Šta je novo?

Pakom - Pitanja i odgovori

amd_mad

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2005
Poena
319
http://www.pakom.com/qaf/qamain.aspx

Slucajno sam naleteo na ovo, kao da odgovara neki amater koji misli da je najpametniji na svetu.
obratite paznju na sledece odgovore:
PITANJE #19279 (covek pita jedno, ovaj odgovara drugo)
PITANJE #19262 (odgovor je smesan)
PITANJE #19260 (ogromna marza, kakav kurs...)
PITANJE #19259 (kad imaju toliku marzu, briga njih za tih par dinara sto daju za prevoz)
...

Prelistajte pa da cujem utiske...
Kad tako ogromna firma smatra ljude debilima, sta onda ocekivati od lokalnih radnjica... (da je suprotno, sigurno nebi takav lik odgovarao na takva pitanja, jeste da su smesna ali svaki kupac je profit, tako da mmu treba tepati a ne skidati sa k***)

A ovo je najjace:

PITANJE #19234
Ime: **************,
Koja je razlika izmedju AMD duo cor i Intel cor duo
ODGOVOR 5. jul 2007
Poštovani,
Razlika je u proizvodjacu ovih procesora: AMD i Intel. Tehnologija je ista.
Hvala na poverenju

Profesionalci, nema sta. Sramota za ovu jadnu zemlju i za ovakve ljude da se predstavljaju kao profesionalci, a s druge strane svaku potencijalnu musteriju smatraju za budalu

A sto je najgore lazu za besplatnu isporuku.
Narucio sam neku sitnicu,kad ono paja, plus troskovi dostave.

PITANJE #19220
Ime: Alexander ,
Danas sam bio u predstavniste Pakoma u Nisu, tacnije u Pobedinoj i pitao devojku (neka crna) koja tamo radi u vezi smanjenja PDV-a a ona me gleda ko tele i posle petosekundnog cutanja kaze da ce smanjenje biti tek za mesec dana.Cini mi se da sam procitao da ste nekom odgovorili da je i sad moguce ostvariti 10% popusta zbog smanjenja PDV-a a devojka u predstavnistvu nema pojma o tome.Jesam li ja pogresno razumeo ili sta?
P.S. Zaposlite nekog sa vise interesovanja za informacione tehnologije a manje interesovanja za grand.
ODGOVOR 6. jul 2007
Poštovani,
Cene ce se smanjiti od ponedeljka. Izvinjavamo se zbog nesporazuma koji je nastao, ali tih 10% popusta se odnosilo samo na on-line kupovinu, a ne na kupovinu u Pakom shopu.
Hvala na poverenju

Ni musterije se na daju tako lako :eyebrows: .

Koliko su prodavci u Pakom prodavnici nezainteresovani i neobavesteni uverio sam se prlikom kupovine, trazio sam DVD RW disk a dobio CDRW. sto sam primetio kada sam izasao iz radnje, vratili su mi novac posto sam im objasnio da to nije ono sto ja trazim. Ali najsmesnija dogodovstina mi se desila u drugoj radnji kada sam trazio DVD disk a prodavacica mi je odgovorila da imaju samo "CD za muziku.":D

PITANJE #19266
Ime: Rade ,
Da li mogu danas da narucim konfiguraciju a u ponedeljak ili utorak da je preuzmem i platim sa smanjenim pdv-om?
ODGOVOR 7. jul 2007
Poštovani,
na zalost ne.

Hvala na poverenju

koji lik :d

A ovo je najjace:

PITANJE #19234
ODGOVOR 5. jul 2007
Poštovani,
Razlika je u proizvodjacu ovih procesora: AMD i Intel. Tehnologija je ista.
Hvala na poverenju

Profesionalci, nema sta. Sramota za ovu jadnu zemlju i za ovakve ljude da se predstavljaju kao profesionalci, a s druge strane svaku potencijalnu musteriju smatraju za budalu

Pa nije nista on pogresno odgovorio... oba su dual core... a lik sto je pitao je sigurno mislio na amd dual core i core 2 duo... kakvo pitanje takav odgovor... hahahha :D :D :D

PITANJE #19234
ODGOVOR 5. jul 2007
Poštovani,
Razlika je u proizvodjacu ovih procesora: AMD i Intel. Tehnologija je ista. :d
Hvala na poverenju

