Šta je novo?

Tvikovanje Super Pi-a

Aj' kad si vec podigao ovaj thread, da okacim jednu shotku samo za Miska ;)

Malo sam doradjivao... :smoke:

Prilozi

• optimizacija.png
    optimizacija.png
    8.1 KB · Pregleda: 185
Lepo lepo ajd okaci ti neki prozor sa Spijem :D da vidim koliko si brz :-devil-:

Ajd kad smo vec ponovo pokrenuli ovaj tred da dam jos neke fore za Spi

1) Ovo je info koji posle sluzi da bi sto bolje konfigurisali "ramdisk" i maxmem, ono sto nam treba su zauzeca super_pi_mod.exe u pojedinim rezimima.

Spi 1M zauzima u ramu otprilike:

Spi1M.jpg

Spi 32M zauzima u ramu otprilike:

spi32mup3.jpg

Znaci vidimo da Spi 1m zauzima oko 11mega a 32M 263mega rama, (te vrednosti variraju malcice od win-a do win-a) znaci da maxmem setujemo kao task koliko zauzima+spi (onaj koji zelimo da vrtimo) + malo lufta, npr CAR moze da setuje ram kao 22M zauzece+SPi 11M+luft par M= 35M, znaci sa samo 35M rama moze da odradi jako brz run SPi1M, treba sto manji ram jer je onda rez brzi ;), naravno manje nije uvek i bolje pa se treba igrati sa oko 50tak M za maxmem u slucaju 1M run-a.

Sto se tice 32M run-a on zauzima mnogo vise tako da postavke za 1M i 32M nisu iste sto se tice maxmem-a, tu maxmem mora da bude nekih 250M veci, ok vrednost je izmedju 300-600M tu se treba igrati i pronaci najbolje setovanje, takodje vrlo je bitno kako secemo ram maxmemom jer od toga nam posle zavisi ramdisk. ramdisk je softver kojim pravimo virtuelnu particiju (koja se ponasa kao i svaka druga particija na hdd-u) u ramu. Znaci izdvoji se 300-400-500MB u ramu koji sluze kao hdd, Spi 1M zauzima smesno malo na hdd-u kad se pokrene nekih 2-5MB u direktorijumu jer se startovanjem podizu: ia.dat, ib.dat, it.dat, iv.dat, iw.dat, ix. dat i iy.dat:

zauz1mzr7.jpg

medjutim kad se isti ti fajlovi podignu u slucaju 32M run-a Spi dir zauzima ~66MB!!! zato potrebno da ga skladistimo u ramdisku (jer on radi sa tim podacima a brze ce raditi ako budu u ramu umesto na hdd-u)

zauz32fu9.jpg

2) Poigrajte se sa vrednoscu SecondLevelDataCache ;)

3) gama subtajminzi tAC, tDS, tDH, tQHS... se mogu jos zategnuti i poboljsati rez.

Poslednja izmena od urednika:
Ajd kad smo vec ponovo pokrenuli ovaj tred da dam jos neke fore za Spi

1) Ovo je info koji posle sluzi da bi sto bolje konfigurisali "ramdisk" i maxmem, ono sto nam treba su zauzeca super_pi_mod.exe u pojedinim rezimima.

Spi 1M zauzima u ramu otprilike:

Spi1M.jpg

Spi 32M zauzima u ramu otprilike:

spi32mup3.jpg

Znaci vidimo da Spi 1m zauzima oko 11mega a 32M 263mega rama, (te vrednosti variraju malcice od win-a do win-a) znaci da maxmem setujemo kao task koliko zauzima+spi (onaj koji zelimo da vrtimo) + malo lufta, npr CAR moze da setuje ram kao 22M zauzece+SPi 11M+luft par M= 35M, znaci sa samo 35M rama moze da odradi jako brz run SPi1M, treba sto manji ram jer je onda rez brzi ;), naravno manje nije uvek i bolje pa se treba igrati sa oko 50tak M za maxmem u slucaju 1M run-a.

