Šta je novo?

OCZ DDR2 PC2-9200 O/C izvestaj

Sasvim moguce da ce da stigne ali opet ponavljam ja nemam nadu u Geil obzirom da ga niko ne vozi, ne znam sta je tu cudno????
Aj sad ja da pitam, na osnovu cega zasnivas misljenje da ce da stigne/prestigne, ocz-a????
:wave:

Pa sad da ga niko ne vozi ne umanjuje cinjenicu da je specificiran za 1066@CL4 :)

Iz iskustva sa raznim modulima koji baziraju na Micron chipovima mogu da kazem da u prosjeku isti na istom naponu rade na CL5 u odnosu na CL4 na od prilike 50 MHz vecoj frikvenciji.

znaci ako je specificiran za 1066@CL4 odnosno 533Mhz ocekujem da ce na CL5 raditi stabilno
na 583 sto ti dodje od prilike isto kao i OCZ :)

Mislim da je onda RACIONALNO NA OSNOVU TIH SAZNANJA SE ODLUCITI ZA JEFTINIJU VARIJANTU :)

Poslednja izmena:
Haha sampionski, pa poceli ste iz arhive da vadite thread-ove ravno godinu dana star thread ;), nema nista novije?
Ovo je inace hicookie-ev test za koga sam vec rekao da je probao Geil-a;) pitajte ga zasto ga ne vozi i dalje .

:d :d :d

Pa o tome se ovde i radi, GDE to GCT baca bolje rezultate, moze neki link?
samo za tebe klokeru najveći na svetu :d

Kako kaže Deki niko od ozbiljnijih igrača ne vozi Geila, to me je zaglicalo i nadjoh ovo WR cas4 drži pomenuti Geil http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=123294&page=2&highlight=jmax_oc+geil

Pa zatim opet su u pitanju D9GCT
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=129112&highlight=jmax_oc+geil

i još http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=204525

pa onda ovo mislim 1300 4-4-4-12

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=136681&highlight=overcrash86+geil
a na sve to Deki na drugoj strani i čestita momcima iz francuske, čudo da je zaboravio koliko oni rekorda drže, a voze njesra Geila :d :d :d http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=136681&page=2&highlight=overcrash86+geil

E moj Deki :d

Poslednja izmena:
Pa sad da ga niko ne vozi ne umanjuje cinjenicu da je specificiran za 1066@CL4 :)

Iz iskustva sa raznim modulima koji baziraju na Micron chipovima mogu da kazem da u prosjeku isti na istom naponu rade na CL5 u odnosu na CL4 na od prilike 50 MHz vecoj frikvenciji.

znaci ako je specificiran za 1066@CL4 odnosno 533Mhz ocekujem da ce na CL5 raditi stabilno
na 583 sto ti dodje od prilike isto kao i OCZ :)

Mislim da je onda RACIONALNO NA OSNOVU TIH SAZNANJA SE ODLUCITI ZA JEFTINIJU VARIJANTU :)

Cela priča me zagolicala i iskopao sam i još kopam informacije, ali sad bas sad kad bi i ista cena bila kako OCZ-a, tako i Geila uzeo bi ovaj Geil 8500 Cl 5 :d

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Eh...idemo redom...
Kako kaže Deki niko od ozbiljnijih igrača ne vozi Geila, to me je zaglicalo i nadjoh ovo WR cas4 drži pomenuti Geil http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=123294&page=2&highlight=jmax_oc+geil
Pa ti ni ne znas ko je jmax, pa njegov link si dao nekoliko postova iznad....ccccc....i vec sam ti rekao ko je covek u postu #66 i zasto klub 700+ nije merodavan...btw sto ne rece cime je ohladio taj ram? Evo ja cu da kazem ohladio ga je sa LN2 :D .
Za ovo skidam kapu ALI ovi moduli su sertifikovani na 1200CL4 i to na 2.6v a sad budi dobar i kazi i njihovu cenu i kazi sta mislis o isplativosti istih...moze?

