Šta je novo?

Dilema oko konfiguracije

Aragorn

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
665
Još jedno pitanje od onih "da li će da izdrži?" :wall:

Naime, planiram da radim upgrade i da zadržim svoje staro Chieftec napajanje od 360W. Ono trenutno radi sa Bartonom (radi kao 3000+), 1GB, 6600GT, 2 HD-a, DVDRW, DWD-R i još par sitnica i tu nema nikakvih problema.

Dilema je oko procesora, verovatno ću uzeti neki E4300 ili X2 4800+ a uz to će verovatno ići neki 8600GTS i 2GB RAM-a.

Naravno, pitanje je da li ću moći da zadržim ovo napajanje ili ću morati da nabavljam drugo? Iskreno, ne daje mi se još 50+ € za novo.....

Mislim da ce raditi bez problema.:)

pa ako ti se ne daje koja je svrha teme...?
ja kazem nije dovoljno i to nece promeniti tvoje mishljenje,jel tako?

ono ce raditi,ali koliko dugo to je vec pitanje...

pa ako ti se ne daje koja je svrha teme...?
ja kazem nije dovoljno i to nece promeniti tvoje mishljenje,jel tako?

ono ce raditi,ali koliko dugo to je vec pitanje...

Ako sam pitao, to znači da tražim savet - nisam ovo postavljao da bih se hvalio svojim namerama.

Ako moram da kupujem novo napajanje, kupiću ga, to je suština.

Nema potrebe, izdrzace bez problema ako neces raditi neki extremi oc. Moj chieftec ne moze da se izbori sa procesorom na 3.73 GHz.

Probash, vidish i gotovo, ako ce da skikne sigurno nece odma chim ga prikopcash, nego jednostavno probash vidish , shta i koliko se greje i gotovo,shta sam ja sve guro na kinezu od 300 w , chudo jedno, leti kalorifer, al nije riknulo vec dve godine, al onda je dosh josh jedna hdd, i tv kartica, i jednostavno nabavio sam malo jacheg kineza od 400 w:D

Hvala na odgovorima!

Mislim da ću poslušati ivick-a. Uzeću sve bez napajanja i onda ću ga promeniti ako bude bilo potrebe....

Ako je to napajanje starije (2+ godina), onda je jedno od boljih chieftecovih i moralo bi da izdrzi (naravno sve na def, ako radis OC cisto sumnjam da ce mozi da izgura)!

samo nemoj da eksperimentises sa nekim kinezom:D
Salu na stranu,sto rece CooLa,ako imas u vidu neki veci oc bolje da se osiguras sa necim jacim.

trenutno imam 3 Chieftec napajanja deklarisana na 360W

1. ATX-1136H 12v - 18A
2. ATX-HPC-360-202 12v - 17A
3. ATX HPC-360-202DF 12v1 - 15A + 12v2 - 17A

na ovom potonjem sam terao masinu iz potpisa dve nedelje, dovoljno je za stock ali nije za oc. Jako se zagreva pri vecem load-u.

Vrh Dno