Šta je novo?

Da li vredi cekati GF9?!

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
Zvuk
WiiM Amp Pro + Mission LX-2
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Mobilni telefon
Pixel 9a
Pametni uređaji
Meta Quest 3S
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Pocetkom sledece godine Nvidia izbacuje 9. seriju GF kartica, a na prolece i srednju klasu. Na netu kruze informacije da ce podrzavati DX10.1, SM5,...E sad, nema se kinte za 8800GTS, a 8600GT/GTS se bas i ne isplate. Da li sacekati srednju (100% 256-bitnu) klasu 9. serije ili ipak pazariti sadasnju?!
Prvi punokrvni DX10 naslovi izlaze negde septembra-oktobra, tako da trenutno, po meni, realne potrebe za DX10 hardverom nema.

Poslednja izmena:
Pa sam si postavio i odgovorio na pitanje 🙂

Do kraja godine cene 8800gts bi trebale da budu na prihvatljivom nivou

Udomi tu tvoju, dodaj malo parica, ako te bas svrbi dzep, uzmi neki polovni 7900 i stekaj lovu za 9 seriju, koja ce verovatno terati Dx10 igre kako treba sto ne verujem za 86xx.

ja mislim da bi bilo najbolje da se strpis do sledece godine i da ustedis pare do tada
i kupis lepo "devetku".jer ako kupis sada 8800gts cena ce joj pasti na pola a verovatno i vise
kad izadje nova gen.
tako mislim da bi ovo resenje bilo najbolje.

Pocetkom sledece godine Nvidia izbacuje 9. seriju GF kartica, a na prolece i srednju klasu. Na netu kruze informacije da ce podrzavati DX10.1, SM5,...E sad, nema se kinte za 8800GTS, a 8600GT/GTS se bas i ne isplate. Da li sacekati srednju (100% 256-bitnu) klasu 9. serije ili ipak pazariti sadasnju?!
Prvi punokrvni DX10 naslovi izlaze negde septembra-oktobra, tako da trenutno, po meni, realne potrebe za DX10 hardverom nema.

Realno sada, a i u najavi nema nista pametno od igrackih naslova. Kada si vec postavio pitanje, znaci da ipak zelis da kupis neku od dx10 kartica, samo ti treba mala kap da do uradis. Uradi to i ne zali.

^
pa zato mu i kazem, jer vec sad je jasno ko dan dan 8600/8800 nema neku preveliku upotrebnu vrednost (ko prelazak sa 4800>5900XT ili 5900XT>6600GT, ti ljudi su znali za sta su dali pare tada, a sad nisam bas 100% siguran).
jer ce i sad kupovina 8600xyz biti kupovina "na pola" (dao si kintu, al nije to)

Samo jednom se zivi. Kad je hardware u pitanju, cekanje se ne isplati. Stalno ces nesto da cekas...a kada docekas onda ce najaviti nesto novo itd. Pa ces onda opet da se zamislis... Lepo prodaj to sto imas, slazi nekoga da ti je rodjendan i uzmi 8xxx...

kupi xbox360 ili ps3 i uzivaj 🙂

Moj savet ti je da prodash to, doplatish onoliko koliko bi te zadovoljavalo...nit` sam igrachina, nit` sam upoznat u kartice, ali chekati 9-12 meseci da bi uzeo novu karticu, i na kraju dozivish recimo razocharenje...uvek ce biti neshto da se cheka...

Ne kupujesh stan pobogu 😀

kupi xbox360 ili ps3 i uzivaj 🙂

Moj savet ti je da prodash to, doplatish onoliko koliko bi te zadovoljavalo...nit` sam igrachina, nit` sam upoznat u kartice, ali chekati 9-12 meseci da bi uzeo novu karticu, i na kraju dozivish recimo razocharenje...uvek ce biti neshto da se cheka...

Ne kupujesh stan pobogu 😀

Upravu si za ovu zadnju...😉

a i masa ljudi nece da instalira vistu dok ne izadje sp1 bar, tako da opet ostaje dx9 mode i za 8800

Sačekaj jesen pa onda sebi postavi pitanje.
Naredna dva-tri meseca će biti neinteresantna po pitanju DX10 naslova.
Uvek sam pristalica kupovine komponenata po principu cena/performanse.
Ukoliko cena serije 8 bude dovoljno pala, zašto ne kupiti bash to. Čekanje se neki put i isplati ali u većini slučajeva pored para redovno se gube i živci 😛

Znas kako vecina se zali na kartice 8600xxx medjutim ali...te kartice se rasprodaju cim stignu u prodavnicu pa sam ja tako moju cekao tri nedelje, a sto se tice igrica kartica sljaka sasvim solidno, i ja sam zadovoljan svojom kupovinom, jer je uvek bolje kupiti karticu novije generacije, narocito sad kad su im cene malo pale.

Uvek se isplati cekati. Koji ce ti qr sada dx10 kartica kad ne postoji ni jedna jedina (dx10) igra koju bi terala ta kartica. Dok se pojave naslovi, u roku od par meseci ce se pojaviti i nove generacije kartica (a time pasti i cene prethodne generacije).

Uvek se isplati cekati. Koji ce ti qr sada dx10 kartica kad ne postoji ni jedna jedina (dx10) igra koju bi terala ta kartica. Dok se pojave naslovi, u roku od par meseci ce se pojaviti i nove generacije kartica (a time pasti i cene prethodne generacije).

Imam ja jednu izreku, "osedecu cekajuci srecu..."

Cekaj ovo, sad ce pojeftinjenje, cekaj nove modele, cekaj sad ce da smanje PDV itd.. (mada ovo zadnje bi i moglo da se saceka :d )

ja cekam jednu plavushu, da se zavrsi junski rok, pa da... E to vec vrijedi sacekati 😀

To ti je kao sa automobilom. Nema sanse da ostanes u pozitivnom saldu, ali se vozis. Kako god pazario, bices na gubitku, ranije, kasnije, svejedno je.

Pa dobro sad, bilo je tu i lepih vremena kada se uvozilo iz inostranstva po 5-6 komada radnim danima, vikendi provodili na Bubanj-potoku, a kad su se svi racuni sveli, ostalo je novaca za jedno dobro auto.

Sto se grafickih tice to je teze izvesti, ali treba potrfiti pravi trenutak da najbezbolnije prodjes. Zbog okolnosti u kojima zivimo, proizvodjaci su primorani da period izmedju izlaska dve generacije sve vise i vise smanjuju. U zavisnosti od potreba i zelja (igraca), neko moze da saceka da prodju i dve generacije da bi uzeo novu, a neko opet ne.
Sada mislim da nije bas vreme za kupovinu 8xxx kartice (iako su pre nekih 1h usvojili budzet, a time valjda i PDV skinuli), vec bi trebalo sacekati da AMD izbaci sve svoje adute (i da oni malo zazive) i da se onda cena stabilizuje i ustali.

Nazad
Vrh Dno