Sto se tice 32M run-a on zauzima mnogo vise tako da postavke za 1M i 32M nisu iste sto se tice maxmem-a, tu maxmem mora da bude nekih 250M veci, ok vrednost je izmedju 300-600M tu se treba igrati i pronaci najbolje setovanje, takodje vrlo je bitno kako secemo ram maxmemom jer od toga nam posle zavisi ramdisk. ramdisk je softver kojim pravimo virtuelnu particiju (koja se ponasa kao i svaka druga particija na hdd-u) u ramu. Znaci izdvoji se 300-400-500MB u ramu koji sluze kao hdd, Spi 1M zauzima smesno malo na hdd-u kad se pokrene nekih 2-5MB u direktorijumu jer se startovanjem podizu: ia.dat, ib.dat, it.dat, iv.dat, iw.dat, ix. dat i iy.dat:

zauz1mzr7.jpg

medjutim kad se isti ti fajlovi podignu u slucaju 32M run-a Spi dir zauzima ~66MB!!! zato potrebno da ga skladistimo u ramdisku (jer on radi sa tim podacima a brze ce raditi ako budu u ramu umesto na hdd-u)

zauz32fu9.jpg

2) Poigrajte se sa vrednoscu SecondLevelDataCache ;)

3) gama subtajminzi tAC, tDS, tDH, tQHS... se mogu jos zategnuti i poboljsati rez.

eh shto volim kad ste konstruktivni tako.... Bravo Misko! Ali bravo i CARe!

Koliko dobijam Dual Channel-om u ovom benchmarku?
Dual channel se svakako oseti u spi-ju i prakticno se ne moze uporedjivati single i dual rezultat.

Evo koje servise treba ugasiti da bi win zauzimao ~30MB.

Prilozi

• services.jpg
    services.jpg
    225.9 KB · Pregleda: 171
eh shto volim kad ste konstruktivni tako.... Bravo Misko! Ali bravo i CARe!
Nista ja nisam uradio, samo okacio jednu slicku za Miska... on je majstor, deli tvikove - ja samo zapisujem! :d

2 Dekara:
Jel' ti ovo Monty poslao? :d:d:d

Probaj ti to na 400x9 i 600Cl4 za ram ;) .
Ne mogu - trenutno - jer teram E6400, nema mnozioca 9 :)

A nesto mi nikako ne ide da poteram 7x514, bas lupam glavom, uopste mi nije jasno u cemu je problem... kao, dizem VTT i VMCH voltazu, tako "kao" dobijam iole na stabilnosti, ali nikako dovoljno da isteram test... sta je, nemam pojma. Memorija tesko da je issue, moze mnogo... proc - ne verujem... a ploca... hmmm, 450MHz tera kako hoces sa default naponima (1.2V za VTT i 1.25V za VMCH... SB takodje na default-u, na 1.5V - da navedem i to, ipak, posto je i on delimicno bitan za celu pricu).
Sad, ako mi za 500MHz treba 1.7V na NB-u i 1.5V VTT - e jeb*es ga... nema neke logike.

Ceskam se po glavi i razmisljam...
Ma salim se, naravno (k'o da ti sam ne znas sta treba ugasiti)... samo, kad vidim ove silne umlaute, odma' mi on padne na pamet! :)

Ajde batali tu teretanu i da vidimo neki lepi run :p
Juce bio dobar run u teretani, isterao sam 140 na bench-u :D

Videcemo sledece nedelje, napadam 150 :d:d:d

Poslednja izmena od urednika:
Ne mogu - trenutno - jer teram E6400, nema mnozioca 9 :)

A nesto mi nikako ne ide da poteram 7x514, bas lupam glavom, uopste mi nije jasno u cemu je problem... kao, dizem VTT i VMCH voltazu, tako "kao" dobijam iole na stabilnosti, ali nikako dovoljno da isteram test... sta je, nemam pojma. Memorija tesko da je issue, moze mnogo... proc - ne verujem... a ploca... hmmm, 450MHz tera kako hoces sa default naponima (1.2V za VTT i 1.25V za VMCH... SB takodje na default-u, na 1.5V - da navedem i to, ipak, posto je i on delimicno bitan za celu pricu).
Sad, ako mi za 500MHz treba 1.7V na NB-u i 1.5V VTT - e jeb*es ga... nema neke logike.

Ceskam se po glavi i razmisljam...
Probaj 1.65v na NB i 1.425v VTT ili probaj vise za VTT, kada povecas SB napon otvaraju ti se vece vrednosti za VTT, mada to verovatno znas. Na koliko boot-ujes masinu, probaj sa tim da se malo igras.