Kratko,jasno i netacno :d :d

Poslednja izmena:
Ja sam skoro zvao Pakom da se informišem u vezi XFX 8600GT Fatal1ty grafičke (dali su na test jedan primerak), kada će ih biti, cena,...
Javila se osoba ženskoga pola (nemojte reći da sam muški šovinista) koja je kada sam krenuo da je bombardujem sa informacijama (a rekao sam samo "Da li imate grafičku karticu XFX 8600GT Fatal1ty?", gde me je ona kod reči Fatal1ty prekinula da pita šta je to?), ladno je rekla da sačekam i prebacila me kolegi, koji mi btw, takođe nije dao nikakvu informaciju.
Situacija da se javljaju osobe ženskoga pola na telefone IT firmi i da posle par pitanja prebacuju klijenta "kolegi" je toliko učestana, da malte ne predstavlja pravilo. Zašto se zapošljavaju osobe koje blage veze nemaju o poslu kojim se bave?
Da ne bude da kritikujem, svetli primer devojke koja radi u jednoj IT kompaniji, koja šije u znanju i poznavanju svega vezanog za računare 90% njenih muških kolega.

...
Situacija da se javljaju osobe ženskoga pola na telefone IT firmi i da posle par pitanja prebacuju klijenta "kolegi" je toliko učestana, da malte ne predstavlja pravilo. Zašto se zapošljavaju osobe koje blage veze nemaju o poslu kojim se bave?...

da bre!

...
Da ne bude da kritikujem, svetli primer devojke koja radi u jednoj IT kompaniji, koja šije u znanju i poznavanju svega vezanog za računare 90% njenih muških kolega.

ona crna iz imtela?

Stvar je u tome sto Pakom stalno vrti ove ili one konkurse za zaposljavanje, na koje se prijavljuje masa solidnih i dobrih ljudi, medjutim izgleda da se uvek prime neki drugi...

kad ste vec krenuli da i ja nesto napisem, ulazim ja u pakomov shop u NS-u i pitam da li imate neki od boljih kulera za te i te sokete(naravno objasnim mu da imam soket 478 i kad predjem na 775 da mogu i na takvu plocu da montiram), a on me onako bledo pogleda pa sroci "ne postoje univerzalni, svaki je pravljen za svoje podnozje i daje mi neki sa police od ~500 dinara i kaze taj vam je extra"...

PITANJE #19279
Ime: Welja ,
kako da promenim sliku koja se javlja prilikom buta (podizanje windows-a)???
ODGOVOR 7. jul 2007
Poštovani,
kliknite na Start, pa na Control panel, pa na Display. Idite na drugi tab Desktop tu izaberite sliku koju zelite da vam se prikaze kada podignete sistem.

Hvala na poverenju

Hahahahahah :) Pa nije ga lik pitao kako da promeni wallpaper...

PITANJE #19277
Ime: bane ,
Kako da overlokujem processor?
ODGOVOR 7. jul 2007
Poštovani,
ne preporucujemo vam da overklokujete procesor jer na taj nacin mozete otetiti komponente a samim tim gubite garanciju na procesor.

Hvala na poverenju

A otkud oni mogu da znaju da li je neko OC-ovao procesor? :) Osim ako ga ne sprzi, naravno. :)

kad ste vec krenuli da i ja nesto napisem, ulazim ja u pakomov shop u NS-u i pitam da li imate neki od boljih kulera za te i te sokete(naravno objasnim mu da imam soket 478 i kad predjem na 775 da mogu i na takvu plocu da montiram), a on me onako bledo pogleda pa sroci "ne postoje univerzalni, svaki je pravljen za svoje podnozje i daje mi neki sa police od ~500 dinara i kaze taj vam je extra"...

pa dobro ti je i rekao, to POGOTOVO vazi za soket478 koji nije kompatibilan ni sa cim drugim :D drugari i ja smo se napoklanjali tt11-ica, 12-ica isl

RingeRaja je napisao(la):
Situacija da se javljaju osobe ženskoga pola na telefone IT firmi i da posle par pitanja prebacuju klijenta "kolegi" je toliko učestana, da malte ne predstavlja pravilo. Zašto se zapošljavaju osobe koje blage veze nemaju o poslu kojim se bave?

To se zove "firewall osoba" :D (ni firewall ne zna koji posao obavljas niti se razume u to sto ti radis, ali i dalje blokira sve sto se njemu ne svidja :D ) posto vecina ljudi koja ih zove takodje nema pojma o cemu prica, onda se lako sporazumeju po principu "hebe lud zbunjenog", onaj sto zove na kraju ili odustane ili nesto kupi, a ostali u firmi ne moraju da gube zivce i vreme na telefoniranje :)

E inace ljudi, bila bi fora da im neko sa veoma dubokim znanjem same arhitekture procesora postavi support ticket sa nekim ultra zahebanim pitanjem pitajem :D MAda, kontam da bi bilo dovoljno pitati ih "Koje su beneficije SSE3 instrukcija i koja je razlika izmedju SSE2 i SSE3 instrukcija " :D

Poslednja izmena:
To se zove "firewall osoba" :D (ni firewall ne zna koji posao obavljas niti se razume u to sto ti radis, ali i dalje blokira sve sto se njemu ne svidja :D ) posto vecina ljudi koja ih zove takodje nema pojma o cemu prica, onda se lako sporazumeju po principu "hebe lud zbunjenog", onaj sto zove na kraju ili odustane ili nesto kupi, a ostali u firmi ne moraju da gube zivce i vreme na telefoniranje :)

"firewall osoba" :D :D :D :D
Ludo burazeru!!!