Opet klub 700, pogledaj malo tajminge i voltazu...ccccc.

pa onda ovo mislim 1300 4-4-4-12
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=136681&highlight=overcrash86+geil
a na sve to Deki na drugoj strani i čestita momcima iz turske, čudo da je zaboravio koliko oni rekorda drže, a voze njesra Geila :d :d :d http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=136681&page=2&highlight=overcrash86+geil
E ovo je tek sampionski :wall: , pa to nisu turci nego francuzi. Ako se vratis na post #66 videces da sam vec rekao ko je vozio Geil a ko ga i dalje vozi. Cestitam ti si nasao tri coveka a monte jednog za koje sam vec rekao da su vozili ili voze Geil-a. Victorwang-a nisam pominjao jer o toj memoriji nismo ni pricali ;) .
Nego ja ovde vidim drugi problem... ti tek sad kopas po xs-u da bi nasao dokaz za tvoje tvrdnje, e vidis to nije lepo...to si trebao pre rasprave da uradis pa tek onda da formiras i branis svoje misljenje.

Ok sad ja malo da pitam...
1. Prokomentarisi klub 600+ i zastupljenost Geilova(ovo mi je i monte ostao duzan)
2. U ona dva thread-a si tvrdio da je mikron zato sto nisi imao 400+eura da kupis memorije sa mikronima, moze malo detaljnije ovaj odgovor?

Poslednja izmena:
Eh...idemo redom...

Pa ti ni ne znas ko je jmax, pa njegov link si dao nekoliko postova iznad....ccccc....i vec sam ti rekao ko je covek i zasto klub 700+ nije merodavan...btw sto ne rece cime je ohladio taj ram? Evo ja cu da kazem ohladio ga je sa LN2 :D .

Za ovo skidam kapu ALI ovi moduli su sertifikovani na 1200CL4 i to na 2.6v a sad budi dobar i kazi i njihovu cenu i kazi sta mislis o isplativosti istih...moze?

Opet klub 700, pogledaj malo tajminge i voltazu...ccccc.

E ovo je tek sampionski, pa to nisu turci nego francuzi. Ako se vratis na post #66 videces da sam vec rekao ko je vozio Geil a ko ga i dalje vozi. Cestitam ti si nasao tri coveka a monte jednog za koje sam vec rekao da su vozili ili voze Geil-a. Victorwang-a nisam pominjao jer o toj memoriji nismo ni pricali ;) .
Nego ja ovde vidim drugi problem... ti tek sad kopas po xs-u da bi nasao dokaz za tvoje tvrdnje, e vidis to nije lepo...to si trebao pre rasprave da uradis pa tek onda da formiras i branis svoje misljenje.

Ok sad ja malo da pitam...
1. Prokomentarisi klub 600+ i zastupljenost Geilova(ovo mi je i monte ostao duzan)
2. U ona dva thread-a si tvrdio da je mikron zato sto nisi imao 400+eura da kupis memorije sa mikronima, moze malo detaljnije ovaj odgovor?

Ne može, opet vrdas i okrećes, diskusija između tebe i mene je zavrsena.
dozdrav Deki živ bio, bilo je lepo diskutovati sa tobom :d

Ne može, opet vrdas i okrećes, diskusija između tebe i mene je zavrsena.
dozdrav Deki živ bio, bilo je lepo diskutovati sa tobom :d
slazem se i dodajem toliko o fer-pleju, na svako tvoje pitanje sam odgovorio a to sto sam te uhvatio u lazi neces da komentarises, bravo!!!:wave:

vi dvojica ne mozete bez prepucavanja.
Ajde dosta je bilo i strpi te se do vikenda....:)

Ljudi gde vi odvedoste staxovu temu bre. Mislim da bi 95% stvari odavde moglo da ide u temu brze ddr2 memorije (mada kad bolje razmislim od tih 95% opet nebih stavio ni 10% iz odredjenih razloga). :mad:

A to da li neko ima para, koliko i kako ih trosi je licna stvar, nije na nama da komentarisemo!

a sve je krenulo sa postom kad sam ja pitao koliko para su memorije cisto iz znatizelje:d

Bravo Monti i Space,opet ste dokazali da znate znanje...:wave:

@starxm ako ti je potrebna takva memara za testiranje ja sam voljan ustupiti je jer posedujem istu (DDR2 2x1Gb 1066 Mhz OCZ Reaper Heatpipe Kit), kupljena u altiju

hvala na ponudi...imacemo to u mislima ;)

