Šta je novo?

Lyrics na ipod-u

Mladen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
Naime pre par dana sam primetio da neke pesme koje sam skoro skidao sa neta u mp3 formatu imaju i text pesme u sebi. Znaci dok pesma ide, na ipodu se pritisne centralno (select dugme) nekoliko puta. Posle prvog se dobije koliko je pesme proslo, posle drugog rating, i posle sledeceg pritiska sam dobijao lyrics. E sad pitanje je kako u mp3 file ubaciti text? Znam da je moguce u lyrics deo na ipodu ubaciti text fajlove, ali zanima me ova opisana varijanta? Ako je bitno u pitanju je ipod video, 5.5 gen

Preko Itunes-a ubacis lyrics

kako, neko uputstvo?

Poslednja izmena:
mozes i iz wmp-a; otvoris pesmu kao kad hoces da joj promenis id tagove (npr. u wmp11 - kliknes desnim na odabranu pesmu -> advanced tag editor) i prekopiras text u lyrics sekciju i potom sacuvas...

Poslednja izmena:
Na istom mestu cak imas deo i za sinhronizaciju lyricsa sa muzickom numerom ali je previse vremena potrebno da se to uradi!!!

Da li se preko iTunes-a mogu ubaciti i slicice?

Ne znam za iTunes ali znam kako "moze" uz pomoc WMP!
Ako ripujes sa originalnog audio cd-a onda ti CDDB baza na koju se kaci WMP popuni podatke! Tom prilikom ti automatski ubaci slicice u folder u kome se nalaze numere!
Druga situacija je kada uz pomoc WMP pustas numeru koja nema unete tagove!
Onda sam popunjavas ID3 tag, a posle ides na Find Album Info (prebogata baza) koji se kaci na net gde ti se unutrar WMP izlistaju cover i onda sam odaberes cover...
Cesto ima vise razlicitih izdanja, ali ponekad ne nadje cover izdanja koje trazis... itd

Iskreno ne znam da li iPOD to prepoznaje! ,)
To bi morao neko drugi da ti potvrdi!

Takodje znam da nije vezano za iTunes ali ne skodi... a kada ne skodi moze i da koristi!!! ;)

Poslednja izmena:
@pole, Mojo Jo Jo Thx za savete.

Iskreno ne znam da li iPOD to prepoznaje!
To bi morao neko drugi da ti potvrdi!
Koristim PSP, tako da nema zime (a i gde da je bude na ovu vrucinu) ;)

Poslednja izmena:
No problemo!!! :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno