskupim lovu mozda za bolje hladjenje ali za sad ventilatori upereni u nju super obavljaju posao ali svaki dan memoriju povecam samo za po 10-20mhz najvise pa polako za sad nemam bagove nikakve igricu samo tu igrami super radi na 1650x1080 samo 2 male stavke sam smanjio od full-a,procesor ne povecavam tako kolko memoriju ali polako....

Kad je vec pokrenuta tema da ne pravim novu :)
Kako se klokuje gainward 8600gt golden sample? Pri tom mislim do koliko ide, a ne na uputstvo za klokovanje :)
I ako neko ima neki link ka OC testovima iste neka okaci, posto nisam bas imao srece u google-ovanju :)

Ja teram moju 760/2050 shader 1850mhz:-devil-: opusteno max temp 74 stepena mereno u rivi doduse jedna dvanestica duva u nju.A moze jos ona zavisi od primerka.

he 800/1900/2000 za 05 mark za igre 770/2000
moj primerak uskoro ide u oglase pa........

e to sad sam se oraspolozio znaci procesor moze jes dosta hehe ajd pa dokle izdrzi,
E imam jedno pitanje u sustini ako joj drzim temepraturu na ispod 70 stepeni znaci da joj neskracujem mnogo radni vek a? (dosad mi nije prelazila 60c' ) proc(sam podignuo na (702) a memoriju na (2084),pa cu postovati temperature posle 2 sata igranja,poz

prebo je napisao(la):
da joj neskracujem mnogo radni vek a?

Skracujesh joj :D Ako joj i skracujesh radni vek kakve to ima veze ?? Posle godinu - dve cesh je prodati....

bez olovcice verovali ili ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ako je stvarno bez olovcice, kako kazes, onda je to neka fabricka greska (na tvoju srecu).

Da,posto neki primerci ne mogu ni da prismrde kloku memorije kao ovaj sto je tvoj

To je glh (1ns) skoro svaki glh ide na 2000Mhz,ono sto je dobro je klok za gpu (800Mhz) :)
do jaja znaci imam jos ohohoj..... inace temperatura se jos uvek nedize iznad 60 stepeni sad prelazim na 2116mhz memorija a procesor na 721mhz :mad:

hvala na odgovoru za : vek trajanja kartice pod OC, i to sto kazes za godinu dve ode ona... :d

Nazad
Vrh Dno