Šta je novo?

Link za d/l suse ili slicnog linuxa

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
...Koji se lepo slaze sa VM ware virt. masinom..

KDE nije linux :) kao ni GNOME, ni XFCE, ni mnogi drugi ... to su graficka okruzenja koja rade na unixima i sistem je nezavistan od njih. Oni su najobicniji servis kao i mail servis, web, ftp ...

Sto se tice izbora linuxa ja cu uvek dati prvenstvo debian-u i debian based distroima, mada sam poceo sa RH-om pre 11 godina, ali tada su stvari bile drugacije, kasnije menjao dosta distroa (kao i svako :p ) i zadrzao se na debianu najvise i na fbsd-u (zavisno od potreba)

Debian i debian based distroi imaju i odlican sistem za pakete i neces imati nikada problema sa zavisnoscu paketa kakve mozes iskusiti kod drugih. Ako zelis da naucis linux, a ne GNOME I KDE (kako neki misle da je to linux :p j/k) moja preporuka ide na debian

eh sada da ne bih favorizovao preterano, na www.distrowatch.com nalaze se linkovi ka svakoj distribuciji linuxa (i nekih unix-a), i linkovi ka downloadu.

btw, KDE je za decu :p

:wave:

Poslednja izmena:
Sve je jasno, na linku koji si dao pise: "Probajte NOVU verziju KDE grafickog okruzenja na OpenSUSE linux distribuciji pod VMWare virtuelnom masinom."

Sto se tice CentOS-a i VMWare mislim da svaki distro radi podjednako na virtualnoj masini zato sto imaju isti kernel. Btw, CentOS je nesto kao RH enterprise?

dosta sam se pravio pametan za danas :p

Ups, ala ste se raspisali :)

Elem, skinuo sam ubuntu ubuntu-7.04-server-i386.iso sa linka koji je Mikla|USA okacio :D

Hvala vam svima.

PS. flame nece biti tolerisan ;)
PS2. ja vrlo dobro znam sta je kde, sta gnome a sta komandna linija :) :)

Poslednja izmena:
Skidam i SUSE :)

U VMWare-u sam uspesno instalirao i vrteo PCLinuxOS 2007 i LinuxMint 3.0. Oba rade besprekorno, tako da preporuka za oba... Mislim da su ove dve trenutno najbolje desktop distribucije, jedna sa KDE grafickim okruzenjem, a druga sa GNOME.

Za Jaksu vunzija najbolje je da krene od Fedore (CentOS) i Ubuntua a ne od SuSe-a :)
Na kraju ce kao i svaki okoreli Linuxovac da zavrsi kao i ja - na Solarisu 10 :D

Vrh Dno