Pioneer ocigledno nije vise sto je bio kad je izbacio 108micu koja mi i dan danas radi...
Ja sam imao Pioneera 112D i pravio mi je problem sa CD i CDRW diskovima, ove druge nije hteo uopšte da formatira! Medjutim problem nije bio u Pioneeru već u Alhocolu, jednostavno kad je Alhocol instaliran to se dešava, kad ga deinstaliram sve radi super (u Win XP, dok u Visti radi OK i sa i bez Alhocola)! Sad sam uzeo Optiarc 7173, mnogo bolje čita oštećene diskove, čita sve ono što Pioneer nije hteo, ali je dosta bučniji pa me nervira, tako da ću i njega da udomim vrlo brzo! Razmišljam da uzmem SATA LG GSA-H30N Black, ali nešto sam čitao, verovatno je neko lupio, da ne može da se instalira WinXP sa njega, prosto ne verujem u nešto takvo, pa bih zamolio nekoga ko ga ima da napiše neki komentar! Takodje me interesuje i Lite-On DH - 20A1P Black, ali čitao sam na ovom forumu da je taj Lite On, posle gomile dobrih Lite On rezača promašaj, pa ako može neki komentar! Pozdrav!
ista stvarkod mene pioneer 112 sa L firmware-om sljaka ko blesav. Doduse, ja za obicne diskove imam cd rezac ali dvd-ovi su bez greske, i to blago meni jedno 200 komada do sada!
Ne mozes na osnovu jednog primerka da donosis generalni zakljucak o celoj seriji, a kamoli o samom proizvodjacuaj mi sada nesto recite imam famozni dvd rezac pioneer 112d, i moj problem je u tome sto neke dvd diskove uopste nevidi a nece ni da mi ocitava takozvane original diskove mislim na diskove koje ste dobili uz racunar a i nece da ocitava original audio diskove, da nece uopste da mi reze cd rw diskove i da ih brise! sto se tice dvd diskova sam zadovoljan ali me nervira gore navedene stvari, jer nekada nekome hocu da narezem nesto kad ono nemoze! ima dvd rezac vec 2 meseca! recitemi sta da radim sa dvd rezacem da ga vadim napolje i na reklamaciju ili da trazim neki drugi model dvd rezaca, ako je drugi model dvd rezaca u pitanju koji da uzmem? jer pre pioneer-a sam imao nec 3520 aw koji mi je narezao minimum 2000 dvd sto cd-a ali sam ga prodao drugaru i jos sljaka ko lud a kupljen pre dve ipo godine! da sam znao da je pioneer tako sran*e nebi ga ni kupovao! molim vas za pomoc!!!
Trebalo bi da može sa TDB 112D 1.15 w/kernel verzijom.
edit: nisam siguran da li ćeš nakon toga moći da flešuješ orig 1.21 FW pošto će drajv i dalje biti RPC1.
Ako se ne varam Asus ne proizvodi sopstvenu optiku.Pre su prerađivali baš Pioneer-a i dodavali par svojih tehnologija.Kako sam čitao na internetu (a gde drugde jeli) DRW-1814BL (na njega sam i mislio i u svom prvom postu a ne na onaj koji sam napisao) je kompletan njihov proizvod.
Moze 112D-->112L i 112D-->112 (bez D i L), a imas sve o tome u prethodnim postovimaCekajte, jel moze uopste da se flesuje 112d na L?
Pa zato sam i rekao da sumnjam, al' reko mozda je podrska za LF vec nezvanicno unutra112D >> 112C sumnjam. Mislim, fw teoretski može da se uglavi, ali LS neće raditi zbog hardvera. Ono što svi potajno očekuju je 112C >> 112L+C hibridni mod.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari