Šta je novo?

Dx9 vs Dx10 slika...

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Razlike su vise nego primetne. Cini mi se da ovde nije radio Photoshop ?

Rusi su izbacili dx10 za windows Xp ( 60Mb).
Gde?
Nesmem da pisem.

fantasticno aj mala pomoc gde se moze skinuti.

Ta slika je stara, video sam je odavno, ali mislim da je ova gornja, Dx9, poprilicno osiromasena bar sto se tice neba i oblaka. Voda pod Dx10 izgleda vise nego odlicno, ali nebo sa iste slike imamo na primer u S.T.A.L.K.E.R.-u...

Poslednja izmena:
Mislim da slika nije merodavna.

Ja tu nikako ne vidim efekte koji karakterisu dx10, oba pejzaza mozes u 9ki da uradis.

Poslednja izmena:
Pa da popijem disiplinsku. Hvala, ne.

"Mislim da slika nije merodavna."

A sta bi bilo merodavno. 8800+Vista?

Ma ok to, slika iz nekog 3D demoa/igre je ok.

Fora je sto na obe slike stvarno ne postoje neki dx10 efekti koje ne mozes da izvedes u 9ki.

Rekao sam da nije merodavna, zato sto mislim da je to neki markentingski potez, tj. da na dx9 slici nisu ukljuceni svi detalji, efekti... kao na dx10 slici.
Ovo vec izgleda da je na jednakim podesavanjima. Vidi se razlika, tu nema price...

Prilozi

• call-of-juarez-directx-10.jpg
    call-of-juarez-directx-10.jpg
    340.9 KB · Pregleda: 542
Poslednja izmena:
Ovo nema veze sa kavlitetom slike. Slika je drugacija, to je definitovno.

Sve te efekte može i DX9 prikazati. Ista stvar je i sa ovim COJ poređenjem. Da bi promijenili izgled planine, trave, drveća, textura, i dodali više svjetla, ne treba nam DX10!

U prvom primeru dx9 slika je na nivou dx8 hardverskog renderovanja nema tu nista od dx9.
Tako izgleda Far Cry na Radeon-u 8500.Alfa-blendovani oblaci, nema bloom-a na onoj planini, nisam siguran da li se radi o hdr-u, a o vodi ne treba trositi reci, slika je namerno osiromasena,
sve to moze dx9 hardver sem mozda vode naravno sa dx10 slike.

CoJ slike su stvarno najjace. Potpuno promenjene teksture i osvetljenje i ono kao... A da ona prva slika nije dx9 nije. Jedva je i dx8. Nek iskopa neko molim vas, aquanox ili aquamark shotove da se vidi sta je dx8.1!!!!

Nisam razumeo.:wall:

To su dve potpuno razliciteslike i ne moze se nikako uprediti kavitet i li bilo sta na njima. Toliko se razlikuju i svetlost i polozaj oblaka i vode da se ne mogu uporediti.
Na to sam mislio.

@Johnny B.: A to ok. Nisam ni mislio da se uporede dve slike, nego mislim da sam nasao sliku sa realnijom razlikom izmedju dx10 i dx9 nego sto je na prvoj slici.

Pre bih rekao da je prva slika iz prvog posta iz neke ranije verzije Bryce-a a druga iz novije. 99% sam siguran da su radjene u pomenutim programima.

Directx 10 for XP is wanted from long time. An alpha version of it is available now. Alky Project has released a preview of Alky compatibility libraries for Microsoft DirectX 10 enabled games. This can be used for Windows Operating system other than Vista to play games which requires Directx 10. This project was aimed to make DirectX 10 compatible games to run on Non Vista operating systems.

Directx 10 for XP is wanted from long time. An alpha version of it is available now. Alky Project has released a preview of Alky compatibility libraries for Microsoft DirectX 10 enabled games. This can be used for Windows Operating system other than Vista to play games which requires Directx 10. This project was aimed to make DirectX 10 compatible games to run on Non Vista operating systems.
Aj prevedi ovo da svi razumemo, i ako imas neke informacij ako je uopste moguce da se instalira DX10 na XP pusti neki link de moze de se skine, ova vista me strasno nervira:wall:

Aj prevedi ovo da svi razumemo, i ako imas neke informacij ako je uopste moguce da se instalira DX10 na XP pusti neki link de moze de se skine, ova vista me strasno nervira:wall:

Pokusacu ja da nadjem ponovo.Nije buva,zaista su uradili,naleteo sam par puta ali nisam dosao u iskusenje da skinem jer nisam imao dovoljan protok brzine na netu u tom trenutku,posle sam i zaboravio gde se nalazi.Trebalo bih ponovo da nanjusim,mislim da cu naci.Nego sta me zanima.Ako ubacimo DX10 na XP da li ce igre koje podrzavaju DX9 moci da se igraju u opste?Koliko sam ja tamo citao za to sto su rusi odradili to je neka kombinacija DX9-DX10,da moze da podrzava i jedno i drugo.Ispravite me ako gresim jer mi nije bas najjasnije kako sve to funkcionise bar sto se tice XP-a!

Pokusacu ja da nadjem ponovo.Nije buva,zaista su uradili,naleteo sam par puta ali nisam dosao u iskusenje da skinem jer nisam imao dovoljan protok brzine na netu u tom trenutku,posle sam i zaboravio gde se nalazi.Trebalo bih ponovo da nanjusim,mislim da cu naci.Nego sta me zanima.Ako ubacimo DX10 na XP da li ce igre koje podrzavaju DX9 moci da se igraju u opste?Koliko sam ja tamo citao za to sto su rusi odradili to je neka kombinacija DX9-DX10,da moze da podrzava i jedno i drugo.Ispravite me ako gresim jer mi nije bas najjasnije kako sve to funkcionise bar sto se tice XP-a!

Ako sa DX9 igras igrice koje su radjene u DX8 onda bi trebalo da moze i sa DX10 da se igraju i igrice koje su radjene u DX9.

Evo sta kaze jedan read me. Kad skinete dll biblioteke i uputstvo:

To install:
Copy d3d10.dll, d3dx10.dll, d3dx10.dll, dxgi.dll, and Nucleus.dll to C:\windows\system32\

To get the examples:
1) Follow the instructions on http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/visualc/usingpsdk/
2) Download and install the DirectX SDK from http://www.microsoft.com/downloads/...a2-e953-475c-abde-f016e4f7b61a&displaylang=en

To build and run an example:
1) Go to the Microsoft DirectX SDK folder, Samples, C++, Direct3D10, Tutorials, Tutorial12
2) Double-click "Tutorial12_2005.sln"
3) Select "Start Without Debugging" from the Debug menu.

There are a number of known issues with most of the tutorials, but they will all work to some extent. Tutorial 12 is currently the recommended example.

Please direct any feedback to the Falling Leaf Discussion forum on http://www.fallingleafsystems.com/forum/

DirectX 10 for Windows XP

Sa tim "hack-om" za sada radi samo taj M$ example i nishta vishe, a neki ni to nisu uspeli da pokrenu... Ali se iskreno nadam da ce uraditi neshto od svega toga, prelazak na Vistu mi se nekako ne radi samo zbog DX10, a realno ne bi to radio maltene ni zbog cega drugog...

Download:
Code:
http://rapidshare.com/files/35841665/DirectX_10_for_Windows_XP.rar

evo izvolte

Vrh Dno