Šta je novo?

your friendly neighbourhood BSOD

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Heh, kako su stigle ove vrucine (kod nekog vise, kod nekog manje, ovamo bilo i 39'C), pocele i da se dizu temperature, kompjuteri brljave, komponente crkavaju... Kod mene evo cetvrti dan za redom BSOD, a bas nije bio cest gost. Skontao sam da se (valjda) memorija pregrijavala i sl, ali sad mi izbaci BSOD i kad sam pokrenuo TV aplikaciju :mad:

So, cisto informativno, koliko cesto se vi srecete sa BSODom (narocito ljeti i/ili u zadnje vrijeme?

veeeeeeooooooooooooomaaaaaaaaaaaaaaaaaa retko :)
ne pamtim kad sam poslednji put video, bilo leti bilo zimi

Ne pamtim kad sam to poslednji put video (Win2k SP4).
U stvari sećam se... kad je ortak slučajno zveknuo laktom kućište pa mi se komp zabagovao.
Pre toga sam ih imao zbog nekompatibilnosti wireless USB adaptera par godina unazad. Zamenio ga drugim i nije više bilo problema.

Poz

edit:
@momsab: Zamalo da ti ukradem rečenicu. :)

Poslednja izmena:
Na winXP u poslednjih par godina nikako, probao sam Vistu par dana i par puta mi se desilo u tih par dana dok je nisam odinstalirao.

kad mi je memorija bila na 1150 mhz posle par min orthosa:D

Pa naravno da necete videti BSOD kada je po defaultu u WinXP-u ukljuceno da se racunar odmah restartuje cim se desi neka kriticna greska. Svaki neocekivan restart koje ste do sada iskusili na WinXP-u bi rezultovao BSOD-om, da je gore pomenuta opcija bila iskljucena.

Pa naravno da necete videti BSOD kada je po defaultu u WinXP-u ukljuceno da se racunar odmah restartuje cim se desi neka kriticna greska. Svaki neocekivan restart koje ste do sada iskusili na WinXP-u bi rezultovao BSOD-om, da je gore pomenuta opcija bila iskljucena.
Da, ali uzmi u obzir da masa nas zna da iskljuch to tj da se BSOD vidi ako dodje do greshke ;)
BSOD ja toliko chesto vidim u poslednje vreme da je to chudo jedno :D :D :D, a kako i ne bi...kada overklokujesh i trazish limite to je normalno...
Medjutim, BSOD ne vidim od momenta kada neku OC mashinu proglasim 100% stabilnom ;), trazenje max OC je neshto drugo....

Poslednja izmena:
ma dzaba 100% stabilni OC, ako ti soba nije klimatizovana, pa komp radi na istoj temperaturi ljeto/zima. Meni je sobna otisla na +10-15'C u odnosu na zimu, a u odnosu na proslo ljeto u kucistu se nasao +1HDD +TV kartica +7800gs +nova memorija, sve to izgleda malo previse dize temperaturu. Stavio sam 8cu da duva u memoriju, da vidimo kako ce se ponasati...

Brate kod mene je prosjecna temp ljeti izmedju 40-43C. Tako da nista strasno, a nekad zna ljeti veoma cesto da bude i preko 45C. Pretproslo ljeto smo imali preko 48C... pakao.:mad:

pretpostavljam da onda radi klima? Ja sam imao sobnu 36 :d

BSOD? Svakodnevno, kad se startuje BSOD screensaver :)
Salim se, hladni procesori, klima radi prekomerno, stabilan os - BSOD zaista gledam samo na skrinsejveru, i to vec godinama.

Ako je vani 40*C u sobi bez klime je jos vise... da je do mene ja ne bih ukljucivao klimu, mora zbog kompa :(
Cisto da se zna - proslo leto sam drzao Opty 165 na TT Sonic-u BEZ ventilatora i to bez klime cesto (30*C+)), bez BSOD-a.
Ovo leto cemo videti, ali posto mora da se radi - morace i klima da radi :p

kod mene u sobi je toplije zimi nego leti :D
naucite da podesite iznutra kako treba, ne kloqjte ako nema potrebe itd itd

water cooling = way to go :) kod mene je trenutno 29C u sobi, CPU je 37C (1.6V, 2710mhz)

PS. Nema BSOD-ova sem kad trazim limite overkloka, kao sto je aNiman rekao, naravno to je normalna stvar...

Poslednja izmena:
ma dzaba 100% stabilni OC, ako ti soba nije klimatizovana, pa komp radi na istoj temperaturi ljeto/zima. Meni je sobna otisla na +10-15'C u odnosu na zimu, a u odnosu na proslo ljeto u kucistu se nasao +1HDD +TV kartica +7800gs +nova memorija, sve to izgleda malo previse dize temperaturu. Stavio sam 8cu da duva u memoriju, da vidimo kako ce se ponasati...

update: izgleda da sam se kretao u potpuno pogresnom pravcu: memorija nije prolazila goldmem ni na defaultu sa 8com koja duva u nju, a prethodno sam prije par sedmica (cisto za svaki slucaj) vratio memoriju na default, proc na 2.1, i spustio voltaze. I, sta god radio sa voltazom memorije, nije prolazila (od 2.65 do 2.95). I onda mi pade na pamet da moooozda ne prolazi zbog procesora, i (kako izgleda) bingo! (da ne ureknem). Digao sam malo napon procesoru, i :banana: Ko bi rek'o, jer ja sam mislio da GoldMem testira samo memoriju :S:

Vracam se u drustvo rock-stable konfiguracija, nadam se :wave:

Ja se uopste ne srecem sa BSOD-ovima a u potkrovlju sam kuce na sprat i od sunca me deli mozda 30-40 cm lamperija, izolacije i crepa tako da je temperatura ne retko preko 35 u sobi, klima sto ohladi to traje mozda 5-6 minuta nakon iskljucenja jer sva vrelina zidova krene da juri u moju sobu pa onda ispadaju toplotni udari na kraju, ali racunar sve to podnosi bez problema. :D :D :D :D :D

Ja se uopste ne srecem sa BSOD-ovima a u potkrovlju sam kuce na sprat i od sunca me deli mozda 30-40 cm lamperija, izolacije i crepa tako da je temperatura ne retko preko 35 u sobi, klima sto ohladi to traje mozda 5-6 minuta nakon iskljucenja jer sva vrelina zidova krene da juri u moju sobu pa onda ispadaju toplotni udari na kraju, ali racunar sve to podnosi bez problema. :D :D :D :D :D
ako je rachunar iz potpisa, teshko da moze da se desi BSOD na toj frekvenciji (naravno ako je sce po "propisu" podesheno) ;)

water cooling = way to go :) kod mene je trenutno 29C u sobi, CPU je 37C (1.6V, 2710mhz)
Sto tol'ko visok napon za tu frekvenciju?
(mislim, nije to nesto extra visoko, vec, jednostavno... *nepotrebno visoko* za tu frekvenciju :))

da ne razmisljam da li je stabilan na 1.56 ili ne - stavio sam 1.6 i kraj ... :) Ista je temperatura na 1.6 i na 1.56V

Poslednja izmena:
da ne razmisljam da li je stabilan na 1.56 ili ne - stavio sam 1.6 i kraj ... :) Ista je temperatura na 1.6 i na 1.56V
isto sam i ja razmisljao sad kad sam digao ovaj moj sa nestabilnih 1.675 direkt na 1.725. Takodje ne primjecujem neku razliku u temperaturi
E da: memorija upravo radi i na 420 2-2-2-8, prime95 preko 6 sati, tako da nije do nje bilo svakako, samo malo undervoltovan proc, tako daaaa...
...BSOD-e:wave:

Poslednja izmena:
od srecnih OC vremena ranije,nesto se ne secam da sam ga doziveo videti u skorasnje vreme...

Pa stabilan je on i na 1.54V i to na visoj frekvenciji - na pravoj ploci :)

Salim se ja, mada samo ocekujem kad ces da me "okacis" tamo u onom "Ispale" thread-u :d:d

necu ne brini :) Sem ako ne nabavim DFI i vidim da to isto tako radi kao i na ovom MSI-u :) (necu ni onda ;) ja sam u sustini zadovoljan, mada sam se razmisljao da capim SuperStaru onaj San Diego :) ali mnogo trazi bre, 60e... :D )

PS. I nema potrebe da se "salis", znam ja da je DFI mnogo bolja ploca, ali znas kako, 90e polovna bez garancije, vs ovaj MSI 54e nov sa 3 god garancije ;) Za tih 100mhz vise sto bi izvukao - ne dam ! :)

Poslednja izmena:
necu ne brini :) Sem ako ne nabavim DFI i vidim da to isto tako radi kao i na ovom MSI-u :) (necu ni onda ;) ja sam u sustini zadovoljan, mada sam se razmisljao da capim SuperStaru onaj San Diego :) ali mnogo trazi bre, 60e... :D )
To ja 'teo da ti predlozim... neka je mnogo, 3 giga je 3 giga... ;)

Ako nista drugo - bar lepo za videti! :)
PS. I nema potrebe da se "salis", znam ja da je DFI mnogo bolja ploca, ali znas kako, 90e polovna bez garancije, vs ovaj MSI 54e nov sa 3 god garancije ;) Za tih 100mhz vise sto bi izvukao - ne dam ! :)
Eto vidis kako nemas sluha za prave stvari... :p

Daj CARe druze, mojne me zezas :) Zaista mislis da mi je bilo pametno da u tom momentu ulozim 90e u plocu i sada 60e u zastareli CPU ? Pa za te pare mogu da uzmem osrednju AM2 plocu i dual-core 3600....Znas i sam da sam ovo uzeo za period dok ne izadje barselona, tj njen dual-core derivat...

Ma zezam se bre... nema sanse, nesiplativo skroz.

Cak sam na momenat razmisljao da tako nekakvu kombinaciju napravim burazeru kao upgrade (da ne menja memoriju i graficku ATM)... al' ne vredi, definitivno, pa sam mu rekao da stisne zube i steka i dalje :D

Eeeee bolje da si klimu uzeo nego taj 7800gs :p

Vrh Dno