Šta je novo?

Pomoc oko promene ADSL provajdera

Predrag87

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
320
Znam da je bilo vec reci o ovako necemu, ali ako mozete posavetujte me imam veliki problem...

Naime, imam BeocityNet ADSL flat 256 kb/s paket...Internet koristim najvise za download,(utorrent i drugi p2p programi)....
Jednom recju p2p sa Beocity ADSL-om je ocajan...Cujem da se ljudi masovno zale...Oni imaju one posebne p2p pakete koji su uzasno skupi, a meni se ne placa 2000 vise za 256 kb/s jer ne vredi toliko...
Sad molim sve koji imaju iskustva sa drugim ADSL provajderima da me posavetuju gde bih mogao eventualno da predjem a koje da zaobidjem u sirokom luku:)
Znaci, jos jednom da ponovim bitno mi je da p2p radi ljudski.
Pozdrav i hvala unapred na odgovorima.

Ljudi hvale Beotel i YUBC (bar to izlazi kada malo prekopas starije teme ovde po benchu) sto se p2p tice, ali imaj u vidu da ti za ADSL treba tehnickih mogucnosti. Naime, kada raskines ugovor sa BeoCity-em, oni ce taj port na kome si bio samo proslediti nekom drugom korisniku koji je na cekanju, a ti ces morati da cekas da se tebi stvore uslovi kod novog provajdera. Zato ne bi bilo lose da prethodno proveris da li novi provajder ima slobodnih mesta pre nego sto predejes, inace ces se nacekati poprilicno, imajuci u vidu Telekomovu azurnost u uvodjenju novih portova... Eventualno da uzmes u samom Telekomu, ali nemam nikakva iskustva sa njihovom p2p politikom...

a da probas da podesis nesto na kompu... ljudi se stalno zale na svim provajderima, dok ih drugi hvale. mislim da je to individualna stvar i do poznavanja sopstvene masine. ja npr. na sezamu nemam nikakvih problema, dok ga neki kude. prevelik je cim menjanje provajdera u srbiji. mislim da je lakse da pokusas nesto da iskopas na forumima. pozdrav

a da probas da podesis nesto na kompu... ljudi se stalno zale na svim provajderima, dok ih drugi hvale. mislim da je to individualna stvar i do poznavanja sopstvene masine. ja npr. na sezamu nemam nikakvih problema, dok ga neki kude. prevelik je cim menjanje provajdera u srbiji. mislim da je lakse da pokusas nesto da iskopas na forumima. pozdrav

Generalno svi se zale na Beocity sto se tice p2p...
Zvao sam ih u vise navrata i rekli su mi "imate u ponudi p2p paket pa ako hocete izvolite".
Jos su mi rekli kao "dolazi do zagusenja mreze usled p2p, pa smo izvrsili klasifikaciju saobracaja posto nasi korisnici slabo koriste p2p". Oni iz "podrske" su totalni *****i.
Ja ih juce najnormalnije pitao za par stvari i izvredjase me nenormalno.Na kraju im ipak nisam ostao duzan.
Tako da se sve u svemu ne radi o podesavanjima nego o njima...U svakom slucaju hvala na predlogu...

@Ostoja
POslao sam sinoc mail Beotel-u da vidim ima li slobodnih mesta kod njih, danas cu okrenuti Telekom ako ima nekog danas tamo pa cu se raspitati jos.Hvala:wave:

meni na beotelu konstantno ide 24 kb na 256k torrenti...a koristim javne, tj torrentspy :) predlog za njih...

Inache, tehnichka podrshka beotela je shto se tiche ljubaznosti za pohvalu :)

Najjeftini i najbolji ti je VeratNET !
Btw. Ne reklamiram ih, vec govorim iz visegodisnjeg iskustva kao nihov korisnik !

Od pre neki dan sam solo na adsl-u (razisli se komsija i ja) prijavio sam se kod Beotela (kod kojih sam i ranije bio), pustili mi net za 3 (tri) dana, ljubazni su, sve radi kako treba.

Download ide izmedju 26-27 stabilno + imaju akciju tako da sam dobio i jedan mesec free neta :D

Poslednja izmena:
Od pre neki dan sam solo na adsl-u (razisli se komsija i ja) prijavio sam se kod Beotela (kod kojih sam i ranije bio), pustili mi net za 3 (tri) dana, ljubazni su, sve radi kako treba.

Download ide izmedju 26-27 stabilno + imaju akciju tako da sam dobio i jedan mesec free neta :D

Pa to je super. Sad sam 99 % siguran da cu preci kod njih, samo cekam da mi kod ovih slepaca u Beocity-ju istekne ovaj mesec, cisto da ne bacam pare.
A onda kud koji "mili" moji.reci cu zbogom ovim lencugama.
POzdrav ljudi i hvala jos jednom na konstruktivnim savetima :wave:

Poslednja izmena:
e sto se tice free akcije, prvo platis pocetni mesec (ako si student imas popust tako da 256/64 kosta 1250 dinara), a tek sledeci ti je free.

e sto se tice free akcije, prvo platis pocetni mesec (ako si student imas popust tako da 256/64 kosta 1250 dinara), a tek sledeci ti je free.