CAR je napisao(la):
Ma salim se, naravno (k'o da ti sam ne znas sta treba ugasiti)... samo, kad vidim ove silne umlaute, odma' mi on padne na pamet! :)
Ma naravno i ja sam zaboravio :D da stavim.
:wave:

Probaj 1.65v na NB i 1.425v VTT ili probaj vise za VTT, kada povecas SB napon otvaraju ti se vece vrednosti za VTT, mada to verovatno znas.
Probao, bas te vrednosti, i za sad mrka kapa. I znam za tu caku za SB, zato sam i pomenuo u prethodnom postu i naveo da je delimicno bitan za celu pricu (jer bi neko sa strane mogao da pomisli "sta ovaj trabunja, kakve veze SB ima sa tim?!" :)), a tako sam i dosao do onih 1.5V za VTT.
Na koliko boot-ujes masinu, probaj sa tim da se malo igras.
Pa ja odma' 'teo na 7x514 :)
Mislim, nije nesto sumanuta vrednost... al' nece, nece bogami ni sa 500.

Nista, igracu se malo sa tim, izgleda da nece moci kako sam ja zamislio... sta znam, da butujem sa nekih 480-a, pa polako na gore SetFSB-om.
Kakva su vasa iskustva sa ovim plocama bila, znam da imate dve, jednog S-a i jednog non-S?
Moze li 500 iz cuga, i jel' traze veliki napon za to?

Pozdrav i hvala :wave:

Probao, bas te vrednosti, i za sad mrka kapa. I znam za tu caku za SB, zato sam i pomenuo u prethodnom postu i naveo da je delimicno bitan za celu pricu (jer bi neko sa strane mogao da pomisli "sta ovaj trabunja, kakve veze SB ima sa tim?!" :)), a tako sam i dosao do onih 1.5V za VTT.

Pa ja odma' 'teo na 7x514 :)
Mislim, nije nesto sumanuta vrednost... al' nece, nece bogami ni sa 500.

Nista, igracu se malo sa tim, izgleda da nece moci kako sam ja zamislio... sta znam, da butujem sa nekih 480-a, pa polako na gore SetFSB-om.
Kakva su vasa iskustva sa ovim plocama bila, znam da imate dve, jednog S-a i jednog non-S?
Moze li 500 iz cuga, i jel' traze veliki napon za to?

Pozdrav i hvala :wave:

Ako si siguran da procesor hoce preko 500fsb da butuje onda budi strpljiv i poigraj se sa DFI-jem jer je pomalo cudljiv tj. nece bas uvek iz prve da radi kako bi trebalo ;) .
Sa ovom kombinacijom ocekujemo vreme od ~13:10min.

:wave:

Ako si siguran da procesor hoce preko 500fsb da butuje onda budi strpljiv i poigraj se sa DFI-jem jer je pomalo cudljiv tj. nece bas uvek iz prve da radi kako bi trebalo ;) .
U to sam se vala uverio ;)

Narocito on fore sa duplim resetom, nakon cega normalno dize Win, i, sto je jos gore, radi k'o zmaj (a ovamo ispade da ne moze ni da butuje)... to me bas izludjuje.
Sa ovom kombinacijom ocekujemo vreme od ~13:10min.
Pa, ako ste vi imali 13:04-13:05-13:06 (otprilike, da ne uzimam sad najbolji rezultat :))... ja ocekujem bar 13:08! :d

Pozdrav :wave:

ja ocekujem bar 13:08! :d

uf sa ovom plocom ako napravis 13:08 ja cu da pojedem moj GeminII sa sve dva TT 1200mm fana :d :D :p

Salu na stranu brzi je Abit i to je brzi jedno 4-5sec, sa XP-om nema teoretske sanse da napravis 13:08, jedino ako opako dobro iztvikujes 2k3 recimo Team Japan ne verujem da bi se spustio ispod 13:06 a oni su tate za tvikovanje.

Sto se tice DFI-a, probaj x7 da setujes u biosu, voltaze 1.45 za NB, 1.55 za proc, 2.6 za ram, vtt na max kad je sb na min tj sb na 1.5V. probaj odmah boot na 514. Mada ti imas S iskustva su pokazala da je non-S bolji za OC ;)

Poslednja izmena:
uf sa ovom plocom ako napravis 13:08 ja cu da pojedem moj GeminII sa sve dva TT 1200mm fana :d :D :p
Uh, 1200mm fanovi... to bre poveliko, dobro ces da se najedes :d:d

E, al' nemoj da jedes fanove, daj ih meni - jedi samo GeminII-a :D

Salu na stranu brzi je Abit i to je brzi jedno 4-5sec, sa XP-om nema teoretske sanse da napravis 13:08, jedino ako opako dobro iztvikujes 2k3 recimo Team Japan ne verujem da bi se spustio ispod 13:06 a oni su tate za tvikovanje.
U, nemoj mene u isti kos sa TJ-om, 'leba ti... tesko da cu da ga istvikujem toliko dobro :)

