Šta je novo?

Mobilkom Austria

reklamiraju se kao bog zna kako najjeftiniji

pa zar nisu?

@kovacm: nije bas tako, na VIP-u je prvi minut 4.9, dakle ~5din pricao 10 sekundi ili 60 sekundi...

ok, korigovao sam post.

ono zbog cega cu preci na Vip (pored cene) je ljubaznost i odnos prema korisnicima. za svoj stari 064 broj sacekacu 2008. da se donese zakon koji ce omoguci promenu provajdera uz zadrzavanje broja (sve sa prefiksom mreze)!

Vip mobile sajt:
July 06, 2007
Novi mobilni operater pušta u rad svoju mrežu i počinje sa prodajom
Vip nudi najbolju pripejd jedinstvenu tarifu za sve mreže u Srbiji

Vip je pripremio veoma jednostavnu, jedinstvenu tarifu od svega 4.9 dinara za minut, u pozivima prema bilo kojoj nacionalnoj mreži, 24 sata dnevno. Cena SMS poruke je samo 1.9 dinara. Prodaja počinje u utorak, 10. jula.

Beograd, 6. juli, 2007 – Vip nudi novu, jednostavnu, veoma privlačnu, jedinstvenu pripejd tarifu od svega 4.9 dinara po minutu i 1.9 dinara za SMS poruku, počevši od 10 jula. Ova tarifa važi prema fiksnoj i svim mobilnim mrežama u Srbiji, 24 sata, 7 dana u nedelji. Na današnjoj konferenciji za novinare, Vip je najavio puni izlazak na tržište i predstavio sledeću promociju: svaka dopuna do kraja godine će biti udvostručena.

- Prema našim istraživanjima, 2 od 3 potencijalna korisnika žele jednu, pristupačnu cenu za pozive od Vipa prema bilo kojoj mreži. Ova jedinstvena pripejd tarifa je naš odgovor na njihove zahteve. Svako ko nam se sada pridruži, može da uživa u blagodetima najbolje, jedinstvene tarife na tržištu, i da prestane da brine o ceni razgovora ka bilo kojoj destinaciji – istakao je Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile d.o.o.
Cena novog pripejd SIM paketa/broja je 200 dinara (sa PDV-om), a uz nju se dobija i 200 dinara redovnog kredita.

Specijalna promocija: Vip će svakom korisniku udvostručiti iznos uplaćene dopune

Uz to, svaki Vipov korisnik će na računu dobiti dvostruki iznos svake uplaćene dopune. To znači da će Vip automatski udvostručiti svaku sumu kojom korisnik dopuni svoj pripejd mobilni broj, do ukupnog iznosa ovog ekstra kredita od 2000 dinara (sa PDV-om). Ova ponuda važi do 31. decembra 2007. godine. Svaka dopuna, uključujući i bonus, važiće 6 meseci, bez obzira na to da li je uplaćena kao elektronska dopuna na više od 10.000 prodajnih mesta, ili preko vaučera.
Da bi uživao sve ove pogodnosti, korisnik treba da se pridruži Vipu i nabavi novi pripejd paket pre kraja avgusta 2007.
Promocija će važiti i za učesnike u promociji „Ko rano rani 1000 dinara grabi“, koji će takođe moći da dupliraju svoj kredit automatski sa uplatom dopune.

U ponudi i raznovrsni servisi

Pored nove tarife i promocije, korisnici mogu besplatno da pozivaju Vipov Korisnički servis 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Nema dodatnog plaćanja za obaveštavanje o propuštenom pozivu, kao ni za uslugu govorne pošte. Preslušavanje govorne pošte je, takođe, besplatno do kraja godine.

Vipovi korisnici sa telefonima koji podržavaju WAP će imati pristup raznovrsnim uslugama na mobilnom portalu, kao što su: zvuci zvona, slike, melodije na čekanju i “Moj Vip uslužni centar”. Vip nudi više od 1000 hitova, sa ekskluzivnim pravom na pesme Orkestra Bobana Markovića, kao i na druge muzičare iz Grand Production, City Records, PGP RTS, BMG Music i Warnera. Da bi obezbedili pristup sadržajima na portalu, Vipovi korisnici treba samo da pozovu Korisnički servis na 0601234 i da zatraže odgovarajuće podešavanje za svoj telefon. Ovi pozivi su, takođe, besplatni, a uputstvo o podešavanju će im u kratkom roku stići SMS-om.

