Šta je novo?

2.1 zvucnici

Zli bokser

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
350
Ne znam zasto je moj prethodni tread na ovu temu zatvoren pa sam samo hteo reci onima koje zanima da sam na kraju uzeo lodzitek x-230,kao na slici!t.j uzeo ih je moj naj ortak ali smo ih zajedno kupovali.cena je 5200 dinara!

i iskreno nisam razocaran ali ni preterano odusevljen njima!mislim da je skuplji od konkurencije zbog kvaliteta izrade i garancije od dve godine,ali i ne bas zbog zvuka..

Prilozi

• 11-03-06_1632.webp
    11-03-06_1632.webp
    17.2 KB · Pregleda: 549
Postoje ljudi koji razmisljaju u kilowatima zaneseni pmpo snagama.

Imam 121 i nisu uopste losi. Nisu ni nesto sjajni ali ne moze se mnogo ocekivati od zvucnika koji kostaju 20e. Kontrole su naravno gore (na satelitu), to samo kinezi mogu na woofer da stave.

Cimer ima Neo (ili sad poznatiji kao Blueberry) G25 pa mogu i o njim da kazem ponesto.
Zvuk nije los, ali nije toliko dobar kao sto ga hvale. Ljudi ga uglavnom forsiraju zbog drvenih satelita, ali meni su oni najslabija tacka. Ogromni su i ruzni... Takodje mana je (po meni jako velika jer ja ne verujem firmama koje se sluze takvim marketingom i iz principa nikad ne kupujem takvu robu), sto na njemu pise da ima par kilovata (nemam sad kutiju ovde pa da vidim ali mislim nesto oko 1000W). Da ne bude samo da ih kudim uglavnom mislim da su takodje preskupi jer su prodavci videli da imaju prodju pa nepotrebno digli cene, ali daju sasvim dobar zvuk (kad se wufer utisa, jer je podrazumevano preglasan-takodje odlika manje poznatih proizvodjaca). Oseca se cini mi se malo nedostatak srednjih tonova, ali nisam neki expert, uglavnom kad se isti malo podignu u winampu zvuk je dosta bolji... Lepo je sto je pojacalo sa kontrolama potpuno izdvojeno (veliki plus). Takodje mana transformator je suvise mali (problem svih kneza) tako da se ne mogu slusati ako se pojaca preko 70% (suvise veliko izoblicenje).
Nadam se da ce bar nekome ovaj opis pomoci.

Zaboravih da napisem. 121 imaju 2*2W + 4W i dovoljno su glasni za zurku u sobi do 20m2, za sve ostalo su slabi. Ono sto je kod njih najbolje je da iako su jako sitni dosta su snazniji od kojekakvih geniusa i sl koji su 3x veci. Mogu da se pojacaju do kraja i izoblicenja ostaju dosta mala (ali se primete), tj uporediva su sa kineskim plastikanerima na 20%...
Ako vam trebaju da zamene one kineze sto ste dobili uz komp i za svakodnevno slusanje muzike u sobi lepo ce vas sluziti i jako su jeftini, za sve ostalo trazite dalje...

Poslednja izmena:
aham a pazite sad 🙂

uzima mi se 2.1 sistem i spreman sam da odvojim do 100 evra (20% +-), ne uzima mi se nesto tipa 5.1 jer se jezim od jos vise kablova u sobi ... fora je sto sam totalni n00b po pitanju ozvuchenja, do sada sam koristio povezanu sony liniju (stara 10ak godina, po mom subjektivnom mishljenu poprilihcno se dobro sve culo 🙂) na komp i bilo je sasvim ok, ali to menjam iz nekih razloga (estetskih, praktichnih)

neki predlozi bi dobrodosli 🙂

Poslednja izmena:
@ G!!!

