Šta je novo?

Program za merenje temp. na grafickoj

• Začetnik teme Začetnik teme Joe05
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Joe05

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2005
Poena
304
Nakon sto sam Gigabyte 7600GS karticu sa pasivnim hladjenjem zamenio za Club3d sa coolerom (zbog navodno manje temperature), pitam se kako izmeriti temperaturu na ovoj novoj kartici?
Gigabyte je imao svoj interni program V-Tuner, ali Club3D nema (barem nema na CD-u koji sam dobio sa njom).

Dakle kako da proverim temp?

e da, isto 7600GS 🙂
nisam preterano zahtevan korisnik, a imam AGP slot, tako da sve ove nove PCIE varijante automatski otpadaju...

Hvala, skidam..

U podesavanju drajvera imas opciju gde mozes videti kolika ti je trenutna temperatura kartice.

Prosto ne mogu da verujem, temperatura je 45 stepeni, naspram 80 stepeni na kartici sa pasivnim hladjenjem!

Hvala

Sve zavisi od toga kako središ unutrašnjost kućišta, može i sa pasivnim hladjenjem da bude 45.

Da si stavio samo jedan fan ispod karte sa pasivnim ili jedan bocno , verujem da bi dobio slicnu temperaturu kao sto imas na karti sa aktivnim hladjenjem.

Ma mani se silent kartica, ako hoces besumni komp uzmi integrisanu grafiku pa uzivaj u tisini, ja imam 7 cooler-a u kucistu, 2 12-ice, 4 8-ice, i jednu na grafickoj i stvarno nije bucan komp, cak sta vise skoro i da se ne cuje nista...

uzmi everest i pokazace ti sve moguce temperature u kompu pa cak i temp graficke kartice

Poslednja izmena:
Ja sam probao i sa everestom i sa riva tunerom, ali nisam uspeo da vidim temperaturu na graf. kartici, a imam ati radeon x 1300 pro pci.

Potrebno je u riva tuneru učitati odgovarajući modul koji će vršiti očitavanja sa kartice. Najnoviji rivatuner (202) dolazi sa najnovijim modulima. Uz svaki modul postoji i objašnjenje za koje kartice je namenjen.

Kod mene isto nije bilo očitavanja dok nisam učitao lm63.dll

This plugin provides Core temperature, Ambient temperature and Fan duty cycle hardware monitoring data sources for display adapters with National Semiconductor LM63-compatible sensors.

Tip:
LM63 and clone sensors are used on most of reference design ATI display adapters.

imash u drajveru temperaturu grafichke i ne trebaju ti nikakvi dodatni programi ...

a kojim programcicem da se meri temperatura a da to pokazuje sve vreme u tray-u i po mogucstvu i tokom igranja?

a kojim programcicem da se meri temperatura a da to pokazuje sve vreme u tray-u i po mogucstvu i tokom igranja?

riva tuner 😉

power user>monitoring>core temperature>showinosd na "keca" , stiklir pa pokrenes hardware monitoring i imaces opciju da startujes statistics server,klikni na ikonicu (cvetic 😀) i biraj (po def. su ti ljubicasta slova 🙂 i stoji gore levo)
ovo gore navedeno ti je da vidis temp. prilikom igranja,cackaj malo mozes da namestis i da ti prikazuje temp. u tray-u

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Evo novina jedna, makar za mene :d, sa Riva Tuner-om v2.02 i uz pomoc Everest-a moze da se dobiju OSD ocitavanja temperature i GPU-a i CPU-a, a i jos mnogo toga. Potrebno je samo u Plugins-ima izabrati everest.dll i onda izabrati sta sve da pokaze i naravno u Everest-u pod File\Preferences\external applications cekirati "enable shared memory"...evo kako izgleda u igri 🙂

Prilozi

• graw2.webp
    graw2.webp
    80.2 KB · Pregleda: 107
Nazad
Vrh Dno