Šta je novo?

Foxconn 7900GS

da se zahvalim svima na savjetima za kupovinu 7900gs 🙂 danas mi je stigla i to ne obicna nego OC verzija 🙂 def. frekvencije su joj 560/1400,ma extra! 🙂 nisam se nesto trudio oko ovekloka,samo sam blago digao core na 580 i radi super,memoriju na 1550,sve stabino i super radi 🙂
i da,uz ovaj foxconn dolazi jako dobar gamepad,obradovao sam se vise nego da su ubacili neku igru 🙂
http://www.foxconnchannel.com/product/GraphicCards/detail_spec.aspx?ID=en-us0000020
evo slika:

Prilozi

• Slika1131.webp
    Slika1131.webp
    43 KB · Pregleda: 90
  • Slika1171.webp
    Slika1171.webp
    39.8 KB · Pregleda: 79
sad jedan volt mod i OC i milina :smoke:

pa isto tako mozes da klokujes 1950pro i da napravis razliku ,klok mogucnosti zavise od proizvodjaca: TUL,Sapphire,MSI...

Ali je poenta sto uopsteno 7900gs moze da se klokne mnogo,
za razliku od x1950pro koje nisu preterano raspolozene...

da se zahvalim svima na savjetima za kupovinu 7900gs 🙂 danas mi je stigla i to ne obicna nego OC verzija 🙂 def. frekvencije su joj 560/1400,ma extra! 🙂 nisam se nesto trudio oko ovekloka,samo sam blago digao core na 580 i radi super,memoriju na 1550,sve stabino i super radi 🙂
i da,uz ovaj foxconn dolazi jako dobar gamepad,obradovao sam se vise nego da su ubacili neku igru 🙂
http://www.foxconnchannel.com/product/GraphicCards/detail_spec.aspx?ID=en-us0000020
evo slika:
Odlicno si proshao, OC verzija, bolji kuler od defaulta...
Vidish da sam te dobro savetovao.😛

koliki ti je skor u 05, kakv je game pad

Poslednja izmena:
@FXGT 11074 sa 660/950 ali je radio torrent u pozadini verovatno bi bilo bolje na cistom windowsu

Evo slike FOXCONN gamepad-a.

Odličan je. (Za PES 🙂)
Moj drugar ima isiti takav.
SpeedLink Bullfrog!
SL-6541.jpg

Isti su.

@garson,hvala ti 😉
@FXGT ja sa mojom konfom i ovom kartom klokovanom na 600/1600 dobijam nepunih 10k,ali sigurno bi to islo preko kad bih mozda jos malo digao grafu i proc na 3ghz,mada meni je ok i ovako,igre sve rade super 🙂 gamepad je odlican! stvarno se vidi da je jako kvalitetan.
@Prodigy Freak platio sam je 155 eura.

nego da vas pitam u vezi temp. u idle mi je 50,tako,a u load ode i na 75,mada sparina je neka u sobi. eh sad kad odem u riva tuneru na ono podesavanje za fan,stoji da je na def kuler na 30%. pojacam na 50% za idle i 70% za performance 3d,medjutim ne cujem da se ista desava,mislim ne cujem kuler da se pojaca ili tako nesto,a ni temperatura ne spada,kao da ne reaguje na ova podesavanja. a recimo kad odem u everest i na GPU pokazuje mi da fan radi na 100%... nije mi jasno sta je pravo ocitavanje i ima li neki drugi program da mogu da konfigurisem kuler na grafickoj osim rive? ili mozda on stalno radi na 100% i to je to...? ima li neko neko objasnjenje...?

Poslednja izmena:
cooler i meni ne radi sto se tice rive to je kanda neki bug bilo o tome negde na forumu, lep ti je rez.🙂

Poslednja izmena:
cooler i meni ne radi sto se tice rive to je kanda neki bug bilo o tome negde na forumu, lep ti je rez.🙂

hvala 🙂
a ima li neki drugi program za konfigurisanje kulera...? i kako tebi radi kuler? mislim jel uvjek na 100% ili...? mene malo brine ovo,mislim ne znam dal mi kuler radi stalno na 100% ili je ono po rivi na nekih 30% i to je to.... ako je tako to je slabo,pogotovu u ove vruce dane... ne znam kako to da sredim...
zaboravih da napisem da mi je ovo podesavanje kulera radilo ok na leadteku 7600gt,jel to znaci da je bug sa 7900gs kartama..? vidim i ti imas 7900gs...

Poslednja izmena:
Da li bag ili neshto drugo, ali na mnogim 7900GS ne radi kontrola brzine venta, ja probao na Leadtek 7900GS i Gainward 7900GS i nishta.😛

neki zez jeste da pitamo n vidiu i meni na 7600 gs radila kontrola ovde jok moram da vidim kod drugara on ima 7900 biostar. moj zalman ne mere da ga ja popdesavam

procitao ali sta vredi sam si rekao da radi samo sa asus karticama jel moguce da ne postoji nikakav prog

probaj da uflesujes BIOS od asus-a,
da ali meni sada kontrola ventilatora radi na BIOS nivou,
znaci bes onog smart dr. i bez ikakvog programa ili drajvera!

Ljudi izgleda da kod dosta nas ne moze da se konfigurise iz Rive,ali ja probah sa nTune-om i radi 🙂 Doduse nece da zapamti podesavanje, pa nakon ponovnog podozanja sistema kuler se vrati na def. ugavnom stavio sam ga na 70% i tacno se cuje kako se pojaca,i temperatura naravno onda ide dole. sad mi u full load ide oko 60-63,a bez ovog konfigurisanja kulera islo je i preko 70 stepeni. u idle je temp oko 43 do 45 tako,a bila je ranije i preko 50. izgleda da je on ranije stvarno radio svo vrijeme samo na 30%,to je stvarno malo u ove vruce dane,a sad je vec bolje 🙂
evo link za nTune:
http://www.nvidia.com/object/sysutility.html

Poslednja izmena:
Znači nisam ja jedini kome nTune ne pamti podešavanja nakon restarta... Zna li neko o čemu se tu radi?

Ubih se da nadjem u nTune podesavanja za ventilator. Nego, ja kad startujem nTune startuje mi nVidia Control Panel, doduse u malo drugacijem obliku od standardnog. Jel to tako treba ili nesto tu ne valja?

Treba da ti je odmah prvo u redu,evo ti screenshot
i da,izgleda nesto kao nvidia control panel. probaj na view,pa na advanced,tako bi trebalo da otvori sve opcije....

Prilozi

• ntune.webp
    ntune.webp
    41.6 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
LOL, ladno sam ignorisao ono Accept End User Agreement, i to mi je sad otvorilo sve opcije.

Nazad
Vrh Dno