Šta je novo?

Power Color 1600pro problem HITNO

va_milos

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
349
Imam jedan veci problem sa doticnom kartom.Sve ok radi, dok se ne instaliraju bilo koji drajveri za nju.Probano i sa oficijelnim i sa omega driverima, krajnji rezultat je isti.Dakle sta se desava.Udje u win i pojavi se siviv ekran a zatim mi i iskluci monitor! Ako neko zna u cemu je problem,nek bilo kakav savet napise.Inace je u pitanju agp graficka
ostatak masine je :
mb:MSI k8t NEO-v

mislim da je samo to i bitno

Probacu i to.Upravo skidam zadnje drajvere za plocu, graficku kao i bios za plocu.Vise ne znam sta bi moglo da bude

Da napomenem da je sveza instalacija windowsa,jer sam pre toga mislio da je do njega jer sam imao nvidiu pre nje

Poslednja izmena:
Izgasi FastWrite i ostale postavke u biosu vezane za AGP!

Mozes da probas u samom ATI Catalyst-u da podesis brzinu AGP-a mada to u svakom slucaju ne bi trebalo da se tako manifestuje.

Jesi mozda update-ovao BIOS od ploce ili ti je na njoj fabricki?

Kartica koju si imao pre jeli ona bila AGP 8X ili AGP 4X?

Jedno moje iskustvo sa X800XT:

Kada je izasao NFS Carbon, sa tada aktuelnim drajverima, igrica mi je stucala dosta. Onda sa sam cackao svasta, i u AGP podesavanju Catalyst-a iskljucio sam PCI Write (nemoj nikako da iskljucis PCI Read jer ce da ti zakoka masinu, pa ces morati iz Safe Moda da deinstaliras drajvere).

Probaj naprimer i to - da iskljucis PCI Write pa restartuje, pa digni AGP na 8x.

Probano sve zivo.Pre toga u masini je bila 5200 agp 8x i radila je bez ikakvih problema.Ostalo je jos jedino da probam da update-jtujem bios ploce.Proradila je graficka,ali samo 4x i radi super.

Pa ne bi trebalo da ima ni 0.1% razlike između AGP 4x i 8x moda.
Kakve veze ima i da radi samo u 4x modu?

Probano sve zivo.Pre toga u masini je bila 5200 agp 8x i radila je bez ikakvih problema.Ostalo je jos jedino da probam da update-jtujem bios ploce.Proradila je graficka,ali samo 4x i radi super.

Probaj sa biosom, sto se tice kompatibilnosti sa grafama, to mi je pomoglo nekoliko puta.

@Tumba: Tesi se tesi.... 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno