Šta je novo?

MS-DOS boot image

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Treba mi neko provereno rešenje.
Ovo iz Nera 6, MS-DOS Caldera mi ne radi, radila mi je sa v5 ali je više nemam, ako neko ima instaliran Nero 5 ili neko provereno rešenje da bootujem DOS sa CD-a (nemam floppy), molim da okači ovde ili da mi pošalje na mail, hitno mi treba.
Pozdrav i hvala unapred.

Ako me sećanje ne vara, MS-DOS nije abandonware, tako da ne možeš tražiti baš njega.

Ali zato možeš probati sa DR-DOSom, Open- ili FreeDOSom koji su ili free za nekomercijalnu upotrebu ili potpuni open source.

Ako imaš Nero, pogledaj u Nero\Nero Core\DosBootImage.ima, to je boot flopi DR-DOS-a (osmice valjda).

Ako imaš Nero, pogledaj u Nero\Nero Core\DosBootImage.ima, to je boot flopi DR-DOS-a (osmice valjda).

Upravo sa njim imam problema, dok sam imao Nero 5 na drugom sistemu toga nije bilo, tj. taj iamge iz 5-e verzje Nera je radio OK, a ovaj što dolazi sa 6-icom zaglavi mašinu pri podizanju tog "Caldera" MS-DOS-a... :S:

Probaću sa FreeDOS-om...

Hvala! :wave:

SS, zar Hiren nema neke Dos-ove? :)

Poslednja izmena:
Ma ima toga...i mislim da je sve legalo. To su samo sistemske diskete (kad vec i nero ima ugradenu...):
U svakom slucaju: www.google.com "dos boot image" i I'm Feeling Lucky! ;)

Ma ima toga...i mislim da je sve legalo. To su samo sistemske diskete (kad vec i nero ima ugradenu...):
U svakom slucaju: www.google.com "dos boot image" i I'm Feeling Lucky! ;)

I dodjes tako dodjes pravo na ovu temu iz koje si i krenuo (pod uslovom da ti je google na srpskom). Probaj :).

Nazad
Vrh Dno