Šta je novo?

6x9 elipse za Pioneer DEH 2920 MP

Vato

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
609
Koje mi 6x9 elipse preporučujete? Nemam pojačalo niti ću uzimati. Treba mi nešto što bi se lepo uklopilo sa Pionirom a da ne zvuči kao tranzistor. Višak basa nije na odmet :)

ja imam isto Pioneer 2900mp i on gura elipse Pioneer TS-6911 i extra se cuju. one su u toj klasi negde medju najboljima, tako da ako ti nije mnogo ~70e da das za elipse onda ti je to definitvno najbolja kupovina. ako hoces nesto jeftinije onda uzmi magnat ultra 6900 one su oko 2900 dinara. ja nisam cuo magnat-a kako "svira" ali dosta ga ljudi hvali ... e sad na tebi je odlucis !!! koliko si ti para spreman da das za elipse ?

Nije mi problem da dam 70-80€ za zvučnike, mene zanima da li ima svrhe stavljati takve elipse bez pojačala.

pa sad bas, nisam siguran, ali i bez pojacala se extra cuju, kako li tek rade sa pojacalom ???

Pa generalno ima, ali zavisi i koje zvucnike uzimas.
Mozes da naletis i na ovako nesto

untitledrc0.jpg

Narode, a koje zvučnike imate u vratima uz ovaj DEH-2900?! Trenutno imam neke Kenwood-ove 2-sistemce, a hteo bih, kao i Vato i eki86, da stavim pozadi elipse i taman da promenim i te u vratima, ha?!

P.S. Fiat Punto II je u pitanju, nemam pojma ni koja dimenzija zvučnika pasuje, 13?!

uf stvarno, ne znam, ali mislim da su 10-ke i napred i pozadi kod punta. ne veruj mi na rec, jer misliti i srati nije isto :) ... kod mene u tabli u donjem delu ima mesta za 10-ke (Reno clio) i tako sam uzeo auto, stoje neki RCF zvucnici. znam da su RCF kvalitetni, ali sad bas za kola nisam siguran, ali dobro, uglavnom isto su dvosistemci i bitno je da se cuje nesto i napred ...

nek se javi neko ko ima punto II pa ce ti reci najbolje ... poz

Ja nemam nista u vratima, a i mislim da mi ne treba, imam u tabli dva neka srednjaka i to vosti samo tako... Da se iznenadis. :)
Koji ce mi u vratima? :D

uf stvarno, ne znam, ali mislim da su 10-ke i napred i pozadi kod punta. ne veruj mi na rec, jer misliti i srati nije isto :) ... kod mene u tabli u donjem delu ima mesta za 10-ke (Reno clio) i tako sam uzeo auto, stoje neki RCF zvucnici. znam da su RCF kvalitetni, ali sad bas za kola nisam siguran, ali dobro, uglavnom isto su dvosistemci i bitno je da se cuje nesto i napred ...

nek se javi neko ko ima punto II pa ce ti reci najbolje ... poz

Pozadi su 10-ke, idu ispod plastike pored one daske, a u vratima bi trebalo da su 13-ce... Pitanje je samo koje uzeti a da se lepo čuju i slažu sa gorenavedenim?!

Mada koliko sada gledam po netu, u vrata mogu da stanu i 16-ice, a pozadi ispod plastike čini mi se da ipak idu male 8-ice...

Nego, ako stavim elipse na zadnju dasku, može li neko da mi je presvuče onom crnom tkaninom, tj. da li radi to neko u BGu?! Ili eventualno izradu daske od šperploče ili čega već, po merama?!

pa sad ako hoces dasku, najbolje je napravi od medijapana, a neka ti je presvuce, ako vec sam neces, neki tapetar. nisam iz bg-a, tako da sto se tice toga, ne mogu ti pomoci ...

E to me je zanimalo, znači nije neka mudrost odraditi presvlačenje daske, nisam se nikad bavio takvim stvarima - hvala eki86 :wave:

evo kako sam ja to bio uradeo na proslom autu, nije nesto extra ali zavrsava posao

reno561sd0.jpg

inace ovo je klasican, obican tepih ili itison, kako se vec to zove ...

Poslednja izmena:
Nije mi problem da dam 70-80€ za zvučnike, mene zanima da li ima svrhe stavljati takve elipse bez pojačala.

Stavi slobodno, moj je utisak da 6911 daje manje srednjih nego što treba, probaj ako možeš negde 6912, ili Kenwood.

Neću ništa da stavljam, ispalo je da elipse koje već imam u kolima rade odlično. Ja utripovao da su crkle a ono žice naopako okrenute :wall:

Pa sad da sviraju, sviraju. Ali kako sviraju to je vec druga prica. Kad zamenis zice onda je zvuk iskrivljen, najvise se primeti kad bas udara, onda probija na vec niskim nivoima glasnoce, jednostavno okrenut je polaritet i membrana kad treba da iskoci, ona se uvlaci i obrnuto, ne moze to tako :)

Da, ali napisao si da se tripujes da su crkli, a ne mogu da budu crknuti ako ne cese kalem, ili ako se cuje nesto.

Kada sam rekao da su crkli nisam mislio da su potpuno prestali da rade. Nije bilo basa i prdeli su čim malo pojačam. Radili su tačno onako kako je LazaNS napisao.

Najbitnije je da zvucnici ne budu u kontra fazi.

Jel možeš malo ovo da pojasniš meni - diletantu? :d
Ja ne čujem nikakvu razliku mada nisam nešto preterano ni menajo položaje, samo kad se otakče uz pomoć neke robe u gepeku pa in onda zakačim ali nešto nisam primetio daima razlike dal stoje ovako ili onako... ,)

Nazad
Vrh Dno