Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

El si probao da vratis nv itemse orginal na taj v60 trebalo bi da popravi to sa dometom, aj okaci taj flesh za v60

Interesujeme prevod na srpskom t9 srpski dali moze na sve verzije telefona.T.J.dali moze na v48

Moze na 48.
Pa vec postoji v48 sa srpskim t9 i srpskim jezikom. (fabricki ugradjen)

Poslednja izmena:
Pa onda stvarno neznam kako da vidim koju verziju imam.Kupio sam 2 komada jedan je vodofone a drugi nije.

EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK Ima ugradjen srpski. Za sve ostale verzije moras sam da ubacujes (imas na strani 29 kako to da uradis).
Da bi video koja je verzija ukucaj *#06# i idi desno na configuration
Script name je ime firmware-a
SVN ti je verzija

Prilozi

• DispCapture.bmp
    225.1 KB · Pregleda: 157
  • DispCapture1.bmp
    225.1 KB · Pregleda: 93
Hvala na obavestenju a koju verziju je najbolje za sada da ubacim u mobilni,i ako moze kratko upustvo bio bih ti veoma zahvalan.

A nisam napisao sta je izbacio vodofone mobilni
Product number ef81
SW build ke_1433_15.0.1
brew version 3.1.3.17
Language group 1

script name
ef81_xx-international-lg01_48_011

Na v60 njemackoj verziji ima FM Radio koji perfektno radi ali ima dosta drugih mana,los domet, brzo praznjenje baterije...

Odakle da skinemo taj v60. Ako ga uoste ima, jer sam sad pretrazio sve "RUSE" i "NEMCE" i OSTALE i ne videh nigde v60.

Neradi srpski kod mene nalazim ga u t9 ali u displey language nema srpski sta da probam dalje

Pa mogao bi da postavis na sendspace. ;) Ionako su svi firmware za BQS free.
Koji je to sajt? Poslji barem brew ili fmradio folder samo da osposobimo radio.

Poslednja izmena:
Ma koji ce ti srpski :d Mislim da se sva ova prica oko radia i V60 malo svodi na rekla-kazala...Nadam se da gresim!
Btw. jos nisam provalio kako da instaliram drajvere za BT IVT(blue soleil) ,tj. nisam nabavio taj licence patcher. H.E.L.P

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ma koji ce ti srpski :d Mislim da se sva ova prica oko radia i V60 malo svodi na rekla-kazala...Nadam se da gresim!
Btw. jos nisam provalio kako da instaliram drajvere za BT IVT(blue soleil) ,tj. nisam nabavio taj licence patcher. H.E.L.P

Neko ti je vec rekao sta da uradis. Ali, reci cu ti i ja, posto posedujem isti BT dongle. Uninstaliraj sve drajvere sto si dobio uz blue soleil cd, restartuj windozu, i onda ubodi BT adapter, win ce instalirati MS drajvere za bt radio 2.0, i to je to. Onda (npr) odes na neki mp3 fajl desni klik i send to - bluetooth device i to je to :)

Ja sam se smorio nekoc, sa tim bluesoleil sw, dok nisam na kraju ovako uradio....

Cheers

im back

Sada su se stvari malo rascistile pa moze da se radi

Evo adrese sa koje doticni p...i dawnload-uje v60 , v62 portal (http://www.code-electronic.com),
mozete se registrovati (malo teze) ili instalirati njihov demo dawnload.
Usvakom slucaju ima jedino par korisnih vec vidjenih informacija i nista drugo.

Imam dva pitanjca:
1-pri zatvorenom telefonu postoji opcija za odgovor na poziv(prvi levi"gumbic")
kako ga deaktivirati jer telefon se sam aktivira u dzepu ili torbici ako je slucajno tipka pritisnuta.
2-trebaju mi ikone baterije (res,res-exe)crne ili sive sa procentom baterije,bez promene default ikona sata, profila,alarma i kljuca.

ps.hvala administratoru sto je izbrisao one ludorije
trebalo je i predhodne dve strane. :whip:

Poslednja izmena:
Sada su se stvari malo rascistile pa moze da se radi

Evo adrese sa koje doticni p...i dawnload-uje v60 , v62 portal (http://www.code-electronic.com),
mozete se registrovati (malo teze) ili instalirati njihov demo dawnload.
Usvakom slucaju ima jedino par korisnih vec vidjenih informacija i nista drugo.