Vip na tržištu punim kapacitetom

Vipova mreža će biti puštena u rad sutra, 7. jula, a signal će pokrivati celu zemlju. Vlasnicima prvih promotivnih pripejd SIM kartica će kartice biti aktivirane preko vikenda, i oni će najkasnije u ponedeljak, 9. jula početi da troše svoj bonus kredit od 1000 dinara i da koriste Vipove usluge.

Vipovi prvi SIM pripejd paketi/brojevi, sa novom, jedinstvenom tarifom i promotivnom ponudom koja udvostručava iznos dopune će od 10 jula biti dostupni u 16 Vipovih radnji u najvećim gradovima u Srbiji: u Beogradu, na pet lokacija, Novom Sadu, Subotici, Požarevcu, Čačku, Kragujevcu, Jagodini, Aranđelovcu, Užicu, Boru, Valjevu i Gornjem Milanovcu. Vipove radnje nude i veliki izbor popularnih telefona marke Nokia i Samsung, uključujući i ekskluzivne modele. Korisnici će, dodatno, moći da kupe Vipove SIM kartice na više od 2500 prodajnih mesta širom Srbije.
Cene su bez PDVa.
Info sa ES-a:
Cena 4,9 dina+PDV za minut.
Tarifiranje po minutu - prvi minut, posle po sekundi.
SMS 1,9 + PDV
uspostava poziva 1,5 din + PDV
VIP PREPAID (PDV uračunat u cenu) košta:
Jedinstvena tarifa za sve mreže (mobilne i fiksna):
od 0 do 60 sec = 7,552
66 sec = 8,1302
SMS = 2,242
Napominjem da sam naveo sve decimale tačno jer ne znam da li će Vip vršiti zaokružuvanje na "matematički" ili "ekonomski" način.
od 0 do 60 sec = 7,552 (mat. 7,55) (eko. 7,56)
66 sec = 8,1302 (mat. 8,13) (eko. 8,14)
SMS = 2,242 (mat. 2,24) (eko. 2,25)

Poslednja izmena:
pa zar nisu?

ono zbog cega cu preci na Vip (pored cene) je ljubaznost i odnos prema korisnicima. za svoj stari 064 broj sacekacu 2008. da se donese zakon koji ce omoguci promenu provajdera uz zadrzavanje broja (sve sa prefiksom mreze)!

Pa trenutno jesu, ali ne nešto drastično. Ipak, najgora fora je fiksni prvi minut (većina razgovora mi ne traje preko 30ak sekudi). Naravno, kada donesu taj zakon, onda prelazim na najpovoljnijeg, ovako, ne isplati mi se (dovoljno) da menjam broj koji em je lep, em sa svrhom poznat gomili ljudi... Uz to, stvarno su još apsolutno nepotpun servis, a i pitanje je kad će sve usluge ponuditi. Do tada...

možda će njihov kec iz rukava biti profesionalne tarife za biznis korisnike, ali za sada nedovoljno ubedljivo...koristiće mi za pozive van matične mreže, jer mi je tu jedino jeftinije

Pa trenutno jesu, ali ne nešto drastično. Ipak, najgora fora je fiksni prvi minut (većina razgovora mi ne traje preko 30ak sekudi).

cek, cek! pa i tu je VIP u prednosti! Oni posle prvog minuta prepaid obracunavaju po sekundi dok ostali (telenor i mt:s) bez obzira na trajanje razgovora uvek obracunavaju po minutu!!

VIP ima jednu SJAJNU mogucnost: u slucaju da ste sada spremni da promenite broj mogu svim vasim prijateljima sa SIM kartice poslati SMS obavestenja da ste promenili broj!

glupo je to poredjenje tarifa jer telenor i telekom imaju tarife koje su prilagodjene potrebama... a da ne pricam o tarifnim dodacima...

glupo je to poredjenje tarifa jer telenor i telekom imaju tarife koje su prilagodjene potrebama...