@gx-x

ocigledno nisi shvatio pa da ponovim ali znas i sam koliko na svetu postoji kulera koji mogu da se montiraju i na 478 i 775 itd...npr big typhoon pa sonic tower koji moze i na intel i amd itd ima ih dosta znas i sam, ali ja sam mu ovo lepo objasnio, ali aj da kaze da nikad nije cuo za tako nesto nego TVRDI DA TAKO NESTO NE POSTOJI, kontas li sad problematiku :p

Vi pricajte sta ocete ali kada sam kupovao lap zvao sam razne firme i kada sam pozvao pakom prodavacica koja se javila je znala napamet SVE karakteristike lapa koji sam trazio tipa ja sam reko Fudjicu amilo pro neki brojevi a ona izdeklamuje sve sto je unutra. Poslala mi predracun za 1.3 min i sve je bilo gotovo odmah.

Vi pricajte sta ocete ali kada sam kupovao lap zvao sam razne firme i kada sam pozvao pakom prodavacica koja se javila je znala napamet SVE karakteristike lapa koji sam trazio tipa ja sam reko Fudjicu amilo pro neki brojevi a ona izdeklamuje sve sto je unutra. Poslala mi predracun za 1.3 min i sve je bilo gotovo odmah.

I to je za pohvalu?
Pa naravno da mora da poznaje specifikaciju proizvoda koji prodaje, mislim, na šta bi to ličilo da si joj ti čitao specifikaciju dotičnog lapa. To je nešto što se nauči (ili pročita sa papira), za šta je sposoban svako ko nije na nivou retarda. Ja ovde govorim o IT nepismenosti ljudi (a pogotovo pripadnica lepšeg pola) koji rade u istim kompanijama sa krajnjim korisnicima. Ono što ja želim je viši stepen prodaje, poznavanje materije u globalu, da kada sa nekim razgovaram mogu to da radim bez da pazim koliko "stručno" se izražavam.
Naravno, čast izuzecima, da neko pogrešno ne shvati da pljujem an general našu "IT industriju".

@gx-x

ocigledno nisi shvatio pa da ponovim ali znas i sam koliko na svetu postoji kulera koji mogu da se montiraju i na 478 i 775 itd...npr big typhoon pa sonic tower koji moze i na intel i amd itd ima ih dosta znas i sam, ali ja sam mu ovo lepo objasnio, ali aj da kaze da nikad nije cuo za tako nesto nego TVRDI DA TAKO NESTO NE POSTOJI, kontas li sad problematiku :p

Ovo mi je...Uvek govorim svojim prodavcima, ako ne znas molim te nemoj da lupetas. Bolje reci ne znam, mogu da proverim, pitacu pa cu Vam javiti nego da lupis nesto.

I to je za pohvalu?
Pa naravno da mora da poznaje specifikaciju proizvoda koji prodaje, mislim, na šta bi to ličilo da si joj ti čitao specifikaciju dotičnog lapa. To je nešto što se nauči (ili pročita sa papira), za šta je sposoban svako ko nije na nivou retarda. Ja ovde govorim o IT nepismenosti ljudi (a pogotovo pripadnica lepšeg pola) koji rade u istim kompanijama sa krajnjim korisnicima. Ono što ja želim je viši stepen prodaje, poznavanje materije u globalu, da kada sa nekim razgovaram mogu to da radim bez da pazim koliko "stručno" se izražavam.
Naravno, čast izuzecima, da neko pogrešno ne shvati da pljujem an general našu "IT industriju".

uf veruj mi da nije tako pre toga sam zvao jos neke firme ciji zaposleni ne da nisu znali specifikacije tog lapa nego nisu znali ni da li ga imaju na stanju ni u koju cenovnu klasa spada i preporucili mi kao zamenu neku duplo sqpli. I onda kada sam posle toga naleteo na nekoga ko zna i ovoliko odusevio sam se :) Takozvani halo efekat :)

Ovo ti je dobro - a i istinito. Svaka "bolji" it prodavac ima jednu takvu . To im je zaštitni znak ;)