I kako sad ABIT brzi, pa zar nisi upravo ti tvrdio da je DFI egal sa njim?
Sto se tice DFI-a, probaj x7 da setujes u biosu, voltaze 1.45 za NB, 1.55 za proc, 2.6 za ram, vtt na max kad je sb na min tj sb na 1.5V. probaj odmah boot na 514. Mada ti imas S iskustva su pokazala da je non-S bolji za OC ;)
OK je sve to, mada mislim da si preterao sa voltazom za CPU (koji ce mu 1.55V, kad moze na 3.6GHz da gura ORTHOS sa 1.4V), kao i *malo vise* sa voltazom za memoriju (mislim, ne kazem da je 2.6V nesto uzasno mnogo... samo kazem da je nepotrebno mnogo za ovu memoriju, koja bi tih 514MHz sa stisnutim tajminzima mogla da istera prakticno na default naponu od 2.2V)

I otkud sad to da je non-"S" bolji za O/C od "S"-ice? Koja su to iskustva?

U svakom slucaju - thanks for the tips ;)

Greska mislio sam da je razlika 1s al izgleda da je 4-5s!!! Ali opet nisam 100% siguran jer nismo isprobali boot ispod 400.

Sto se tice rama oce 4ke na 514 sa ispod 2.6 al sub tajminzi takodje moraju da se napucaju do daske ;)

proc stavis na 1.55 za svaki slucaj da ne razmisljas dalje na 514 mu mozda bude potrebno zbog relativnog visokog fsb-a.

Sto se tice oc-a za to sto tebi treba iste su :), non S je izgleda malo bolja za pod led, mada francuzi su je poterali na 590, tako da je i to izgleda relativno.

Greska mislio sam da je razlika 1s al izgleda da je 4-5s!!! Ali opet nisam 100% siguran jer nismo isprobali boot ispod 400.

Sto se tice rama oce 4ke na 514 sa ispod 2.6 al sub tajminzi takodje moraju da se napucaju do daske ;)

proc stavis na 1.55 za svaki slucaj da ne razmisljas dalje na 514 mu mozda bude potrebno zbog relativnog visokog fsb-a.

Sto se tice oc-a za to sto tebi treba iste su :), non S je izgleda malo bolja za pod led, mada francuzi su je poterali na 590, tako da je i to izgleda relativno.
Hvala lepo na svim odgovorima, blagodarim ;)

I aj' ako te ne bude mrzelo, probaj i taj boot ispod 400MHz, pa mi javi kolika je razlika.

evo sta sam nasao na netu, a vezano je za kolicinu memorije kojom se xp hrani :) kako staviti xp na dijetu???

Windows XP Professional Services Configuration Files
----------------------------------------------------

Thank you for trying the "Services Configuration Files" by eXPerience.

By disabling useless services, you can improve system performance and also help
to make your system more secure.

To use these files, simply double click one of the included registry files of
your choice numbered 001 to 005 and after clicking OK, reboot your machine so
the changes to the services configuration can take effect. If you find yourself
in any sort of a mess with things not working in Windows, the solution is simple,
just run the 001 file and your system will be returned back to how it would be
on a normal default installation.

===================================================================================================

001 - DEFAULT

This is the standard Windows XP Professional services setup. If you have any
problems running any of the other files here, just double click this 001 file,
click OK and reboot, then your services will be back to normal.

===================================================================================================

002 - SLIGHT

This disables unneccesary services but it will not disable anything that might be used under normal
usage like a printer, digital camera or Windows Themes (Luna), LAN network, Remote Desktop and so
forth. This configuration will not save you much RAM memory, but it does disable certain "dangerous"
services like "Remote Registry".

Here is the full list of disabled services in the SLIGHT configuration --->

-------------------------------

* Alerter
ClipBook
Error Reporting Service
* Human Interface Device Access
IMAPI CD-Burning COM Service
Indexing Service
* Messenger
* Network DDE
* Network DDE DSDM
Remote Registry
* Routing and Remote Access
* Telnet
Windows Time

-------------------------------

* = Already disabled on a default setup.

003 - LITE

This setup is a litte more daring than the last! This LITE setup will disable
several more services that are generally not used, but even this LITE setup
still keeps Windows Update, digital camera functionality, printer and so forth.

