Bio je nesto brzi, osim u Floating Point operacijama, gde ga je PI drao propisno.Brzi je definitivno AMD K6 (taj je cak bio brzi i od mog Intel MMX 233Mhz za bar 3-5%), a sad mislim da se manje greje Cyrix.....ali tada nikada nisam ni merio temperature :d
Brzi je definitivno AMD K6 (taj je cak bio brzi i od mog Intel MMX 233Mhz za bar 3-5%)
Retro, retro. Cena nije bitna. Cyrixi su bili chudni po tome shto su radili na 75MHz za magistralu, mada mislim da ih to nije izvlachilo. Shto se tiche AMD-a imao sam AMD K6-2 500Mhz jedno 20-tak dana i secam se dobro da kad sam pokrenuo CPU-Z(ili onaj durgi program tog vremena) imao sam shta i da vidim. L2 kesh nije postojao u njemu ili ga program nije video. Da li su stvarno postojali primerci bez L2 kesha ili je to u biosu bilo iskljucheno?
Na jezgru nisu uopste imali L2 kesh - imali su ga na ploci i to uglavnom 512Kb (bilo je primeraka sa 1MB, ali REEEETKO). Upravo zbog toga je taj procesor debelo zavisio od ploce, a kod nas su dolazili samo krshevi pa nisi mogao da napravis postenu konfiguraciju sa K6-2. Sve u svemu - mnogo losiji, cak i u poredjenju sa "sporijim" Celeronom 300A.
Mislim da su skontali problem i pokusali da ga do neke mere otklone u vidu K6-III procesora koji je imao L2 kesh na sebi... Ali kasno Marko na Kosovo stize![]()
MikroTik ruter.Ja ne kontam cemu ova rasprava. Mislim da su oba procesora koristila isti slot kao i AMD K6 3D 300 tako da ne vidim drugi procesor u toj klasi. i za to podnozje. Gore pomenuti AMD i Cyrix su daleko sporiji od AMD K6 300. A cena mislim da su svi u rangu oko 5 evraA cemu takva masina danas ako nije tajna?
Doduše mogli bi da poteraju originalni Doom :da zavrsavaju posao jer oni gore jos ne igraju Doom3 niti Q4...
@Stormbringer_bg
Dobro si prosao jer se ti stari procesori bas greju,ali sa montiranim "jezom" mogu prilicno dugo da rade,a da se ne pregreju.
@bness
P1 masine mogu jos itekako da sluze
Imaju dovoljno snage da pokrenu Word,zatim da ceo dan vrte MP3.......
Pitaj ljude koji se bave wireless-om sta rade sa P1 masinama.
BTW, K6 je dolazio u dva steppinga, od kojih je prvi radio na skoro 3V, a drugi na nešto preko 2V. To je komentar glede grejanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari