Šta je novo?

pad downloada kada dozvolim veci upload?!

jedan.toma

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
304
koristim Beotelov ADSL i najcesce koristim SoulSeek, i u glavnom nemam zamerki (download ide dobro, naravno u zavisnosti koliki protok dozvoli user od koga skidam). to je tako dok god ne dozvolim veci upload od 4 kBps. ako dozvoljeni upload povecam na 5 ili 6, download mi pada na nekih 2.5 kBps u proseku?!
e sad, to je meni malo cudno, posto bi kanali za download i upload trebalo da su razdvojeni i nezavisni jedan od drugog. posto imam paket 256/64 upload od 6 kBps ne bi trebalo da je problem.
glupo mi je da ogranicavam upload na 4 kBps, a da od ljudi svlacim brzinom od 20, pa me zanima da li je neko jos imao slican problem, i da li je moguce resiti ga.

koristim Beotelov ADSL i najcesce koristim SoulSeek, i u glavnom nemam zamerki (download ide dobro, naravno u zavisnosti koliki protok dozvoli user od koga skidam). to je tako dok god ne dozvolim veci upload od 4 kBps. ako dozvoljeni upload povecam na 5 ili 6, download mi pada na nekih 2.5 kBps u proseku?!
e sad, to je meni malo cudno, posto bi kanali za download i upload trebalo da su razdvojeni i nezavisni jedan od drugog. posto imam paket 256/64 upload od 6 kBps ne bi trebalo da je problem.
glupo mi je da ogranicavam upload na 4 kBps, a da od ljudi svlacim brzinom od 20, pa me zanima da li je neko jos imao slican problem, i da li je moguce resiti ga.

Zbog prirode ADSL-a i P2P saobracaja moras ograniciti upload. Ti imas 256/128 paket i mislis da imas brzinu uploada 64kbps/8=8kB/s ali to nije ni blizu kolko mozes ostvariti u praksi. Ja imam 512/128 paket sto dodje 16kB/s maximalno ali zbog gubitaka najvise mogu izvuci 10kB/s(sto znaci da ti imas 5kB/s maximalno, tako da kad stavis upload na 6kB/s vec si debelo otiso u saturaciju linije), a pad DL brzine kod P2P saobracaja mi se desava vec pri 5-6Kb/s pa drzim upload ogranicen na 4kB/s, s toga ti bi morao da ides jos nize da bi ovo izbego, znaci ogranicenje na 2-3 kB/s max.

nemoguce da je bas ovako strasno...
na cable, na 128 up, ja mogu 12 da guram bez problema...
znaci vi bi morali na 128 da gurate 10....
analogno na 64 bi 5 trebalo da je ok...
no ja mislm da taj ko skida nesto brzinom 4 ce podjednako da te mrzi i sa 5-6 |))

Meni na LW upload ide do 7 kb ali dl se onda drasticno smanjuje,i to je tako kod adsl.Znaci ako je upload na maxu smanjuje se dl i nema leka:) Sto se tice sherovanja ja cu ti reci moj primer.Skinem ono sto mi treba sa ogranicnim uploadom ali posle toga stavim max upload i ostavim tako nekoliko sati,celu noc...

Meni na LW upload ide do 7 kb ali dl se onda drasticno smanjuje,i to je tako kod adsl.Znaci ako je upload na maxu smanjuje se dl i nema leka:) Sto se tice sherovanja ja cu ti reci moj primer.Skinem ono sto mi treba sa ogranicnim uploadom ali posle toga stavim max upload i ostavim tako nekoliko sati,celu noc...

otprilike i ja tako radim. skinem sta em zanima, pa dozvolim da od mene skidaju.

Tebi je u sustini oko 6.5 KB/s i neki maximum za UL koji mozes da izvuces sa tim linkom. Znaci, da bi ti radio p2p moras ipak malo da smanjis. Po meni 4 KB/s za UL ti je idealno tj maksimum vrednost da bi ti DL isao maksimum.
Poz.

@danijel00: Zato je i cable bolji od ADSL-a :D

pa me zanima da li je neko jos imao slican problem, i da li je moguce resiti ga.

Kod svih je tako, kao sto su ljudi vec rekli. Ja imam 512/128 kod Beocity-ja i ako upload ne ogranicim bar na 7 KB/s gusi mi download koji ide maksimalno oko 55KB/s.

Ista situacija i kod mene. Dok sam imao 256/64 up mi je ogranicen na 4. Sad je ogranicen na 7, iako mu je max 16, sve preko 7 kolje i gusi!

Meni up ide skoro uvek 15.5~16... Imam i shot sa speedtest-a!

Opet, zavisi... Meni i drugovima iz kraja ide oko 27~28 max. Pisao sav mec u drugoj temi! A sada ide oko 58~60! Torrenti 55!

Vrh Dno