Here is the full list of disabled services in the LITE configuration --->

------------------------------------------------------

* Alerter
Application Management
ClipBook
Distributed Link Tracking Client
Distributed Transaction Coordinator
DNS Client
Error Reporting Service
Fast User Switching Compatibility
Help and Support
HTTP SSL
Indexing Service
IPSEC Services
Logical Disk Manager Administrative Service
* Messenger
MS Software Shadow Copy Provider
* Network DDE
* Network DDE DSDM
NT LM Security Support Provider
Portable Media Serial Number Service
QoS RSVP
Remote Procedure Call (RPC) Locator
Remote Registry
Secondary Logon
Security Center
SSDP Discovery Service
System Restore Service
* Telnet
Universal Plug and Play Device Host
Volume Shadow Copy
WebClient
Windows Management Instrumentation Driver Extensions
Windows Time
WMI Performance Adapter

------------------------------------------------------

004 - HARDCORE

OK this is getting a little scary! If you use this HARDCORE file, you will
lose a lot more functionality like Windows Update, printing, digital cameras,
but you will still have all your networking capabilities - THIS DOES NOT
include Remote Desktop - you will lose Remote Desktop, but normal file
sharing on a LAN network will be fine.

Here is the full list of disabled services in the HARDCORE configuration --->

------------------------------------------------------------------------------

* Alerter
Application Layer Gateway Service ---> (Needed for FTP sites)
Application Management
Automatic Updates ---> (Just use Firefox and visit Windiz Update)
Background Intelligent Transfer Service
ClipBook
COM+ Event System
COM+ System Application
Cryptographic Services ---> (Set on disabled, you might get pop ups about unsigned drivers)
DNS Client
Error Reporting Service
Help and Support
HTTP SSL
Indexing Service
IPSEC Services
Logical Disk Manager ---> (Detects plugged in external hard disks)
* Messenger
Net Logon
NetMeeting Remote Desktop Sharing
* Network DDE
* Network DDE DSDM
Performance Logs and Alerts
Print Spooler ---> (Vital for printing)
QoS RSVP
Remote Desktop Help Session Manager
Remote Registry
Removable Storage
Secondary Logon
Security Accounts Manager
Security Center
Shell Hardware Detection
Smart Card
SSDP Discovery Service
System Event Notification
System Restore Service
* Telnet
Terminal Services
Themes ---> (Needed to display the "Luna" Theme)
Uninterruptible Power Supply
Volume Shadow Copy
WebClient
Windows Image Acquisition (WIA) ---> (Needed for scanners and cameras)
Windows Management Instrumentation
Windows Time
Wireless Zero Configuration ---> (Needed for a wireless internet connection)
WMI Performance Adapter

------------------------------------------------------------------------------

005 - MANIAC

This configuration is enough to make a grown man cry! If you use this MANIAC
file, there is a lot to take into account - before all the explination about
risks, let me just point out how to manually enable this service or that
service in case you are crazy enough to use this configuration. To manually
enable a single service, do this --->

1 - Click ---> Start
2 - Click ---> Run
3 - Type ----> services.msc
4 - Click ---> OK
5 - Find the service ---> Double click it
6 - Set it to ---> Automatic (in the drop down box)
7 - Click ---> Apply
8 - Click ---> Start (The "Start" button in the services console!)
9 - The service is set to start with Windows and is started, no reboot is needed.

Now you know how to get into the Services console, make sure if you do use
this MANIAC configuration that you look through this list to see if it can
solve the problem - in most cases it will, for example suddenly after using
the MANIAC file, you cannot connect to the internet, this is because of the
"DHCP Client" service, so it says this below next to "DHCP Client". Maybe it
is not so maniac to use the MANIAC configuration but only if you know what
you're doing (or you can follow basic instructions as described here which
unfortunately most people cannot!)

You will lose the "DCOM Server Process Launcher" and "Windows Installer"
meaning if you are planning to install any more programs, they will not
install (Windows Installer based programs) but this does not mean currently
installed programs won't run, disabling DCOM only applies to programs you
have yet to install - they won't install unless you enable "DCOM Server
Process Launcher" and "Windows Installer"again manually in services.msc.

