Šta je novo?

Sta ocekivati od Vista-e 64bit?

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
ovih dana mi stize jos 1gb rama, ukupno 4gb pa planiram da predjem 64bit vistu.
poskidao sam drajvere za grafiku, chipset i zvucnu. tj ono sto mi je potrebno da bi sistem funkcionisao. mene interesuje kako i da li rade sve igre sa ovim sistemom? kakva je stvar sa programima, konkretno winamp 😀 limewire, utorrent, firefox? znaci neko iz iskustva ako moze da mi kaze.

Igre rade sve. A sto se tice tih programa mislim da bi trebali svi da se rade.

Meni recimo nije radio eurobattlenet utility...tj nisam mogao da igram DOTU na eurobattlenetu...
TiberiumWars mislim da ne rade na 64bit verziji...sve u svemu držao sam dotičnu pre nekoliko meseci, smorio se pošto nije bilo svih drivera a nikakav dobitak nisam primetio, pa sam se vratio na XP...evo upravo se spremam da ponovo instaliram Vistu ali ipak 32bit verziju 🙂

Meni recimo nije radio eurobattlenet utility...tj nisam mogao da igram DOTU na eurobattlenetu...
Meni je radio.
Mada, Prodigy, ZASTO bi instalirao Vistu x64? (ako ti treba x64 OS zbog 4GB, Srv03 x64 je jako bolji izbor - ili Srv03 Enterprise 32-bit).
Naravno, tu je i XP x64, mada mi je on nekako... od pocetka izgledao zbudzen!

^
XP x64 je potpuno isti kao 2003 x64, SPovi su im isti, sve...
prakticno 2003-a tvikovana za audio/video itd...
inace slazem se kome treba 64 OS, 2003/XP x64 su odlicno resenje, kakva crna vista

Koristim Vistu Ultimate x64 sa potpunom podrskom u vidu drivera i svi programi (i igre su programi) rade perfektno. Slobodno instaliraj samo uvek trazi najnovije verzije.

Vista x64(na drugoj particiji),radi perfektno,AMD Brisbane @2.7Ghz,1GB ram-a,7600GS,160GB Seagate Sata2.Sve za sada radi OK,jedino Aquamark3 nije hteo da se pokrene(ni u compatibility modu).
Jedina stavr koja mi malo smeta je superfetch i velika zauzetost memorije(oko 500-600 bez ijedne aplikacije),ali zato je Vista i zivahnija od XP-a.Doduse cim se pokrene neki program ili igra,Vista oslobadja max rama za njih(koliko je moguce naravno).

Poslednja izmena:
mfffff. ja josh uvek na XP-u, imao sam instaliranu i vistu ali nekako mi sve lepse radi pod XP, mozda sentimentalnost, ko zna... ,)

Jedina stavr koja mi malo smeta je superfetch i velika zauzetost memorije(oko 500-600 bez ijedne aplikacije),ali zato je Vista i zivahnija od XP-a.Doduse cim se pokrene neki program ili igra,Vista oslobadja max rama za njih(koliko je moguce naravno).

Od kada sam isključio taj superfetch, Vista mi radi dobro kao XP. Tada sam provalio da više nema razloga da se vraćam na XP. 😉

Nazad
Vrh Dno