Šta je novo?

Saitek Eclipse II Tastatura

• Začetnik teme Začetnik teme GSM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i meni bi ovo interesovalo ali samo kad bi bila konkurentna cena posto G11 ima za nekih 4000din rekao bih pa da prevagne pa da uzmem ovaj saitek

ako je bezican zanima i mene🙂

mada nije izgleda jer ne pishe nigde😀

@ Dominator

Pa znas kako, buduci da je ova tastatura u Americi oko 70$ cisto sumnjam da ovde moze da bude ispod 4k dinara. A kao sto rekoh ovaj Eclipse I u Compdesku je 4044 din ili nest slicno 🙂 Btw gde si ti to nasao g11 za 4000 dinara a da bude novo i regularno sa punom garancijom?

@ Shiki

Nije bezicna, ima gajtance 🙂 Ali mi se zaista svidja kako izgleda a i procitao sam par review-a po netu i uglavno je bas nahvalise 🙂

Poslednja izmena:
@ Shiki

Nije bezicna, ima gajtance 🙂 Ali mi se zaista svidja kako izgleda a i procitao sam par review-a po netu i uglavno je bas nahvalise 🙂

pa jeste lepa,ali dzabe kad ne mogu do kreveta sa njom🙂

Znaci mrka kapa za ovu tastaturu kod nas?

Ne znam kakvo je sad stanje ali ova iz mog potpisa je pre nekih mesec dana uzeta u Compdesk-u po ceni od 70€.

A znaci imali su je? Pa cool, onda ce je verovatno dobijati opet 🙂 Ja sam ovu devojku koja mi se javila razumeo da imaju Eclipse I a da dvojku jos nisu ni dobijali...Hvala na informaciji :wave:

Nego da te pitam kad je vec imas, kako si zadovoljan njome? Gledao sam vise review-a po netu i svugde je dobila dobre ocene, al` da cujem i od nekog iz prve ruke ako moze 🙂

S obzirom koliko je koštala, moram da budem zadovoljan :d
Bez zezanja, tastatura je odlična, čvrsta, i bogami poteška. Malo mi je bilo neobično u početku pošto sam prešao na nju sa Logijeve UltraX(koja mi je btw. crkla posle 6 meseci) ali je za igranje FPS-a prelazak na Saitek vredeo. Posebno mi se sviđa kod nje taj veliki "space". Iznenadilo me je što ova što sam uzeo ima veliki "enter" a u svim testovima po netu kao i na sajtu je mali, pa me još uvek zeza raspored "đ" i "ž". Po mom mišljenju hod tastera baš kako treba za brzo kucanje, i kod nje bar ne treba da se bojim da će se slova na tasterima "isprati". Što se tiče svetla, moglo bi da bude i malo jače da bi potenciometar na njoj imao svrhu.
Nadam se samo da će duže da mi traje od UltraX. 🙂

S obzirom koliko je koštala, moram da budem zadovoljan :d

😀 E da znas, kad si vec tresnuo pare sad ima da je hvalis na sve strane 😉

Iznenadilo me je što ova što sam uzeo ima veliki "enter" a u svim testovima po netu kao i na sajtu je mali, pa me još uvek zeza raspored "đ" i "ž"

E ovo mi nikako nije jasno :trust: I ja sam pogledao gomilu testova po netu kao i sam Saitekov sajt i gomilu raznih fotki ove tastature i zaista nigde nisam video varijantu sa velikim Enter-om? U cemu je fora zna li se? Da nije neka verzija za nase trziste (istocnoevropsko) ili mozda ovi iz Compdeska sami stancuju tastature negde u podrumu 😀 😉 Mislim veliki enter je ok ali mi je zaista cudno sto nigde ne videh tu varijantu.

A btw hvala ti na odgovoru, zaista me je interesovalo necije iskustvo iz prve ruke i po svemu sto si napisao deluje mi kao bas bas ok tastatura...Jes da je malo skuplja al` sta da se radi 😀 Ja se dvoumim izmedju nje i Zboard Merc tastature http://www.ideazon.com/europe/products/mercgamingkeyboard.asp
Jedino sto mi se vise svidja na Eclipse II je osvetljenje i kako mi se cini kvalitetnije odradjeni tasteri.

E `de ga samo iskopa 😀 Ili si ti to mozda uradio review na brzinu 😉 Znaci, ove Saitek tastature ipak nisu Made by Compdesk 😀 Moram bas danas da ih cimnem da vidim kad ocekuju novu turu Eclipse II da vidim kako to cudo izgleda uzivo, pa da prelomim sta i kako 🙂

E ako nekog zanima, stigle bas ove tastature u Compdesk (verzija sa velikim Enter 🙂 Cena 4.559 dinara, garancija 2 godine. Ja bas uzeo sebi jedan komad danas i za sada prezadovoljan... Tasteri tihi i da kazem prijatni na dodir 🙂, osvetljene zaista ok u sve 3 boje (ljubicasto je najizrazenije pa zatim crveno i onda plavo koje bi mozda moglo da bude za nijansu jace al je i ovako ok). Licno sam se dvoumio izmedju Logitech G11 i ove Eclipse II i na kraju je ipak Saitek prevagnuo 🙂

Poslednja izmena:
... i kod nje bar ne treba da se bojim da će se slova na tasterima "isprati". Što se tiče svetla, moglo bi da bude i malo jače da bi potenciometar na njoj imao svrhu.
Nadam se samo da će duže da mi traje od UltraX. 🙂

Moram da citiram samog sebe, ja izgleda baš nemam sreće sa ovim ulaznim uređajima.🙁 Evo posle tek nekih 3 meseca korištenja "ispiranje", ali ne slova nego tog crnog sloja koji se nalazi preko svega. "Space" je prvi počeo da se ljušti i na žalost svetlo probija i kroz te delove, tako da sve to prilično ružno izgleda. Siva plastika koja je po ivicama tastature je takođe počela da dobija svoju pravu boju, belu! Šta bi tek bilo da neka ženska osoba sa dugim noktima koristi ovu tastaturu!!!:crash:
Sve u svemu, sramota je da se ovako nešto dešava "gejmerskim" uređajima, zar ne bi trebalo da su bar duplo izdržljiviji od običnih ako koštaju 10 puta više???
Toliko o Saitek-u i njihovom kvalitetu.

:zgran::zgran::zgran:

Znaci ne mogu da verujem :S: Ja ovu moju imam kratko vreme a i ne koristim je nesto preterano posto zbog posla i ne provodim previse vremena kuci u poslednje vreme... *** ne mogu da verujem da se skida je*eni crni sloj... Ja isto reko` sto i ti tj nece da se skidaju nalepljena slova pa ovaj put nema da omane kad ono :wall: Jos uvek ne mogu da verujem... Nadam se da je mozda neka losa serija bila 100 mu gromova. Mislim da bi trebao da nosis to na reklamaciju. Ipak je to skupa tastatura i ovako nesto je zaista nedopustivo za tu klasu uredjaja...

Btw Dabo da pitam sta bi na kraju sa tastaturom? Jesi li je nosio na reklamaciju i ako jesi kakav je ishod bio 🙂 ?

Tastatura je i dalje kod mene i svakim danom svetli sve više. :d
Nisam ni probao da je reklamiram pošto bi lokalna firma trebala da je šalje na reklamaciju u CompDesk, a verovatnoća je 99.99% da će da kažu da fizička oštećenja ne spadaju pod garanciju. 🙁

Pa nije to fizicko ostecenje ako mene pitas tj nisi je ti ispustio sa 2m visine na asfalt pa da se izgulila i izgrebala nego se boja skinula sa tastera prilikom najnormalnijeg (valjda 😀😉 ) koriscenja... Ja bih na tvom mestu okrenuo CompDesk direktno, objasnio u cemu je problem i pokusao da to resimo na najbezbolniji 😉 nacin... Generalno sam sa njima do sada imao ok iskustva i uvek su bili spremni da izadju u susret... Ipak je to, kao sto i sam rece, gejmerska tastatura koja kosta mnooogooo vise od bilo koje standardne i za takvu klasu uredjaja prosto je neprihvatljivo da se ljusti boja :S:

slusajte ovako neam tastaturu ali planiram da je kupim......iskustvo sa tom tastaturom je odlicno jer se nije desilo nijedno od navedenog.....a probao sam je u igraonici A I ruzveltova 1 podzemni prolaz ispod vukovog spomenika.....znaci svakodnevno neko sedi po par sati :type: i nista se neguli kao kod vas... :cigar: poz

Nazad
Vrh Dno