Pa to mi odgovara super taman cu iskoristiti taj popust i jos dobiti mesec dana besplatno tako da sve u svemu ustedim oko 1400-1500 dinara.
Reci mi samo jel se oprema dobija ili je placas odvojeno?

Poslednja izmena:
Oprema se dobija.Pozz

Ja bih razmislio i o telekomu. Ona akcija za 1900 din 512k za 3 meseca nije losa!

Sam tek u dilemi...:)
Ova Telekomova ponuda zvuci stvarno primamljivo...
Bar sam eliminisao ostale provajdere sad mi ostaju ova 2...
Meni je najbitnije da ne cekam dugo na ponovno ukljucenje adsl kad raskinem ugovor sa beoshity-jem pardon beocity-jem:D...

Telekom je bolji... Nemaju agregaciju. A i nemaju ogranicenja za p2p!

Beotel takodje ne ogranicava p2p, se radi lepo, konstantan download 26-27 kb.

Meni je najbitnije da ne cekam dugo na ponovno ukljucenje adsl kad raskinem ugovor sa beoshity-jem pardon beocity-jem:D...

Ne bih da te demoralisem ali mislim da je ta akcija trajala ceo jun i da je zavrsena. Bar mi je tako rekla zena u telekomu, ja sam uzeo 512 krajem juna na tu foru i prezadovoljan sam, tu i tamo neki packet loss sto zna da skodi samo u cs-u, generalno sljaka extra :smoke:

Nisam imao ADSL 25 dana, problem je navodno bio do Telekoma. Revoltiran zbog toga, prijavio sam se za SBB, koji je dosao za 7 dana, ali se u medjuvremenu "vratio" i ADSL. (Sezam je ISP) Mogu sebi da dozvolim taj luksuz da imam kablovski i ADSL, pa da uporedim. Nakon 3 dana koriscenja SBB-a, mogu samo da kazem, hvala Bogu, pa nisam vratio Sezamu opremu. Sbb, dva sata radi, dva ne radi. Da li je do losih instalacija, ili cega vec, ne znam, ali , ako ovo je uzas jedan. Zvao sam korisnicki servis, javio se neki lik, bio je vrlo ljubazan, kuckao nesto i rekao mi da probam; konekcija se odmah uspostavila i radilo je dobro...narednih par sati.:d Stvarno se pitam kad cemo imati dobar, brz net. Kad ova drzava vec toliko hoce u Evropu i kad odredjuje evropske cene za sve, neka ih odredi i za internet...

Ja imam istu muku kao i ti sa Beoshity-jem ... ali sam hteo da se prebacim na Verat jer kod njih lepo PIŠE da NEMA P2P FILTRIRANJA ... ali ima setup 3000din:smash:

Stvarno se pitam kad cemo imati dobar, brz net. Kad ova drzava vec toliko hoce u Evropu i kad odredjuje evropske cene za sve, neka ih odredi i za internet...
Ne, ne, ne... Nisi razumeo. Kad se kaže "evropske cene" onda se hoće reći da ako je nešto skuplje u nekoj evropskoj zemlji nego kod nas (pa makar u svim zemljama Evrope, osim u jednoj, bilo jeftinije nego kod nas) - to znači da kod nas treba da poskupi. Ako je jeftinije nego kod nas onda mi pričamo: tranzicija, produktivnost, trt, mrt... to će kod nas moći toliko da košta kad dostignemo evropski nivo u celini. A uvoznički monopoli, a carinske stope...? Kakve to veze ima sa Evropom? No, mi za te ljude redovno glasamo (izbori su relativno fer već duže vreme, nisu oni sami sebe doveli na vlast) - pa kako smo izabrali tako nam i jeste.

Jel i dalje isti broj ovom Trigonu (011 3281 531) što PTT uzima modeme od njih? Zovem ih celo jutro da pitam da li mogu da uzmem opremu sad odmah umesto da čekam da mi PTT javi da me je Telekom povezao (ugovor sam već sklopio), ali niko se ne javlja.

Bolje da razmilis o telekomu jer ce po svemu sudeci oni davati korisnicima svoje pakete duplo brze po istoj ceni sadasnjih (512 ces dobiti za 256 cenu, 1024 za 512 i sl...), naravno to se odnosi samo na downstream (download).

Tako će i da bude. Ovi u PTT-u nisu normalni.

Juče sklopim ugovor za ADSL, oni mi kažu da je sve OK i da čekam da me Telekom poveže. Odem ja danas u poštu da raskinem flat kablovski koji sam do sad koristio, i načujem od šalterskog službenika u razgovoru s drugom strankom da Trigon više ne postoji i samim tim ne sarađuje sa PTT-om, da ADSL modema nema i ne znaju kad će biti! I to čujem posle sklapanja ugovora! Koja banda, neviđeno.

Poslednja izmena:
Kome ću ja da vratim moj modem ako Trigon ne postoji?

modem mozete vratiti ptt netu, s obzirom da sada oni sami isporucuju opremu

Nazad
Vrh Dno