...sto daje cpu skor ...@garson jesi li to ti ?Bas se pitah danas gde se dede u poslednje vreme?
'Ajd u zdravlje!
Dajte onda i igre jer meni ovaj d805 sluzi iskljucivo za to!!!Mislim stvarno !!!Barton je bre najbolji ,bolji i od cray-a 3...Bitno da je AMD...gospode Boze:wall:
A ti da si malo pametniji pa da cutis, osim sto loopetash glooposti po forumu. Prvo, Cray 3 ne postoji. Ako te bas zanima, postoji Cray I i Cray II, od kojih je Barton svakako jachi, s' obzirom da je prvi bio vektorski SIMD CPU napravljen jos 1976. godine sa snagom od 83 MIPS-a i 160 MFLOPS-a ! :d Ako cemo realno, moj matori PI @133 Mhz izlazi na kraj sa njim, a
C2 "razvija" oko 300 MFLOPS-a pa se moze porediti sa Pentiumom Pro @180 Mhz.
By the way, Barton @ 2.2 Ghz razvija sasvim solidnih 3 GFLOPS-a pa i nije tako los u odnosu na matorog Cray-a 2. :d :smoke:
Sto se tice PD805, u igrama nema sta da trazi pored Venice-a. Prvo, zbog usrane netburst arhitekture i arhaicnog 533 Mhz FSB-a preko kojeg komuniciraju ta jezgra. Ako nisi znao FSB i uopste komunikacija sa RAM-om je od krucijalnog znacaja za framerate u igricama, a Venice kao i svi K8 AMD procesori imaju IMC. Prema tome. PD, cak i klokovan se jedva nosi sa difolt 3200+ Venice-om sto se tice igrica. Cak stavise, jedva se nosi sa Sempronom za Socket 754. :d
X2 3800+ je klasa od CPU-a za PD805 i nikako se ne mogu porediti. Prvo, taj CPU ima nesto sto se zove IMC i internu komunikaciju medju jezgrima i memorijskim kontrolerom.
PD805 je sasvim solidan i ekonomican kalorifer kada se overklokuje, pa tako za grejanje u zimskim uslovima je odlican izbor.
Sto se tice PD procesora, on je bio prvi jeftini dual core CPU, prosle godine pre nego sto se pojavio mocni Core 2 Duo i pre nego sto je AMD X2 pojeftinio tako drasticno da ga sad skoro daju bud zasta na ulici. :smoke: :d
ja sam imao 27,28sec (ne secam se tacno) sa single core p4 @4.6 ghz
I ja sam sa SDiegom 3700+ na 3.4 Ghz imao 24 sec, a sa Opteronom na vazduhu imam za svaki dan na 2.8 Ghz nesto ispod 29 sec sa temperaturom koja ne ide preko 45 stepeni.
...samo da downloadujem ovo sto mi je ivanbo zadao pa ce da se trkamo ...
P.S. ja sam vise voleo commodore 64 ,slabiji Basic ,ali grafika!!!(16 boja)...Ja sam samo zubar(drzavna sluzba)... tj. prost igrac ne ekspert...'Ajd u zdravlje!
P.S. dobar super pi za 3500+ ,ja sam stigao do 34s na 3800MHz ,bravo 1:0 za vas...(jes da se takmicimo sa 3200+ al'nema neke frke ako vas ima vise)...
Sa A64 S754 2800+ 1.8G@2700 Mhz sam imao oko 31 sec, a drugar sa Sempronom 2800+ @1.6G ima 32 sec @2800 Mhz. Inace SPI nije neki merodavan test, prvo zato sto koristi zastareo i los algoritam za izracunavanje Pi broja na puno decimala, a drugo zato sto nije optimizovan za moderne arhitekture. Savetujem ti da uzmes MultiPi, dobices i Semprona i Venice-a.