Šta je novo?

Pioneer DVR-112D

...uzmite LG SATA, sve reze bez problema. Pioneer ocigledno nije vise sto je bio kad je izbacio 108micu koja mi i dan danas radi...

Evo uzeh danas NEC AD-7173S. Nadam se da ce me dobro sluziti.

Ja sam imao Pioneera 112D i pravio mi je problem sa CD i CDRW diskovima, ove druge nije hteo uopšte da formatira! Medjutim problem nije bio u Pioneeru već u Alhocolu, jednostavno kad je Alhocol instaliran to se dešava, kad ga deinstaliram sve radi super (u Win XP, dok u Visti radi OK i sa i bez Alhocola)! Sad sam uzeo Optiarc 7173, mnogo bolje čita oštećene diskove, čita sve ono što Pioneer nije hteo, ali je dosta bučniji pa me nervira, tako da ću i njega da udomim vrlo brzo! Razmišljam da uzmem SATA LG GSA-H30N Black, ali nešto sam čitao, verovatno je neko lupio, da ne može da se instalira WinXP sa njega, prosto ne verujem u nešto takvo, pa bih zamolio nekoga ko ga ima da napiše neki komentar! Takodje me interesuje i Lite-On DH - 20A1P Black, ali čitao sam na ovom forumu da je taj Lite On, posle gomile dobrih Lite On rezača promašaj, pa ako može neki komentar! Pozdrav!

Ja sam imao Pioneera 112D i pravio mi je problem sa CD i CDRW diskovima, ove druge nije hteo uopšte da formatira! Medjutim problem nije bio u Pioneeru već u Alhocolu, jednostavno kad je Alhocol instaliran to se dešava, kad ga deinstaliram sve radi super (u Win XP, dok u Visti radi OK i sa i bez Alhocola)! Sad sam uzeo Optiarc 7173, mnogo bolje čita oštećene diskove, čita sve ono što Pioneer nije hteo, ali je dosta bučniji pa me nervira, tako da ću i njega da udomim vrlo brzo! Razmišljam da uzmem SATA LG GSA-H30N Black, ali nešto sam čitao, verovatno je neko lupio, da ne može da se instalira WinXP sa njega, prosto ne verujem u nešto takvo, pa bih zamolio nekoga ko ga ima da napiše neki komentar! Takodje me interesuje i Lite-On DH - 20A1P Black, ali čitao sam na ovom forumu da je taj Lite On, posle gomile dobrih Lite On rezača promašaj, pa ako može neki komentar! Pozdrav!

Nakon zamene uredjaja, na istoj masini sa istim software-om kod mene je sve proradilo.
Dakle, samo je bio problem u hardware-u kod mene. (neispravan DVD-uredjaj).

kod mene pioneer 112 sa L firmware-om sljaka ko blesav. Doduse, ja za obicne diskove imam cd rezac ali dvd-ovi su bez greske, i to blago meni jedno 200 komada do sada!

Ja sam probao rezanje CD-a, ali imam isti problem kao vecina, uvek zezne CD na Lead-In inace ih cita bez problema...svasta..posto mi CD rezanje nije ni bitno ja ga necu reklamirati posto DL DVD-ove koje iskljucivo rezem u poslednje vreme reze nevidjeno kvalitetno pa mu ono sa CD-ovima ne smatram pod manu.

aj mi sada nesto recite imam famozni dvd rezac pioneer 112d, i moj problem je u tome sto neke dvd diskove uopste nevidi a nece ni da mi ocitava takozvane original diskove mislim na diskove koje ste dobili uz racunar a i nece da ocitava original audio diskove, da nece uopste da mi reze cd rw diskove i da ih brise! sto se tice dvd diskova sam zadovoljan ali me nervira gore navedene stvari, jer nekada nekome hocu da narezem nesto kad ono nemoze! ima dvd rezac vec 2 meseca! recitemi sta da radim sa dvd rezacem da ga vadim napolje i na reklamaciju ili da trazim neki drugi model dvd rezaca, ako je drugi model dvd rezaca u pitanju koji da uzmem? jer pre pioneer-a sam imao nec 3520 aw koji mi je narezao minimum 2000 dvd sto cd-a ali sam ga prodao drugaru i jos sljaka ko lud a kupljen pre dve ipo godine! da sam znao da je pioneer tako sran*e nebi ga ni kupovao! molim vas za pomoc!!!