:D ajde molim te pojasni ovu svoju izjavu :D prilagodjene cemu? cijim potrebama? cak i da jesu "prilagodjene" "nekim" potrebama ... opet su skuplji od VIP-a! :D

evo ga jos jedan zaposlen u vip-u... :D

da nacrtam... korisnik salje gomilu poruka, uzme tipi i jeftiniji je... ili poruke svejedno... ili uzme neki tarifni paket i aktivira tarifni dodatak... jasno ili treba jos da crtam???

ajd jos jedan primer... tarifni paket prica... tarifiranje po sekundi... ako nekom trebaju kratki pozivi sto je slucaj za vetjinu po istrazivanjima...

Poslednja izmena:
ajde molim te pogledaj sve mt:s prepaid tarife... jedino LAKI tarifa ima jeftiniji minut od VIPovog i to samo u posebnom slucaju kada se poziva mt:s mreza! pozivi ka ostalim mrezama su 50% skuplji od VIPovog minuta + daleko skuplji SMS.

telenor takodje ima paket u kome je poziv ka sopstvenoj mrezi jeftiniji od VIPovog ali je zato poziv ka ostalim mrezama skuplji za 50% + skuplji SMS.

VIP sa istom cenom za sve pozive je po meni bolje resenje.

osim toga ne bi imalo nikakvog smisla da VIP uvodi ovakvu tarifu (povlascena cena poziva ka sopstvenoj mrezi) kad ima samo 50.000 pretplatnika :D

cek, cek! pa i tu je VIP u prednosti! Oni posle prvog minuta prepaid obracunavaju po sekundi dok ostali (telenor i mt:s) bez obzira na trajanje razgovora uvek obracunavaju po minutu!!
"Što.. bi.. naglasio.. da.. propaganda.. što.. većina kažu.. da ovome.. nije istina.":)

kovacm je napisao(la):
VIP ima jednu SJAJNU mogucnost: u slucaju da ste sada spremni da promenite broj mogu svim vasim prijateljima sa SIM kartice poslati SMS obavestenja da ste promenili broj!
Fino, ali ja ne želim da menjam broj. Osim ako uspeju baš pošteno da me namame. U stvari, nije istina:d ... želim da imaju takvu ponudu da uspeju da me namame da promenim broj, ako već moram.

Poslednja izmena:
ne radi link...
Oce li biti GPRS uopste...

Poslednja izmena:
Servisi za obicne smrtnike :D ce biti aktivirani preko vikenda, jedan po jedan. GPRS radi, naravno.

@kovacm:

"Carsav" koji si napravio je ok, svaka cast na trudu. Medjutim, ono sto znas (nadam se) je da takva politika koju VIP vodi nece biti dugotrajna. Klasicna navlakusa. Hiper marketi u nerazvijenim zemljama spustaju cene ispod nabavnih i drze ih tako godinu-dve-tri dok ne ubiju konkurenciju. Kad konkurencija propadne mogu da rade sta hoce. Klasicni primeri su u Slovackoj, Ceskoj, Srbiji, Rumuniji, bugarskoj itd. itd. Novac koji ode u "gubitke" priliko perioda tih cena komapnije zovu "reklamni trosak". ako se malo bolje razmisli, kako je moguce da kompanija koja uzima infrastrukturu od telekoma ima nize cene od telekoma ? Odgovor je jednostavan: poslovace sa gubticvima i to se zove reklama. U nekom momentu ce musterije to da plate. Cekam samo da vidim koji ce to momenat biti. Kod telenora je to bio momenat kada se sa pro200 mogao uzeti jeftin telefon, a posle akcije su se pojavile povoljnije tarife na koje pro200 korisnici ne mogu da predju jer su vezani ugovorom. Kod telekoma to je svaki momenat bilo kakvog ugovornog vezivanja, a kod VIP-a - videcemo.

