Šta je novo?

e 6300 box cooler 80 c

tpoba4

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
304
Mainboard : Asus P5B
Chipset : Intel P965
Processor : Intel Core 2 Duo E6300 @ 1866 MHz
Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR2-SDRAM )
Video Card : Nvidia Corp GeForce 7600 GT
Hard Disk : ST3320620AS (320 GB)
Mainboard : Asus P5B
Chipset : Intel P965
Processor : Intel Core 2 Duo E6300 @ 1866 MHz
Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR2-SDRAM )
Video Card : Nvidia Corp GeForce 7600 GT
Hard Disk : WDC (200 GB)

temperatura u stanu je 20 c (znaci sobna)

U biosu mi je temp 60 c a mb 30 (najnoviji bios 27.03.07)

idle u xp otvoreno kuciste: tat 37 -34 (48 asus probe i pc wizard)
full tat otvoreno kuciste: tat 59 -57 (74 asus probe i pc wizard)
full tat zatvoreno kuciste: tat 66 -64 (80 asus probe i pc wizard)

Kada pipnem kuler relativno je hladan dok je cispset na plocu dosta vruc (mada se moze drzati rst par sekundi)

Problem se javio pre 15 dana (do tada mi nije prelazio 65 u pc probu)

Nosio sam kuciste u servis menjali smo kuler ,pastu ,napajanje i nista nije pomoglo.

Da li neko zna sta je problem i da li neko ima slicnih problema ?

Mislim da je ploca geknula.

Prilozi

• full tat - otvoreno kuciste.JPG
    full tat - otvoreno kuciste.JPG
    206.5 KB · Pregleda: 121
  • full tat - zatvoreno kuciste.JPG
    full tat - zatvoreno kuciste.JPG
    206.1 KB · Pregleda: 90
  • idle - otvoreno kuciste.JPG
    idle - otvoreno kuciste.JPG
    233 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Verovatno je greska ocitavanju, zanemari ocitavanja asus probe i pc wizard. Ali i pored toga su visoke temperature, proveri na kom naponu ti radi cpu, probaj da u biosu manuelno namestis default napon za njega, probaj da ga smanjujes i ispod te vrednosti i pri tome proveravaj stabilnost sistema. Moguce je i da ti kuler lepo ne lezi na procesor mada je mala verovatnoca za to ako je tako bilo i pre i posle nosenja u servis (valjda znaju da montiraju kuler kako treba). Probaj da poboljsas provetrenost kucista tako sto ces ubaciti bar jedan ventilator spreda da ubacuje vazduh i jos jedan pozadi koji ce da izbacuje. Nisi naveo koje napajanje imas, ako je neko jeftino probaj da ubacis neko normalno napajanje (coolermaster, chieftec,LC Power, ...) ili ako imas para kupi neko malo bolje napajanje (enermax, seasonic, ...) ima dosta tema o tome. Pozdrav.

koliko sam ja primetio, kod mene tat, core temp i everest svi prikazuju iste temperature, bukvalno iste. e sada, probaj da smanjis temperaturu, kao sto vidis kod mene isti procesor sa box kulerom radi na 1.2V (default je 1.325) i na 3GHz i maximalna temperatura koju sam video u tatu je 59, s tim da je kod mene u sobi oko 25 stepeni.

Naravoucenije: smanji napon koliki god da je, na 1.86 je vrlo verovatno da ce raditi sa nekim smesnim naponom (na 2.8GHz meni radi sa 1.15V)

P.S. a mogao bi i malo da ga kloknes :)

Ja imao slicnih problema sa istim procesorom,ali stvar je bila u tome sto je bilo tesko namestiti kuler,bilo zeznuto postolje...
Na default vrednostima temp bila 55 stepeni...
Cak sam mislio i da core temp laze:) Onda ortak uzeo i namestio box kuler (koji je jos uvek privremeno tu) i radi na 40 isto na defaultu...
Inace cekam da mi namesti TT Sonic tower,zentam se sam:)
A tebi ne bi bilo lose da vidis,mozda je stvarno do ploce posto ne vidim drugi razlog,jer kao sto sam kazes proveravali ste kuler...

k

P.S. a mogao bi i malo da ga kloknes :)
Klokovali smo tako ortak i ja na 2.8 i skoknula temperatura na celih 80:DGori vatraaaaaaa:):)

Imam chieftec napajanje tako da ... ( a sem toga menjali smo u servisu napajanje sa cooler masterom 500)

Kolika je sansa da kuler nije nalegao kako valja?

ja sam na P5B menjao kuler, skinuo ocistio vratio i delovalo mi je da je sve legolo ali nije. Ceo sistem sa tim stipaljkicama je shitina i lako se desi da neka nozica ne udje i to smanji performanse hladnjaka jer ne naleze 100%

Temperatura ne bi trebalo ad ti predje 60'c ni pod razno pogotovo ako nije OC.
Ja sam overklokovao E6600 (default 2.4ghz) na 3.2Ghz i temperatura mi ide do 62 (TAT) sa box coolerom.

