Šta je novo?

Dobar Kuler za Kuciste

• Začetnik teme Začetnik teme PeeT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PeeT

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
Ovih dana je bas toplo, tako da kuciste racunara drzim otvorenim, jer kad je zatvoreno temperature mi idu CPU >60, NB >40, HDD >50, GPU >60, Kuciste je neko obicno ATX Midi 9660 ali proverio sam u kucistu ima dovoljno mesta za jedan dobar kuler,koji bi dodatno rashladio komponente, pa me interesuje koji preporucujete i sta mislite da je najbolje.

E ***, novi sam clan tako da me mrzi da pretrazujem forume, nego postujem ovako pa ko se javi javi, nego jos da pitam do koliko stepeni mogu da ocekujem pad temperature za CPU i HDD pre svega kad bih ubacio neki kvalitetniji kuler

Sve zavisi kako odradis posao,ne verujem da ce ti jedan vent bilo sta popraviti,pa makar to bio i neki bruka dobar tipa 12/14cm,time imas dve solucije ili da izbacujes ili ubacujes vazduh.Ako vec stavljas samo jedan vent onda ti preporucujem da to bude po mogucstvu na bocnoj strani da uduvava na maticnu i ostale komponente,12-ica CoolerMaster-ova,bilo koja ce tiho hladiti,kol'ko tol'ko.Ako ne onda napred ili pozadi kucista,opet da uduvava,ako pak na gornji deo kucista onda da izduvava.Opet kazem sa samo jednim fan-om mozes dodatno ohladiti eventualno CPU ili hard-ove ili grafu ili izvlaciti topao vazduh iz kucista(poslednja solucija koju sam gore naveo).Uostalom sve se svodi na pare,koliko ulozis toliko ces dobiti,kada bi uzeo bolji case pa stavio 3-4 fana,palo bi sve 10C,a ovako ti nista ne garantujem.

E ***, novi sam clan tako da me mrzi da pretrazujem forume,

!?

Najbolje rezultate ces postici upotrebom bar dva ventilatora i to na nacin na koji ti je opisao sarmica. Ako ces da stavis jedan preporuka je da izaberes neki sa relativno vecim brojem obrtaja i da ga posatvis u visini cpu-a ili izmedju cpu-ai graficke da izbacuje topao vazduh van kucista.

Nazad
Vrh Dno