Naravno, i dalje cekamo da vidimo ozbiljnu ponudu - postpaid. telenor i dalje ima "junior" paket (nasledstvo mobtela) gde do 28-me godine placas ~150din pretplatu, 7din minut ka svim mrezama, 0.85 din poruku, u okviru pretplate imas valjda 60 poruka (ne secam se tacno, nisam vise na junior paketu pa sam zaboravio). to je i dalje najbolji paket u zemnlji za sve od 18 do 28 god koji misle da im je prepaid bolji (nije 100%)

PS. Da li si siguran da je na telenoru prepaid svaki zapocet minut odmah obracunat kao minut ? Mislim da je ranije moglo da se pozove i zatrazi da se obracunava po sekundi. (mozda i gresim). Na postpaidu se sve racuna na sekunde, samo se uspostava placa taj neki 1.5 dinar (ili bese 1.8...)

Poslednja izmena:
Razlika u ceni On-Net i Off-Net poziva za VIP nema nikakvu težinu trenutno, jer imaju mali market share i znaju da će ionako (za sada) najveći broj poziva odlaziti Off-Net.

Inače, pravljenje paketa meni ovde izgleda kao levelovanje u DOTA-i. Imaš 4 stvari koje možeš da "budžiš", pa biraš - da li ćeš da guraš SVE na prvi skill, pa onda na ostale, ili ćeš da se razvijaš lagano, po jedan exp. poen na svaki ...

Pravljenje tarifnih paketa izgleda ima istu logiku: Imaš onnet, offnet, SMS i fiksnu nadoknadu i onda biraš - ako ću da dam bolju ponudu za onnet pozive, onda moram da dam manje povoljnu za offnet, ako ću da dam povoljnu i za offnet i za onnet, onda moram da dignem fiksnu nadoknadu (ili tarifiranje na minut) ... vučeš jedan slajder, a ostali se pomeraju kako moraju, da neki "zbir" ne bi ispao preko maksimuma. Tele*o* ima pakete koji su IZUZETNO povoljni za jedno od ova četiri, ali su samim tim manje povoljni za ostala tri. Poruka za dinar? Odlično! Heh, ali tarifiranje na minut ... ;) I tako u krug. VIP Mobile je probao (a to mogu, jer kao što rekoh - nemaju SVOJU korisničku bazu) da napravi prosek proseka (ista cena za sve), tako da ima nepovoljnije cene razgovora od nekih konkurentih paketa, nepovoljnije cene SMSa od drugih konkurentnih paketa, tarifiranje na minut (tj. samo prvi minut), sve đuture sa fiksnom nadoknadom što je nepovoljnije od trećih konkurentnih paketa, ALI IMA SVE TO U JEDNOM PAKETU (što ga čini povoljnijim od prvog za stavku dva i tri i sl.).

Koga ne mrzi, može sa sobom da nosi 4 SIM kartice (po mogućstvu, svaku u pripadajućem telefonu, da ne mora da se smara menjanjem kartica) i onda kad mu treba da šalje poruke, koristi jednu, kad hoće da zove Telenor, koristi drugu, za Telekom treću a VIP kao četvrtu.

Ja se I DALJE držim postpaid-a i ne razmišljam o tome ... :)

Vip GPRS:
Homepage: http://mobile.vipmobile.co.yu
APN: vipmobile
IP adress: 212.015.182.082
User name: vipmobile
Password: vipmobile

Vip MMS:
Homepage: http://mmsc.vipmobile.co.yu
APN: vipmobile.mms
IP adress: 212.015.182.082
User name: vipmobile
Password: vipmobile

Sa mog EF81 koja sam dobio putem onog konfiguratora.