Sedim ja u "čekaonici" jedne it radnje da dođem na red kod komercijaliste. Za pultom odmah posle ulaza je dugonoga plavuša koja ima ulogu hostese/sekretarice. Javi se na telefon i skontam (nije bilo teško skontati) da je neka gospođa napada kako je kupila kompjuter sa srpskom tastaturom - ali od srpskih slova ni traga ni glasa. Plavuša sva zbunjena proverava na svom kompu i ubeđuje je da su joj dali srpsku tastaturu. Natezanje telefonom traje 10min. Kao - "donesite kompjuter kod nas da ga provere u servisu" i sl. Sve ovo je praćeno muklim kikotom ostalih prisutnih. Na kraju plavuša upita kolegu koji tu bleji, zabavlja se i uzdržava se da ne pukne u smeh:
"Gospođa kaže da ima da njena tastatura ne radi dobro - nema srpskih slova!"
Na kraju joj kolega izdiktira dok ona prenosi rečenicu po rečenicu mušteriji preko telefona kako da promeni Default Input Language na Srpski.

Poslednja izmena:
uf veruj mi da nije tako pre toga sam zvao jos neke firme ciji zaposleni ne da nisu znali specifikacije tog lapa nego nisu znali ni da li ga imaju na stanju ni u koju cenovnu klasa spada i preporucili mi kao zamenu neku duplo sqpli. I onda kada sam posle toga naleteo na nekoga ko zna i ovoliko odusevio sam se :) Takozvani halo efekat :)

Ma potpuno te razumem, ali samo kažem da to što poznaje ono što prodaje i što zna da ima ono što prodaje ne bi trebalo da bude nešto što se računa kao prednost, ali avaj, u zemlji Srbiji smo, tako da....

@Cat: NHF , koja si ti woona, :D sedeo si i cekao na prijem kod komercijaliste jooj, to je kao da si sedeo icekao na prezentaciju kirbija LO ;) (NHF, vervatno imas razlog zasto si cekao kod komercijaliste )

@Cat: NHF , koja si ti woona, :D sedeo si i cekao na prijem kod komercijaliste jooj, to je kao da si sedeo icekao na prezentaciju kirbija LO ;) (NHF, vervatno imas razlog zasto si cekao kod komercijaliste )

U to vreme dotična radnja nije imala maloprodaju (a bavila se i maloprodajom), pa su svi kupci prolazili kroz isti tretman.

PITANJE #19538
Ime: Sanela ,
Molim vas mozete li mi reci postoji li sajt na kojem mogu pogledati citavu jednu propustenu epizodu jedne sapunice,kao npr.nisam gledala 120.epizodu pa pogledam je na netu.UNAPRED ZAHVALNA!!!
ODGOVOR 14. jul 2007
Poštovana,
Potrazite na Google tako sto cete ukucati naziv vase sapunice, broj epizode i free download. Ako postoji negde, pretrazivac ce vam dati linkove na kojima mozete pogledati vasu sapunicu.

Hvala na poverenju

Nemoj da ste ljudi na kraj srca, pa zamisli da svaki dan morate ovako nešto da trpite.

Sad ce jos poceti sa "ostavila me devojka, mnogo sam tuzan, pakome pomozi". To pitanje je skoro pa u takvom fazonu.

PITANJE #19937
Ime: Strahinja ,
Dali znate cdkey za igricu Ligu sampiona 2006-2007?Hvala
ODGOVOR 24. jul 2007
Poštovani,

Nemamo CD key za igricu Liga sampiona 2006-2007. Potrazite na forumima o ovoj igrici na Internetu.

Hvala na poverenju

Ovo je inace antipiratski odgovor... Bar su iskreni :D :D :D

Nastavak :D :
PITANJE #19950
Ime: 007 ,
da li imate cd key za fifu 2002.
ODGOVOR 24. jul 2007
Poštovani,

Ukoliko nemate orignialni CD sa sifrom, alternativnu sifru cete morati da potrezite pretragom po internetu (mi nemamo cd key za fifu).

Hvala na poverenju

PITANJE #19967
Ime: Branislav ,
Imam veliki problem. Pre neki dan mi je tastarura pala na pod i razbila se. Uspeo sam sve da sklopim, ali mi fale 3 dugmeta, nikako ne mogu da ih nadjem.

Da li mozda vi prodajete rezervna dugmad za tastaturu, posto me ovo jako nervira? Ako ne - kako da resim ovaj gadan problem?

Hvala unapred!
ODGOVOR 25. jul 2007
Poštovani,
na zalost ne prodajemo dirke za tastaturu. vas gadan probelm smo resili tako sto smo odlucili da vam p[oklonimo tastaturu. molimo vas posaljite nam vasu adresu na koju zelite da vam isporucimo tastaturu.

Hvala na poverenju

Darezljivi ovi Pakomovci. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno