Šta je novo?

Strujni adapter

bL-buldozer

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2006
Poena
319
Treba mi strujni adapter za ADSL router. Specifikacije proizvođača kažu: Input power AC 230V-50Hz-140mA
Output power AC 12V-1.3 A.
Power consumption: 12 W
Našao sam kući adapter od nekih starih igrica čije specifikacije su:
Input: AC 220V-50Hz-17W
Output: AC 9V 1.3 A
I piše da je for video game only.
Mogu li koristiti taj moj adpter za router? Nije baš jeftin pa ne bih da nešto spalim

Previse ti je to slabo za taj ruter, nazivni naponi i snaga su manji od potrebnih. Ili ruter ne bi radio ili bi crkao adapter.

Kad trazis adapter, obrati paznju na 3 stvari:
-nominalni napon: tebi treba 12V
-nominalna struja na izlazu (ili snaga): tebi treba 1.3A ili 16W(12V*1.3A) (moze i jace, nece da skodi)
-polarizacija izlaznog prikljucka (da li je "plus" u sredini ili na oklopu konektora): proveri unimerom na adapteru koji nadjes, a na uredjaju (ruteru) uglavnom ima dijagram sta trazi (ili pise u uputstvu).

Poslednja izmena:
Baš sad nešto gledam, pošto nisam znao šta je sa routerom probao sam ga ranije sa adapterom od nekog drugog, istih specifikacija, tek sad sam vidio da je na tom na izlazu istosmjerna struja. Nisam ni ja obraćao pažnju, izgleda da može i jednosmjerna i naizmjenična. Može li to ostaviti neke posljedice dugoročno? Dok sam probavao radio je bez problema.

Modemi su voleli ac adaptere...
sa dc nisu hteli ni da cuju da rade (imam dva negde u fijoci...)

Ðavo mi nije dao mira, morao sam da probam, pogotovo jer su džekovi isti. Radi sa ovim od 9V adapterom, ne vidim neke probleme. Sad ne znam smijem li ostaviti ovako?

Previse ti je to slabo za taj ruter, nazivni naponi i snaga su manji od potrebnih. Ili ruter ne bi radio ili bi crkao adapter.

Kad trazis adapter, obrati paznju na 3 stvari:
-nominalni napon: tebi treba 12V
-nominalna struja na izlazu (ili snaga): tebi treba 1.3A ili 16W(12V*1.3A) (moze i jace, nece da skodi)
-polarizacija izlaznog prikljucka (da li je "plus" u sredini ili na oklopu konektora): proveri unimerom na adapteru koji nadjes, a na uredjaju (ruteru) uglavnom ima dijagram sta trazi (ili pise u uputstvu).
1. Nije neophodno.
2. Jel ti to racunas jednosmernu ili naizmenicnu :trust:
3. Ok, za dc.

Modemi su voleli ac adaptere...
sa dc nisu hteli ni da cuju da rade (imam dva negde u fijoci...)
Pa mozda zbog greca i stabilizatoru u samom modemu ? 🙂

Ðavo mi nije dao mira, morao sam da probam, pogotovo jer su džekovi isti. Radi sa ovim od 9V adapterom, ne vidim neke probleme. Sad ne znam smijem li ostaviti ovako?
Ostavi, ne brini se.

stari modemi koriste ac napon zarad generisanja +/-12 volti za serijsku komunikaciju. 5 volti ide klasično posle greca i stabilizatora. zato i kad se nakači dc adapter nema komunikacije.
(jes bajat riplaj al možda nekom ustreba info)

Nazad
Vrh Dno