aj mi sada nesto recite imam famozni dvd rezac pioneer 112d, i moj problem je u tome sto neke dvd diskove uopste nevidi a nece ni da mi ocitava takozvane original diskove mislim na diskove koje ste dobili uz racunar a i nece da ocitava original audio diskove, da nece uopste da mi reze cd rw diskove i da ih brise! sto se tice dvd diskova sam zadovoljan ali me nervira gore navedene stvari, jer nekada nekome hocu da narezem nesto kad ono nemoze! ima dvd rezac vec 2 meseca! recitemi sta da radim sa dvd rezacem da ga vadim napolje i na reklamaciju ili da trazim neki drugi model dvd rezaca, ako je drugi model dvd rezaca u pitanju koji da uzmem? jer pre pioneer-a sam imao nec 3520 aw koji mi je narezao minimum 2000 dvd sto cd-a ali sam ga prodao drugaru i jos sljaka ko lud a kupljen pre dve ipo godine! da sam znao da je pioneer tako sran*e nebi ga ni kupovao! molim vas za pomoc!!!
Ne mozes na osnovu jednog primerka da donosis generalni zakljucak o celoj seriji, a kamoli o samom proizvodjacu ;)
S obzirom na pad cena i varijabilnost kvaliteta u okviru serije moguce je da ti je samo zapao los primerak sto je u danasnje vreme svojstveno svim proizvodjacima :S:

Nego, s obzirom da je relativno nov, ja bih na tvom mestu skratio mucenje na sledece opcije:
1. proveri kablove (provei da li su dobro legli i/ili probaj sa drugim kablovima)
2. nisi napisao koja je ploca, pa cu da generalizujem: proveri da li ima novija verzija drajvera i/ili odradi reinstall, a moguce je i da te zeza ASPI i/ili program za rezanje (pretpostavljam da je Nero u pitanju, a bilo je verzija koje su sa odredjenim rezacima pravile probleme :()
3. ako ne upali nista od prethodna 2 preostaje eventualno fleshovanje novijom verzijom ili reklamacija, a ako se odmah odlucis za ovo poslednje moze da se desi da se problem javi i sa drugim uredjajem ako je problem u stvari u necem od prethodno navedenog...

Trebalo bi da može sa TDB 112D 1.15 w/kernel verzijom.

edit: nisam siguran da li ćeš nakon toga moći da flešuješ orig 1.21 FW pošto će drajv i dalje biti RPC1.

Probano. Nece da se flesuje originalnim 1.21 firmware-om, ali ga vidi kao 112D sto sam i hteo da postignem jer ide na reklamaciju.Ipak je bolje nego da pise 112L :d .
Inace naisla mi jednoooooo 10kom 112D sa istim simptomom da pucaju CD-R diskovi i sporo ocitavanje drugih na bilo kojoj ploci tj. cipsetu. Tako da reklamacija resava stvar. (nadam se:p )

Pozz

Evo i ja sam juče kupio 112D, doduše nisam stigao ni da ga probam, samo sam jedan CD disk narezao... Sviđa mi se što je strašno tih, čuje se samo ono šuštanje (vetar :)) a od vibracija nema ni traga...

Nego, ono što me interesuje je - jel postoji neki FW koji je provereno "stabilan", da ne kažem univerzalan, tj. koji radi podjednako dobro sa CD i DVD diskovima, zato što režem i jedno i drugo, a pogotovo audio CD-ove, koji su mi jako bitni...

Iskreno, nisam ni proverio koji FW imam na njemu, ali ako u startu mogu da odradim neki flash za koji se zna da donosi dobitak (stabilnost), neću ni da čekam da ustanovim da mi nešto ne reže dobro sa fabričkim...

Crni pa ploca je Abit KD7A (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, LAN) VIA VT8377A Apollo KT400A! Probo sam i kablove da menjam stavljo sam cak one od 40 pina i od 80 pina koji su sada trenutno i u masini, mozda se nisam dobro izrazio ali nezameritemi posto bas nisam strucnjak oko tog dela! Radjen je i reistal sistema a i ruenje je bilo par puta palo a jedino mi ostaje da me zeza to sto nikada nije flesovan bios ploce na noviju verziju, iz razloga jer se nerazumem u tom pogledu! A da nisam reko da je 112d flesovana na ovaj FW121EU2 ako to nesto znaci mada nije ni pre toga tela da ocitava predhodno navedene probleme!