Imam dva pitanjca:
1-pri zatvorenom telefonu postoji opcija za odgovor na poziv(prvi levi"gumbic")
kako ga deaktivirati jer telefon se sam aktivira u dzepu ili torbici ako je slucajno tipka pritisnuta.
2-trebaju mi ikone baterije (res,res-exe)crne ili sive sa procentom baterije,bez promene default ikona sata, profila,alarma i kljuca.

ps.hvala administratoru sto je izbrisao one ludorije
trebalo je i predhodne dve strane. :whip:
---1.A ti nadji opciju automatskog zakljucavanja pa ti se telefon nece sam ukljucivati.
2.http://www.club-siemens.net/forum/
tu imas peceve izmedju ostalog i to sto ti treba malo pogledaj ja sam to negde skidao ali ne znam gde mi je,kad nadjem okacicu.Pogledaj ranije ,mislim da se djwibe malo igrao sa tim i okacio objasnjenje
poz

Ljudi pogledajte ovu lepotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

The new BenQ Siemens SF71 clamshell phone will be announced and available in Taiwan. It is a 3G phone support GSM network. The top external LCD screen has a special sliding design where it is used to protect the camera and flash module. Moving the slider down will reveal the camera module. The camera has a 2 megapixel resolution and powered by 2 flash at its 2 side. Secondary video camera for video call is also available on top of the LCD screen.

Other features include the bluetooth module, A2DP and 2" 256k colors QVGA LCD screen.

The BenQ Siemens SF71 will be announced in May and available in June, according to the rumor

Prilozi

• benq-siemens-sf71-1.jpg
    benq-siemens-sf71-1.jpg
    18 KB · Pregleda: 100
  • benq-siemens-sf71-2.jpg
    benq-siemens-sf71-2.jpg
    16.6 KB · Pregleda: 95
jos slika

Prilozi

• benq-siemens-sf71-3.jpg
    benq-siemens-sf71-3.jpg
    21.3 KB · Pregleda: 112
  • benq-siemens-sf71-4.jpg
    benq-siemens-sf71-4.jpg
    18 KB · Pregleda: 85
-Link radi samo izbrisi )/ sa kraja adrese, nisam trebao da stavim link u zagradi()

-Kilemani- aktiviran mi je i autokeylook i power save ---- nisi me nisi razumeo: kada je telefon zatvoren i zakljucan , u power save opciji ni jedno dugme vise nije aktivno.Ali pri externom pozivu otvaraju se opcije ::javiti se::ugasiti zvucnik::eek:dbiti poziv::
-Ima raznih ikona i vise na ovoj adresi http://www.grafikpatch.de/index.php?page=ef81
ali nema gore navedenih.
Ako je (djwibe) online neka ga ne-mrzi za objasnjenje ili programcic sa kojim to mogu uraditi.

samo je jedan sf81

Poslednja izmena:
Ne volim Okrugle/zaobljene telefone. EF81 je ubedljivo naj elegantniji BQS.

nazad na pocetak

ljudi, ja znam da ste vi vec daleko dogurali, ali ja imam pocetnicki problem.
kupio sam fon pre dva dana (sa sve punjacem, sluskama, i usb kablom). telefon je v48, i nisam mislio da ga menjam, ali sad kad sam video da su izasli v60 i v62 premisljam se.
problem: nisam dobio nikakav cd uz tel. kad ga utaknem na usb, komp ga prepozna, ali nemam drajvere za njega pa mi nista ostalo ne radi.
MOZE LI NEKO DA MI DA LINK KA DRAJVERU KOJI MI JE POTREBAN, POSTO JA SAM NALETEO NA VISE KOMADA I NE ZNAM KOJI MI ODGOVARA? prelistao sam prvih deset strana i nisam primetio da se iko time pozabavio.
HVALA UNAPRED

ljudi, ja znam da ste vi vec daleko dogurali, ali ja imam pocetnicki problem.
kupio sam fon pre dva dana (sa sve punjacem, sluskama, i usb kablom). telefon je v48, i nisam mislio da ga menjam, ali sad kad sam video da su izasli v60 i v62 premisljam se.
problem: nisam dobio nikakav cd uz tel. kad ga utaknem na usb, komp ga prepozna, ali nemam drajvere za njega pa mi nista ostalo ne radi.
MOZE LI NEKO DA MI DA LINK KA DRAJVERU KOJI MI JE POTREBAN, POSTO JA SAM NALETEO NA VISE KOMADA I NE ZNAM KOJI MI ODGOVARA? prelistao sam prvih deset strana i nisam primetio da se iko time pozabavio.
HVALA UNAPRED

skini odavde poslednji MPM
http://www.usp-forum.de/community/board/downloads.php?do=file&id=1