Poslednja izmena:
Moze colt :)
Nisu dovolnji :wave: Razlika na 800 izmedju CAS5 i CAS4 je recimo oko 300MB/s. Treba izmeriti i sa CAS3, ali dobitci nisu neki. Treba ce ti povisen napon sa kojim je bolje voziti 1000 na CL4 :wave:

EVO MERENJA ZA COLT-a :)

Znaci sledeca setovanja su u pitanju:
CPU: C2D 6420 @ 3.2GHz
MoBo: ABIT QuadGT (1066strap, FSB400)
RAM:Crucial 2x1GB @ 800 (1:1), 1000 (4:5)

Sva setovanja vrsena iz BIOS-a, totalno without MemSet :)
Merenje izvrseno Everest-om Ultimate 2006
Merenje je vrseno vise puta za svaku stavku, tj. par refresh-ova :wave:

800 CL4-4-4-12
citanje iz memorije:8149MB/s
zapisivanje u memoriju:7302MB/s
kopiranje u memoriji:7302MB/s
brzina pristupa: 55.5ns

800 CL3-4-4-12
citanje iz memorije:8380MB/s
zapisivanje u memoriju:7301MB/s
kopiranje u memoriji:7439MB/s
brzina pristupa: 52.9ns

1000 CL4-4-4-12
citanje iz memorije:9413MB/s
zapisivanje u memoriju:7304MB/s
kopiranje u memoriji:7987MB/s
brzina pristupa: 47.1ns

@BigJoe & colt
ovakvo komuniciranje i konstruktivan razgovor je za svaku pohvalu :)

Cuti bre ti, slihtaro :d

Znaci sledeca setovanja su u pitanju:
CPU: C2D 6420 @ 3.2GHz
MoBo: ABIT QuadGT (1066strap, FSB400)
RAM:Crucial 2x1GB @ 800 (1:1), 1000 (4:5)

Sva setovanja vrsena iz BIOS-a, totalno without MemSet :)
Merenje izvrseno Everest-om Ultimate 2006
Merenje je vrseno vise puta za svaku stavku, tj. par refresh-ova :wave:

800 CL4-4-4-12
citanje iz memorije:8149MB/s
kopiranje u memoriji:7302MB/s
brzina pristupa: 55.5ns

800 CL3-4-4-12
citanje iz memorije:8380MB/s
zapisivanje u memoriju:7301MB/s
kopiranje u memoriji:7439MB/s
brzina pristupa: 52.9ns

1000 CL4-4-4-12
citanje iz memorije:9413MB/s
zapisivanje u memoriju:7304MB/s
kopiranje u memoriji:7987MB/s
brzina pristupa: 47.1ns

Da se nadovezem sa jos par merenja na 800 :wave:
Cisto da se ima totalni uvid :)

800 CL5-4-4-12
citanje iz memorije:7920MB/s
kopiranje u memoriji:7149MB/s
brzina pristupa: 58.0ns

800 CL-5-5-5-15
citanje iz memorije:7886MB/s
zapisivanje u memoriju:7299MB/s
kopiranje u memoriji:7041MB/s
brzina pristupa: 58.9ns

P.S.
CAR-e ne spamuj vise ima Kutija da ti da crveni karton :D :d :wave:

evo jos nekih novih rezova

ocz pc2-9200 reeper HPC @2,65v
1403@dfi infinity p965-s

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=205590

jedna slicka fotoaparatom gde se vide voltaze :)

Spi32m@1300 cas5-5-5-15 @2,65v
Asus P5B-E Plus

Poslednja izmena:
ddr1203@2,25v cas5-5-5-15@2,25v

orthos stabilan 2h33min ;)

Evo da i ja dam prvi utisak vezan za 2x1 GB, GEIL DDR21000, CL4, dual channel, žuti hladnjaci
Memoriju sam bocnuo pre par minuta i iz zezanja je podigao na 1100 MHz, radi za sada ko sat, nisam još pustio testove, ali sam probao malo kompresije i rekompresije video fajlova, sve radi ko podmazano.
Kad je budem malo istestirao javljam rezultate.

Nazad
Vrh Dno