Poslednja izmena:
Lightscribe

Kada bi se trebali pojaviti pioneer 112C/212C koji će podržavati Lightscribe ?

Imaš u prodaji kod nas Asus DRW-1812BL i DRW-1812BLT (SATA interfejs) koji podržavaju lightscribe.Lično posedujem jedan od pre neki dan :D

Poslednja izmena:
Imam mogućnost da kupim asus drw-1814BL, ali ne znam kakve asus pravi optike nekako mi je pioneer pouzdaniji. A ne žuri mi se puno, ali opet zavisi koliko bi morao cekati ?

Ako se ne varam Asus ne proizvodi sopstvenu optiku.Pre su prerađivali baš Pioneer-a i dodavali par svojih tehnologija.Kako sam čitao na internetu (a gde drugde jeli :D ) DRW-1814BL (na njega sam i mislio i u svom prvom postu a ne na onaj koji sam napisao) je kompletan njihov proizvod.

Ako se ne varam Asus ne proizvodi sopstvenu optiku.Pre su prerađivali baš Pioneer-a i dodavali par svojih tehnologija.Kako sam čitao na internetu (a gde drugde jeli :D ) DRW-1814BL (na njega sam i mislio i u svom prvom postu a ne na onaj koji sam napisao) je kompletan njihov proizvod.

Kako ti se čini taj asus, jesi li zadovoljan ? Jesi li probao lightscribe?

Narezao sam nekoliko diskova na njemu tako da ne mogu da dam neki sud o radu (tek za vikend treba da režem malo veću količinu diskova, pravim bekap filmova itd.).E, ali sam zato lightscribe probao i mogu da kažem da sam zadovoljan izgledom štampe na dvd-u.

Kupio sam asus dvr 1814bl, nisam mogao čekati. Dobro je što su za razliku od prošlih modela poboljšali tray premda su mogli to i bolje.

Cekajte, zbunjen sam... Pioneer kao brend cini mi se podrzava Labelflash odatle i 112D kada se flash-uje dobija postaje 112L...
E sad, je li 112L koristi Lightscribe ili Labelflash???
Koliko ja znam trebalo bi Labelflash al' ajd da pitam!!!
Pitam jer nailazim na kontradiktorne informacije (neki ocito misle da je to isto)... hehehe

Odakle sad 112C i 212C... je li to znaci da ce Pioneer u svojoj ponudi imati modele koji podrzavaju i jednu i drugu tehnologiju???

P.S. Bilo bi lepo kada bi neko skenirao gornju stranu nekih od medija narezanih na ovaj nacin pa da opise malo svoje utiske i to...

Poslednja izmena:
112L podržava labelflash, a modeli koji tek treba da se pojave 112C/212C koji će podržavati Lightscribe.

razmisli o alternativi u vidu liteon-a LH20A1H... izuzetno lepo radi, brz je, i lepo stampa Lightscribe label-e...

lightscribe i labelflash traze posebne DVD medije da bi crtali po njima ako dobro kapiram?
Znaci sad ako sam flesovao 112D na 112L mogu da koristim labelflash....kako?

pretpostavljam da je preko Nero CoverDesigner-a ?

Cekajte, jel moze uopste da se flesuje 112d na L?

112D >> 112C sumnjam. Mislim, fw teoretski može da se uglavi, ali LS neće raditi zbog hardvera. Ono što svi potajno očekuju je 112C >> 112L+C hibridni mod. :)

112D >> 112C sumnjam. Mislim, fw teoretski može da se uglavi, ali LS neće raditi zbog hardvera. Ono što svi potajno očekuju je 112C >> 112L+C hibridni mod. :)
Pa zato sam i rekao da sumnjam, al' reko mozda je podrska za LF vec nezvanicno unutra :D
Jel se zna koji ce chip da ide u 112C?
U principu od toga i zavisi da li ce i sta hibridno moci da se uradi :d

Nazad
Vrh Dno