Ja ti predlazem PRETRAGU 🙂 ( Altec Lansing MX5021,Microlab H200... )

pa ok ali ako pretrazujem 2.1 zvucnike 90% price je o modelima ispod ovog cenovnog ranga

ovako bar imam modele (hvala) pa da znam sta da trazim 🙂

hmmm, gde vi uopste drzite vufere 🙂

zar vam ne smeta ako vam stoje ispod stola kod nogu? 🙂

malo sam razgledao 2.0 sisteme, i nije neki izbor, videh samo logi z-10, ima li neko mozda kakvo iskustvo sa njima 🙂

ne mrzi me, koristio sam search, o z-10 nema nista, nego je pitanje bilo konkretno... sta se dobija vise za cenu do 150 evra, ako se uzme 2.1 ili 2.0.. ne znam sta ti nije jasno...

microlabovi sistemi... checking 🙂

Poslednja izmena:
.... pitam se sto se neka pitanja ponavljaju svakih par meseci.

Odluci se za par modela,pa pitaj za misljenja.
Svako ima svoj ukus,pa je najbolje da nadjes mesto gde mozes cuti izabrane modele pa na osnovu toga izabrati ono sto tebi najvise odgovara.

Z10 nisam cuo,ali cini mi se da su precenjeni.

Ako biras "kompjuterske" zvucnike sa 2.1 sistemom dobijas vise.

Za tu srednju klasu do 5000-5300 din Altec VS4121 je zakon znaci Logitecha x-230 jede za dorucak a iste su im cene,a sto se tiche vishe klase Altec mx5021 je zakon : To sto tamo pishe raznorazni w-ati nema veze sa vezom zvuk je bitan isto koliko i snaga

Mogao si za 5800din da uzmes x-530, sistem slican x-230 "samo" sto je 5.1 - dva satelita za 600din nisu za baciti...

Posedujem Altec vs4121, za malu razliku u parma izmedju ATP3 i 4121,
mnogo se dobija.Zvuk na 4121 je jasniji/cistiji i nema onaj "mono" 🙂
efekat koji je prisutan na ATP3.

Aj da ne otvaram novu temu, interesuju me 2.1 zvucnici DO 80Eura, dakle nikako preko te cifre. Zvucnici ce biti korisceni samo i iskljucivo za muziku, tako da njihova jacina je vazna stavka.

Izbor koji ima do 80e je poprilicno veliki. Trenutno mi je zapao za oko Logitech Z-3, svojim izgledom zaista obecava, ali nista o njemu nisam nasao ovde na forumu, izgleda da ga malo ljudi poseduje. Interesuje me takodje da li se isplati ta razlika u ceni izmedju njega i slabijeg x230, ili mozda Altec ATP3. Takodje ako imate jos neku preporuku u tom cenovnom rangu dobro bi dosla.

Logitech pravi kvalitetne periferije ali dosta skuplje od konkurencije u istoj klasi.
Mislim da bi Altec zvučnici u istoj cenovnoj klasi bili mnogo bolje rešenje.

Malo da podignem temu,) .Uzeh Logitech X-210,koštaju nešto manje od 40 eura.Dobar zvuk s'tim što ne mogu ništa više da kažem jer je još uvek integruša🙁 sa ovim realtek audio sistemom koji nimalo ne oduševljava.Valjda će pasti neka zvučna uskoro.

Ima li smisla da uzimam neku bolju i koliko bi najviše trebalo da dam za karticu?Odnosno koju?

uzeo X-230, svaka preporuka..vrh se chuju..ne smem da zamislim shta radi Z-xxxx serija

uzeo X-230, svaka preporuka..vrh se chuju..

Iste imam i ja. Odusevljen sam cistinom i jasnocom zvuka.
Ali posto je u istom cenovnom rangu i ATP3 uh... nezgodno.

Kome treba jasniji i cistiji zvuk onda Logi, a ko hoce jacinu onda ATP3.

ortakova cura je uzela ATP-3 bio sam do nje i chuo ih..vishe mi se svidja kako se chuju logiji..za neko odvaljivanje su bolji logi a za to sam ih i uzeo

Nazad
Vrh Dno