Here is the full list of disabled services in the MANIAC configuration --->

----------------------------------------------------------------------------------------

* Alerter
Application Layer Gateway Service ---> (Needed for FTP sites)
Application Management
Automatic Updates ---> (Just use Firefox and visit Windiz Update)
Background Intelligent Transfer Service
ClipBook
COM+ Event System
COM+ System Application
Computer Browser ---> (Needed to browse other computers on a LAN/network)
Cryptographic Services ---> (Set on disabled, you might get pop ups about unsigned drivers)
DCOM Server Process Launcher ---> (Needed if you install OR uninstall programs!)
DHCP Client ---> (Needed for many internet connections! Needed in VMware for this too!)
DNS Client
Error Reporting Service
Event Log ---> (Needed to troubleshoot system problems)
Help and Support
HTTP SSL
Indexing Service
IPSEC Services
Logical Disk Manager ---> (Detects plugged in external hard disks)
* Messenger
Net Logon
NetMeeting Remote Desktop Sharing
Network Connections ---> (Possibly needed for SOME internet connectivity, certainly Dial-Up)
* Network DDE
* Network DDE DSDM
Network Location Awareness (NLA) ---> (Part of Internet Connection Sharing (ICS) component)
Network Provisioning Service
Performance Logs and Alerts
Print Spooler ---> (Vital for printing)
Protected Storage ---> (Needed for Windows to remember your passwords and also "Auto Complete")
QoS RSVP
Remote Access Auto Connection Manager ---> (Needed for Dial-Up connections)
Remote Access Connection Manager ---> (Needed for Dial-Up and Internet Connection Sharing)
Remote Desktop Help Session Manager
Remote Registry
Removable Storage
Secondary Logon
Security Accounts Manager
Security Center
Server ---> (Needed for file and print sharing on a LAN network)
Shell Hardware Detection
Smart Card
SSDP Discovery Service
System Event Notification
System Restore Service
Task Scheduler ---> (Needed for things like scheduled AntiVirus scans and Defragmenters)
TCP/IP NetBIOS Helper ---> (Sometimes needed to ping the master server for online gaming!)
Telephony ---> (Absolutely vital for Dial-Up connections! Ethernet is OK with this disabled)
* Telnet
Terminal Services
Themes ---> (Needed to display the "Luna" Theme)
Uninterruptible Power Supply
Volume Shadow Copy
WebClient
Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS) ---> (The name of this explains it enough!)
Windows Image Acquisition (WIA) ---> (Needed for scanners and cameras)
Windows Installer ---> (Needed if you install OR uninstall programs!)
Windows Management Instrumentation
Windows Time
Wireless Zero Configuration ---> (Needed for a wireless internet connection)
WMI Performance Adapter
Workstation ---> (Needed for file and print sharing on a LAN network)

----------------------------------------------------------------------------------------

NOTES: If you run this MANIAC registry file, you will
only be left with three services running, these are:

---------------------------
Plug and Play
Remote procedure Call (RPC)
Windows Audio
---------------------------

With this configuration, not including the 3.5Mb of RAM that
Task Manager itself uses up... your system will be running on:

RAM Usage ---> 35.7Mb
Processes ---> 11
Threads -----> 131
Handles -----> 1780

Hope you enjoy these registry files and save a bit of RAM memory!

All registry file configurations devised by eXPerience

Poslednja izmena:
Samo da dodam da su servisi poprilicno nebitni, postoji mnogo bitnijih stvari, pogotovo sto su servisi osetljivi nije najbolje ako se svi pogase zato je bolje koncentrisati se na druge tvikove a neki na oko smesni tvikovi daju impresivne rezultate npr. nije isto gde se nalazi prozor spi-ja sto opet zavisi koja se graficka koristi koji driveri itd itd itd. znaci nesto tako na oko glupo moze dosta da ubrza iteracije.

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje:
Da li ovi navedeni tvikovi bas dosta smanjuju vreme za super PI32MB?
Znaci ja nisam koristio ni jedan tvik, samo sam pogasio par servisa i sa PentiumE@3415 mem 760cas 4-4-4-12 imam nesto ispod 20min(racunao sam da ako bi se idealno skaliralo vreme da bih na 3.6GHz imao nesto manje od 19min) , dok vidim da team serbia sa ovim tvikovima i sa PE@3600 mem 800 ima skoro 5-6 minuta manje.

Pa odprilike da na 32Mb smanjiju dosta, na 8Mb onako a na 1Mb razlike su max 1 sekund... :S:

Meni je neku test masinu ubrzalo za 7 sec.
Nego koliko sam ja shvatio /maxmem samo ogranicava operativni sistem. Ne utice na programe. Sto znaci da se moze staviti recimo 256MB a ostatak ostaje iskljucivo za programe.
Nisam ih testirao odvojeno ali rade tvikovi.

Da li je neko probao da ogranici broj procesa? Ne vidim kako bi to moglo da donese bilo kakva poboljsanja.

Vrh Dno