Šta je novo?

Skok cena memorije ?

zdravko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
349
Kakva je to najava poskupljenja memorije, koliko ce u procentima skociti, odakle je izvor informacije, i kada ce se to desiti ?
Ja planiram da pocetkom jula (u prvoj nedelji jula) kupujem komp, pa se pitam da li da sad kupim 2GB PQI, pa posle ustekam u config ili mogu da sacekam.
Ovih 2x1GB sad kosta oko 6000 dinara, koliko ce to otprilike da skoci, sta mislite ?

Tesko da moze pasti na 0 din, a moze lako da bude 200 eur.
I ja sam sebi uzeo 2 giga unapred, a ostatak komponenti cu krajem leta.

Poslednja izmena:
Otprilike na leto pre nekoliko godina, SDRAM je bio ultra-jeftin pa zatim poskupeo opasno ...
Situacija se ponovila i sa DDR memorijama koju godinu kasnije.
Ako neko veruje u "history repeating" onda neka ocekuje rast cene DDRII modula.
DDRII memorija je sada dzabe ... kupuje se 2GB rama za male pare.
Nazalost slaba vajda za vise od 2GB kad Windows XP ne vidi istu memoriju.

Otprilike na leto pre nekoliko godina, SDRAM je bio ultra-jeftin pa zatim poskupeo opasno ...
Situacija se ponovila i sa DDR memorijama koju godinu kasnije.
Ako neko veruje u "history repeating" onda neka ocekuje rast cene DDRII modula.
DDRII memorija je sada dzabe ... kupuje se 2GB rama za male pare.
Nazalost slaba vajda za vise od 2GB kad Windows XP ne vidi istu memoriju.

Pa jeste da winxp nevidi ali zato nam je tu cedo microsofta win vista... hahahahah...

@zdravko79

Kupuj brale dok je jos jeftino... ja se cak razmisljam da uzmem jos 2gb... dok je ovako jeftino jos... samo cu da se malo pomucim sa ovim mojim modulima od 512mb... nemam vise slobodnih slotova.... hahahah

Poslednja izmena:
memorija vec sada polako skace, misli da bi ti bilo dobro kada bi je sada kupio. ovo su zaista smesne cifre za ram.

Nezahvalno je opet toliko trcati pred rudu. Menjas komp tek u oktobru a niko ne moze biti sasvim siguran kakv ce razvoj cena biti. Mozda skoci DDR2, sigurno je da ce cene DDR3 pasti ali koliko tj da li ce biti ispatljivije za kupovinu u odnosu na 2. Kod grafickih su se pokazale ubedljivo bolje tj bolje 256MB GDDR3 nego li 512MB GDDR2, a kao DIMM da li ce biti bolje imati 2GB DDR3 ili 4GB DDR2? Heh, da kupujes za par meseci pa ono, ovako izaci ce i nove ploce i postoji mogucnost K10 do tada, moj ti je savet da ipak ne kupujes sada.
edit: zasto mi se poruke vise ne broje, 298 sam imao jos pre par dana i postovao sam sigurno jos 15-ak?

Poslednja izmena:
Nezahvalno je opet toliko trcati pred rudu. Menjas komp tek u oktobru a niko ne moze biti sasvim siguran kakv ce razvoj cena biti. Mozda skoci DDR2, sigurno je da ce cene DDR3 pasti ali koliko tj da li ce biti ispatljivije za kupovinu u odnosu na 2. Kod grafickih su se pokazale ubedljivo bolje tj bolje 256MB GDDR3 nego li 512MB GDDR2, a kao DIMM da li ce biti bolje imati 2GB DDR3 ili 4GB DDR2? Heh, da kupujes za par meseci pa ono, ovako izaci ce i nove ploce i postoji mogucnost K10 do tada, moj ti je savet da ipak ne kupujes sada.
i to je sto kazes, tad se izaci i yorkfield, wolfdale, neki k10 i sl...... mozda ce oni raditi samo sa dd3 memarom, ko zna sta ce sve biti do tad, tako da necu sad kupovati ram...

edit: zasto mi se poruke vise ne broje, 298 sam imao jos pre par dana i postovao sam sigurno jos 15-ak?
na ovom podforumu se ne broje poruke :d

Nazad
Vrh Dno