Poslednja izmena:
70c

Ljudi kod mene sa istim procesorom pri temperaturi sobe 25-28c (mozda i malo vise) je 70c ali cak kad radi klima (21-23c sobe) temp proc je 65c. Temperature su iz biosa. Sta da se radi, da li da mu menjam napon ili da ga nosim u servis??

U medjuvremenu sam stavio core temp 0.95 i on pokazuje 59c a soba 28c komp je u stolu, cim se ukljuci igra on ide na 84c sta raditi??

Poslednja izmena:
Probaj sam da proveris da li ti kuler dobro naleze na procesor tako sto ces pritisniti svaku nozicu od box kulera a ako ne znas nosi kod nekog ko zna (servis). Temperatura je mnogo visoka tako da moras nesto da preduzmes.

Probaj sam da proveris da li ti kuler dobro naleze na procesor tako sto ces pritisniti svaku nozicu od box kulera a ako ne znas nosi kod nekog ko zna (servis). Temperatura je mnogo visoka tako da moras nesto da preduzmes.

Nije problem da se to uradi jedini je problem sto imam nalepnicu na kucistu jer slepci su morali da je stave da nista ne bi cackao.
Sutra idem u servis da oni sve nasteluju, jer nalepnica mora biti tamo jos 6 meseci.

Nalepnica ne mora biti tamo bez obzira sta pise na njoj! Ukoliko komponente nisu fizicki ostecene, garancija vazi. Ja ti to govorim a primam i saljem robu sa reklamacije i radim u servisu racunara!

BTW: To je stav SUP-a i inspekcije, znaci takav je zakon!!!

Poslednja izmena:
Nalepnica ne mora biti tamo bez obzira sta pise na njoj! Ukoliko komponente nisu fizicki ostecene, garancija vazi. Ja ti to govorim a primam i saljem robu sa reklamacije i radim u servisu racunara!

BTW: To je stav SUP-a i inspekcije, znaci takav je zakon!!!

Ne znam da li je zakon takav ali znam da u praksi nije tako. Ako je tako kod tebe ne znaci da je i kod drugih isto.

Ta nalepnica lako se skida, uzmi fen za kosu i zagrej je malo i onda polako skidaj.

Hvala na savetima, ali mislim da ne piraterisem puno (jer su ovi pravi policajci sto se toga tice) nego sutra ranom zorom:D u servis na podesavanje pre toga na kompresor (ili cime vec izduvavaju prasinu) pa ako sve to ne uspe ima da mu ledne jedan blue orb 2, pa sta bude.

Hvala na savetima, ali mislim da ne piraterisem puno (jer su ovi pravi policajci sto se toga tice) nego sutra ranom zorom:D u servis na podesavanje pre toga na kompresor (ili cime vec izduvavaju prasinu) pa ako sve to ne uspe ima da mu ledne jedan blue orb 2, pa sta bude.

Ako ti u garanciji pise da ne smes da skidas nalepnicu i sam da cackas unutrasnjost onda nemoj.

Ako ne pise otvaraj do mile volje, ako nisi prekrsio nista sto pise mogu da kukaju koliko hoce.

99%

Sve sam rekao ali ne koje je napajanje i od koliko. Isuvise uredja za neko malo napajanje sto zna da bude uzrok pregravanju procesora....Meni je 6400 C2D izlazio od 85-90 sa chiftec 420wati, sve dok nisam stavio 600 wati. Od tada se radi ok i ne prelazi pod 45 extra optercenjem.

Probaj mozada ti to resi problem. Meni makar jeste...

Aj u zdravlje..

Ako ti u garanciji pise da ne smes da skidas nalepnicu i sam da cackas unutrasnjost onda nemoj.

Ako ne pise otvaraj do mile volje, ako nisi prekrsio nista sto pise mogu da kukaju koliko hoce.

Ama ljudi, nisi ti uzeo racunar na leasing, nego si dao zivu lovu. Prema tome imas pravo da ga otvoris. Zovni inspekciju pa proveri. Moj dobavljac stavlja nalepnicu, ali je ta nalepnica u svrhu nekog serijskog broja, radi njihove evidencije. Sta da nisi u Beogradu. Kupis memoriju i zelis da je stavis. Da li to znaci da ce servis o scom trosku da dodje do tebe i ugradi memoriju ili ce da ti plate putne troskove da bi im doneo racunar? Nece. Sam ces morati da je stavis.

Kod mene je na [email protected] core temp ~47C kada radi. Core temp je uvek veca od Junctin temp za oko 8-9C.

Poslednja izmena:
Posle 3 dana stigla je masina sa servisa, njihovo objasnjenje je sledece :"Ako ti se to desava cesto (misli na resetovanje) i temperatura ostane velika ti nam donesi masinu i zamenicemo ti gigabyta jer verovatno je u njemu problem, a ti dok ne umre przi koliko mozes masinu imas garanciju". Jednostavno pojma nemaju. Nista sad cu da przim pa ako zvekne bar cu dobiti verziju 2.0 ploce :D i nov proc sto znaci dodam jos malo i imam 6320.

kakvi carevi sad mozes lepo da se izivljavas do mile volje probaj 4ghz na vazduhu :)

Vrh Dno