Šta je novo?

Telekom adsl 3mes. 512kb/s za 1999

McLaren

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
304
Јубиларни ADSL пакет садржи следеће услуге:

- ADSL 512/128 kb/s са једним e-mail налогом,

- Једну Хало картицу и

- Једну Хало Плус картицу за међународни саобраћај

Накнада за наведени пакет износи 1,999.00 динара и у њу су урачунате:

- Накнада за заснивање претплатничког односа за услугу ADSL 512/128 kb/s (модем/рутер укључен у цену)

- Накнада за тромесечну претплату за услугу ADSL 512/128 kb/s

-Цена једне Хало картице и

-Цена једне Хало плус картице за међународни саобраћај;

сходно чему нема накнадних трошкова.

Корисници који се определе за коришћење наведене услуге, потписују уговор на годину дана одласком у Кориснички сервис Телекома Србија ад уз личну карту на увид. Уговор може потписати само корисник на чије име је поднет захтев.Захтев може поднети и корисник који нема телефонски прикључак на своје име (подстанар, рођак) али се такав захтев не може поднети путем веб сајта већ одласком у Кориснички сервис или позивањем Инфо центра 9813 са телефонског прикључка за који се подноси захтев.

По истеку тромесечног попуста, корисници су у обавези да плаћају пун износ месечне претплате за ADSL 512/128 kb/s пакет. Уколико желе да раскину уговор пре истека једне године, корисници су у обавези да плате инсталациону таксу у износу од 5,000.00 динара, након чега надлежне Службе Телекома приступају демонтирању услуге.

a kolki je pun iznos za 512/128?

iskreno, sumnjam... kakav je to nacin, cas naplacuju setup, cas ne naplacuju? pa sta treba ovi sto su platili 5900din sad da skacu od muke?

bedan marketing, pokusavaju da navuku ljude da uzmu 512k... e necu, ZINAT!! ;)

Video sam ovu ponudu pre nekoliko dana i mogao bih se zakleti da je pisalo da je po isteku prva tri meseca moguće promeniti tj. smanjiti brzinu, ali izgleda da su to izbacili?!? :trust:

Hm a da li postoji neka sansa da cene padnu u medjuvremenu ili da dobijemo neko povecanje brzine za sadasnju cenu 512K? Ovo je idealna ponuda, samo kad bi mogao da se prebacim na neki jeftiniji 'ket kasnije...

Navukli su provajdere na tanak led ("Telekom se neće baviti maloprodajom ADSL usluga..."). Sad kad im treba keš za kupovinu Telekoma Srpske, led počinje da se topi...
Ne miriše mi da će to da izađe na dobro za krajnje korisnike.

Poslednja izmena:
evo vidim provajderi placu na sve strane... :)

pa sta mislis, da su znali da ce telekom da krene s maloprodajom da niko ne bi "radio" adsl??? ne budimo naivni... provajderi treba da su zahvalni sto su imali godinu i po dana "head start"... ;)

a definitivno nece izaci dobro... samo cekam kad ce usluga da zvanicno pojeftini, a ustvari poskupi...
setite se fixne telefonije... "mi digli cenu?? neeee... samo smo skratili trajanje impulsa... cena je ista :D" kao i dizanje mesecne pretplate za ~70%, sa 45 na 75 dinara... lopovi su to... al' neka... doc'emo im ukraj...

Poslednja izmena:
Nije to "head start" to je klasična "navlakuša". Kao kad je bila legalizacija za Video klubove: ljudi (vlasnici klubova) ili kupili filmove po 1500din/kom ili zatvorili radnju. Taman se završi akcija, distributeri spuste cene na 400, pa na 300, pa na 99din - više niko ne ide u video klub. Valjda je to bila osveta za godine slatke piraterije. Ne znam samo kome će Telekom da se sveti...

evo vidim provajderi placu na sve strane... :)
you never know :)

Извештај са састанка са пружаоцима Интернет услуга 20.4.2007.

Пружаоци Интернет услуга су током дискусије изрекли критике на досадашње стање. По мишљењу оператора, још увек нису остварени равноправни услови за све учеснике на тржишту, присутан је проблем цена услуга доминантног оператора у велепродаји приступа Интернету, као и монополско понашање и онемогућавање развоја алтернативних велепродајних капацитета. Посебно је наглашено монополско понашање Телекома Србија при:

- (pstatak u PDF-u)

Ovi ih baš je*u u zdrav razum da će svi manji morati staviti katanac na bravu.To udruženje ako išta valja trebalo bi da traži manji zakup linka kako bi mogli još da obore cene, telekom pljačka i nas i njih, mora se jednom staviti tačka na sve to.

A što se tiče paketa nije loše samo ugovor je na godinu dana što ne bih baš tako lako prihvatio jer se svašta može izdešavati za to vreme, a ne želim da im iskeširam 5k ako raskinem pre datog vremena.

ovo je cena bez PDV, a na beotelu uz sudentski popust postoji 512 paket za 2020din (pdv included)

Poslednja izmena:
Na promociji ispred novootvorenog telekom centra u Cacku - pitao sam gospodju da li se nakon isteka 3 meseca mogu prebaciti na neki drugi paket i svi na standu su uskliknuli - naravno, mi u ponudi za sada imamo cak 3 paketa :). Tako da trebalo bi da moze da se manja paket posle 3 meseca. A prema prilicno pouzdanim informacijama koje posedujem vrlo uskoro bi telekom trebalo da ponudi brzinu i do 2mb/s.

Verovatno, ako ne smanji provajderima zakup linkova mogu komotno da zatvore radnju jer će telekom jedini imati u ponudi te brzine po malim cenama.

A ima li neke najave o povećanju brzina? Mislim naravno na izbacivanje 256/64 iz opticaja kao u skoro svim zemljama u okruženju (u Hrvatskoj su još krajem 2005. izbacili 256 i povećali na 512, naravno po cijeni koja je bila za 256)

Povecnje brzine svima za 512kb/s do kraja godine za DZ.
Znaci:
256>512
512>1024
768>1280 ili 1.5 nisam siguran

Rza iz tvojih usta u Bozje usi...Inace oteo sam im jednog korisnika(ukoliko se to moze nazvati otimanjem).Najbolji ortak dobio to obavestenje o tom paket,sav happy,dok mu nisam malo pojasnio tako da sad verovatno uzima Beotel.:wave:

Sto se mene tice dzaba im sve to kad nece da mi prodaju!!!
Josh uvek sam bre dvojnik a adsl cu da dobijem kad i ga bude bilo po svim selima u srbiji.
***,***!

Takodje. Hocu da im dam pare, a oni nece da ih uzmu. To je tragedija :)

Apropo price o adsl providerima, i kako treba da budu srecni sto im je Telekom dodelio 18 meseci head-start:
Sta mislite ko je finansirao izgradnju ADSL mreze u Srbiji?
Ne, nije TelCo, nisu ni gradjani...

Provideri.

Telekom je unapred rasprodao blokove od po 1000 portova, pre nego sto je i jedan DSLAM presao granicu. Ko je hteo da se bavi ADSL providingom, morao je da plati.
Taj novac je iskoriscen za kupovinu opreme i izgradnju mreze.
A kada ISP trazi portove koje je platio, Telekom kaze: zao nam je, nema.
Dok za Telekomove usere ima portova.
(btw, nuspojava/kolateral tih nesrecnih ugovora o zakupu portova na relaciji TelCo/ISP je i cinjenica da korisnik ne moze da prebaci svoj port na drugog providera (tj da promeni providera) jer nije korisnik vlasnik porta, vec ISP)

Siguran sam da vecina ljudi ne zna ovaj podatak, a treba da znate - barem da osnovano pljujete po Telekomu ;)

Danas stigao telekom adsl, cao neobee, nikad vise
Nego, evo neceg sto se tice fer borbe na trzistu. Podneo sam zahtev prvo kog verata i stigao mi odgovor pre nedelju dana da nema slobodnih portova. Kad danas javlja telekom ima kod njih. Isti broj ista centrala. Ma sve njih treba u

pih, i ja sam se prod'o, uzeo sam jubilej telekom adesel...

uzgred, ako je neko dobio ex-yu haloplus karticu, a treba mu europe, javite mi se na pm za razmenu :)

Danas stigao telekom adsl, cao neobee, nikad vise
Nego, evo neceg sto se tice fer borbe na trzistu. Podneo sam zahtev prvo kog verata i stigao mi odgovor pre nedelju dana da nema slobodnih portova. Kad danas javlja telekom ima kod njih. Isti broj ista centrala. Ma sve njih treba u

Blago tebi ja sam pre 15 dana raskinuo ugovor sa beotelom i još se nisu otkačili sa mog porta:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Јубиларни ADSL пакет садржи следеће услуге:

- ADSL 512/128 kb/s са једним e-mail налогом,

- Једну Хало картицу и

- Једну Хало Плус картицу за међународни саобраћај

Накнада за наведени пакет износи 1,999.00 динара и у њу су урачунате:

- Накнада за заснивање претплатничког односа за услугу ADSL 512/128 kb/s (модем/рутер укључен у цену)

- Накнада за тромесечну претплату за услугу ADSL 512/128 kb/s

-Цена једне Хало картице и

-Цена једне Хало плус картице за међународни саобраћај;

сходно чему нема накнадних трошкова.

Корисници који се определе за коришћење наведене услуге, потписују уговор на годину дана одласком у Кориснички сервис Телекома Србија ад уз личну карту на увид. Уговор може потписати само корисник на чије име је поднет захтев.Захтев може поднети и корисник који нема телефонски прикључак на своје име (подстанар, рођак) али се такав захтев не може поднети путем веб сајта већ одласком у Кориснички сервис или позивањем Инфо центра 9813 са телефонског прикључка за који се подноси захтев.

По истеку тромесечног попуста, корисници су у обавези да плаћају пун износ месечне претплате за ADSL 512/128 kb/s пакет. Уколико желе да раскину уговор пре истека једне године, корисници су у обавези да плате инсталациону таксу у износу од 5,000.00 динара, након чега надлежне Службе Телекома приступају демонтирању услуге.

Ima jedan catch.

Ko koristi aDSL kod nekog drugog provajdera, mora prvo da raskine ugovor pa tek onda da potpisuje Ugovor sa Telekomom za ovaj promo paket.

Nazad
Vrh Dno