Ubacio sam srpski t9 ali posto na ranijim modelima telefona nisam imao tu opciju da li moze neko u nekoliko recenica da objasni kako funkcionise jer ne mogu sam nikako da provalim mehanizam.

taman sam zaspao i ono opet fffmmm radio....
-covek u opisu je napisao da je temu skinuo sa sl91 a on ima fm i otud u meniu i u opciama radio

ljudi i ja bih voleo da ima fm ali nema!!!!!!!!

Ef81 je dovoljno star da ce vrlo tesko izaci nov softver pre ce biti u njegovom nasledniku Ef82 ako uopste postoji jer i lik sto je poslao slike i opis kamere od 3.2 mp je jedino sto postoji na netu zanemarujuci forume i predpostavke------inace o cemu bi mi pisali posto je vecina stvari recena,ako neko ne ubacio kosku?

Na moja predhodna pitanja nasao sam resenje,i za one koje neznaju evo opisa:

ZAMENA IZGLEDA IKONA (baterije profila alarma mreze ....)

1-dawnload BREW Graphicpatch , instalacija ce vas uputiti na sajt (brew softvera) i dawnload instalacija,registrirajte se (besplatno),dawnloadujte BREW SDK Tools 1.0.1 Po instalaciji mocicete da pokrenete BREW Graphicpatch

RAD SA BREW Graphicpatch-om
2-u file-u otvorite .bar koji zelite da modifikujete zatim snimite .gif obradite po zelji (zamenite izgled boju nacin .....) ponovo ga vratite u .bar file sve to lepo snimite i sa Brew Mobile Commander copirate u fon

e to je to a sad stvarno odoh na spavanje.

Posle četiri dana korsćenja ovog best buy-a,evo malo moje pomoći za sadašnje i buduće vlasnike:
Najbrži način manipulacije fajlovima je Brew Mobile Commander.

Muzičke fajlove najbolje je prebaciti u AAC format,možete slobodno da stavite bite rate na 32,dobro se čuje,a štedi memoriju 25-30%(to sam uradio sa ImTOO 3GP Video Converter-om).To sam uradio jer sam imao problema sa mp3(karticu sam nakom što ju je telefon formirao ubacio u čitač i iskopirao back up od prošlog telefona),iako je sve bilo iskopirano na karici u telefonu se nisu videli fajlovi,kako mp3 tako i 3gp.

Problem sa video fajlovima sam rešio tako što sam ih konvertovao sa BenQ AVConverter-om.Slikovito objašnjenje http://www.eegold.com/bbs/viewthread.php?tid=66921 osim ako neko nezna kineski i download http://www.yidongren.com/down/soft/benq.rar ,inače u njegovim podešavanjima ima opcija da se bira da li konvertujete za benq p30 ima rez 320x208 ili s700 128x160).Njega sam počeo da koristim kada sam nabavio lg u 8360,jer nije hteo da pušta video fajlove sem onih sa njim snimljenim.Prednost BenQ AVConverter-a je što fajl ne mora da se konvertuje u mp4,nego može i u 3gp(i sa podešavanjima za s700(128x160)se lepo vidi u full screen-u),što opet štedi memoriju.

E sad jedno pitanje koje verovatno niko nije postavo:wall: imam 48-icu,sve mi O.K. radi,da li da je zamenim sa 58(da li je toliko brža od 48 da je vredi menjati)?

Neko ti je vec rekao sta da uradis. Ali, reci cu ti i ja, posto posedujem isti BT dongle. Uninstaliraj sve drajvere sto si dobio uz blue soleil cd, restartuj windozu, i onda ubodi BT adapter, win ce instalirati MS drajvere za bt radio 2.0, i to je to. Onda (npr) odes na neki mp3 fajl desni klik i send to - bluetooth device i to je to :)

Ja sam se smorio nekoc, sa tim bluesoleil sw, dok nisam na kraju ovako uradio....

Cheers

Uh kad bi to bilo tako jednostavno...Meni windows nece da instalira genericke drajvere!Evo ,instalirao sam poslednju varijantu sp2 i kada ubodem bt ,javi mi da ne moze da nadje odgovarajuci .inf :wall: .Mislim da je jedina varijanta novi doongle :bottle:

Vrh Dno