Poslednja izmena:
Ja sam jutros iz *******cije poslao kevi poruku sa VIP broja, i sad joj je stigla, pre 5 minuta.

gx-x je napisao(la):
Naravno, i dalje cekamo da vidimo ozbiljnu ponudu - postpaid. telenor i dalje ima "junior" paket (nasledstvo mobtela) gde do 28-me godine placas ~150din pretplatu, 7din minut ka svim mrezama, 0.85 din poruku, u okviru pretplate imas valjda 60 poruka (ne secam se tacno, nisam vise na junior paketu pa sam zaboravio). to je i dalje najbolji paket u zemnlji za sve od 18 do 28 god koji misle da im je prepaid bolji (nije 100%)

Izgleda da si stvarno odavno promenio taj paket.
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=1420

Ne postoji NAJPOVOLJNIJI paket. Stvar je potpuno subjektivna i iskljucivo zavisi od korisnika!
Eto, ja sam presao sa Juniora na PRO200 prosle godine, jer sam primetio da mi se svakog meseca povecava broj minuta i konacna racunica kaze da su se minuti povecali (sada imam skoro 2x vise minuta mesecno nego sto sam najvise imao na junioru), poruke ostale priblizno iste, a racuni su blago manji nego dok sam bio na junioru.

Subjektivno!

Nisam pratio cene prepaida, ali vidim da je sada popularno tarifiranje na minut i naplata uspostave veze. Glupost.

Poslednja izmena:
Izgleda da si stvarno odavno promenio taj paket.
http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=1420

Ne postoji NAJPOVOLJNIJI paket. Stvar je potpuno subjektivna i iskljucivo zavisi od korisnika!
Eto, ja sam presao sa Juniora na PRO200 prosle godine, jer sam primetio da mi se svakog meseca povecava broj minuta i konacna racunica kaze da su se minuti povecali (sada imam skoro 2x vise minuta mesecno nego sto sam najvise imao na junioru), poruke ostale priblizno iste, a racuni su blago manji nego dok sam bio na junioru.

Subjektivno!

Nisam pratio cene prepaida, ali vidim da je sada popularno tarifiranje na minut i naplata uspostave veze. Glupost.

pa presao sam negde u Avgustu prosle godine...Ista situacija kao kod tebe, kad su poceli da mi stizu racuni na 4000din i kad sam izracunao da me isto to na pro200 kosta svega oko 2000din, odmah sam presao :D

Ja podneo zahtev da raskinem ugovor, posle par dana zovu me iz korisnickog i daju mi ponudu da predjem na fun.

Kako ti pocinje broj??
Napisao je u temi ovde, broj mu je verovatno 15010xx.
SC, fun je najbolji postpaid paket koji je bio na nasem trzistu tako da uzmi ili uzmi. Da ga meni nude uzeo bih ga sigurno naravno ukoliko su ostale one cene.

ja sam jos u vreme mobtela uzeo dva fun paketa,... smatrao sam da su meni najvise odgovarali i jesu,.. a onda sam poceo sve vise da trosim, zatim mi je zatrebao novi telefon i presao sam u zadnjem trenutku na Pro200 (zahvaljujuci tome sto nove tarife jos nisu provukli kroz kase). Inace, ovi novi tarifni paketi su zlo po mom skromnom misljenju. Za sada mi Pro 200 extra odgovara ali sam i tu poceo vise da trosim,.. Da li mogu preci na Pro 400? Inace Fun i dalje stoji ali ga maltene i ne koristim ... proslog meseca sam imao 0 minuta i 0 poruka na njemu :D Gre'ota ali me mrzi da ubacujem karticu u fon...
Dakle, da li mogu preci na Pro400?

A sto se Vipa tice, sinoc sam video da se u centru Sremske Mitrovice sprema njihov lokal i da je za razliku od vise neeegooo beeednoog Telenorovog lokala kulturica sredjen...
Ko zna mozda jednog dana predjem na neki Vipov post paid a do tada... ovi pre paid su mi za zezanje i potpuno nezanimljivi i ne toliko jeftini koliko su najavljivali a jeftiniji nece biti...

Ja zbog vise ljudi na Mts-u uzeo bel 200,pa sam hteo da iskljucim 062 broj ali posle ponude za fun ostavicu taj broj u drugom fonu.100 dinara je stvarno sica za 10 min razgovora i 100 poruka.

Poslednja izmena:
a koja je cena VIP gprs-a? (nema cene, al kazete da radi...)

0.05din po kb kako je neko napisao na ESu da su mu rekli u Vipu. Bonus kredit od 1k din moze da se koristi i za GPRS. MMS ce biti 10din.

Vrh Dno