Šta je novo?

Shockwave Dw330 ili Xwave 9200 ?

dominator

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2005
Poena
304
Koji bi ste od ova 2 dvd plejera preporučili Shockwave Dw330 ili Xwave 9200

Imam Xwave 9200 i ok je. Nije imao problema sa ogrebanim diskovima, otvara sve, slika je ok. Mana je sto prevod mora da bude u istom folderu kao i film. Podrska za fw je dobra. Spoljasnji izgled je onako, nista posebno, niti smrdi, niti mirise:) . Sa te strane je shockwave Dw330 bolji. Shockwave sam probao u jednoj radnji, i nije mogao da otvori neke prevode koje je Xwave mogao. Pretpostavljam da je to sredjeno sa novim fw-om. Jedino mi je, mozda je to licni utisak, plastika na Shockwave-u delovala jeftinije nego ova na Xwave-u.
Drugo mana Xwave je daljinski, koji ima malo tvrdje komande, i plejer hvata signal sa istog samo ako ugao nije veliki (manje-vise ako sedis pod uglom od 45 u odnosu na plejer, velika je sansa da nece registrovati komandu.Zvuci bezveze, ali u malo vecoj sobi zna da nervira :d ). Zvuk je ok, ucitava ceo naziv pesme,ne prikazuje naziv pesme na displeju, slike otvara bez problema. Sve u svemu, sasvim ok. Ja sam zadovoljan.

Nekada da, nekada ne. Deluje smesno ali stvarno je tako. Navodno, to resava novi firmware.
Desavalo mi se, ali ne tako cesto.

Poslednja izmena:
Još jedan glas za XWave 9200. Nikakvih problema nisam imao dok sam ga koristio. Nisam naišao ni na jedan DivX koji nije mogao da reprodukuje (ili je imao "smetnje" prilikom reprodukcije).

Mogu da ti kažem da diskove koje nisam mogao da pročitam na optičkim uređajima na računaru, XWave je čitao. Progutao je dosta diskova dok sam ga koristio i za svo to vreme nije mi se desilo ni jednom da neki disk neće da pročita. U Beogadu ga moji matori i dan danas koriste. Ne znam kakva je situacija sada sa cenom i sličnim stvarima. Sećam se da ih je nekada uvozio NT Companyi i da su bili prilično konkurentni sa cenom. U svakom slučaju ja bih ga toplo preporučio svakome ko je zainteresovan za ovakav uređaj.

Pozdrav

Poslednja izmena:
XWave 9200

Komsija koji je serviser racunara, toplo preporucuje XWave 9200, koristi ga vec godinu i po bez problema (inace sahranio je sky vision za 4 meseca)...

Ja sam licno u trilemi :
XWave 9200, Xoro 3100 ili Pioneer 380 ?

Imam Xwave 9200 nekih 7-8 meseci i plejer je ok, otvorio je sve formate koje po specifikaciji podrzava, OSD meni je dosta pregledan, ima dosta opcija za audio/video podesavanje, slika je pristojna ali mu je audio izlaz relativno nekvalitetan (sto za ovu cenovnu klasu nije nista cudno). Do sada nisam naisao na probleme sa otvaranjem losih diskova (mada ih nisam mnogo ni koristio) ali i dalje, cak i sa poslednjim firmware-om, dolazi do seckanja xvid filmova sa packed beatstream-om. To mu je, po mom misljenju, jedina ali ipak velika mana, ali opet za te pare je sasvim pristojan.

Sto se tice izbora plejera dileme nema, Pioneer 380 se uz koriscenje modifikovanog firmvera pokazao kao najkompletniji plejer (osim sto nema analogni 5.1 izlaz) ali i cena mu je veca od konkurencije.

Poslednja izmena:
Nadam se da se niko neće naljutiti zbog aktiviranje stare teme.

Dakle, želim da kupim još jedan DVD plejer, kao sekundarni uredjaj, namenjen pre svega gledanju divx-a.

Ne želim da dajem velike pare, a izbor mi se praktično sveo na dva modela: Shockwave Dw330 ili Xwave 9200 ?

Budući da je od zadnjeg posta prošlo više od godinu dana, verovatno se skupilo dosta iskustva kod korisnika.

Oba su slične cene, s tim što DW330 ima garanciju od dve godine.

Zamolio bih za pomoć, hvala unapred.

...Ne želim da dajem velike pare, a izbor mi se praktično sveo na dva modela: Shockwave Dw330 ili Xwave 9200 ?...

Imam Shockwave Dw330 od negde oktobra prosle godine i do sada samo 2 divx-a nije uspeo da otvori. Kao najvecu prednost u odnosu na slicne modele, istakao bih da ima verovatno najbolji izgled titlova koji se mogu videti kod dvd/divx plejera - velika lepa slova :).
Od nedostatka su primetni sledeci: ako naslov foldera u kome je divx pocinje sa 'The' onda okrece titl naopako (prica se da se sa novim softverom resava to, ali......). Drugi nedostatak je sto vidi samo 10 titla u folderu - recimo ako imate dvd sa epizodama neke serije i ako ima vise od 10 epizoda, otvarace samo do 10og titla.

Imam Shockwave Dw330 od negde oktobra prosle godine i do sada samo 2 divx-a nije uspeo da otvori. Kao najvecu prednost u odnosu na slicne modele, istakao bih da ima verovatno najbolji izgled titlova koji se mogu videti kod dvd/divx plejera - velika lepa slova :).

===================================================================
Od nedostatka su primetni sledeci: ako naslov foldera u kome je divx pocinje sa 'The' onda okrece titl naopako (prica se da se sa novim softverom resava to, ali......). Drugi nedostatak je sto vidi samo 10 titla u folderu - recimo ako imate dvd sa epizodama neke serije i ako ima vise od 10 epizoda, otvarace samo do 10og titla.
===================================================================

ovi nedostaci su vec odavno reseni, kao i broj karaktera u imenu koje moze da procita sada cini mi se da iznosi 45kom.

Vrh Dno