Šta je novo?

C2D E6600 or X2 6000

= IGY =

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
765
Imam konfu iz potpisa,e sad nemam kesa da menjam nista vise sem procesora koji sam
jos od ranije planirao da zamenim!Pa me interesuje da li da samo uzmem x2 6000+ i kraj,ili
da li bi bilo bolje i koliko je to isplativo da predjem na intel C2D E6600!

pa zavisi ako imas kes uzmes intel jer moras i plocu da menjas a ovako samo proc ako tvoja ploca podrzava u svakom slucaju zna se sta je c2d

Jedino ti sam mozes da odgovoris na pitanje da li ti je isplativo da prelazis na c2d, za mene nije isplativo i ja da sam na tvom mestu bih eventualno uzeo novi cpu i zavrsio pricu.

To sam i hteo da vas pitam,nemam bas kesa da kupujem novi plocu ali me je zanimalo
da li je taj intel bas toliko bolji da je mozda bolje ustinuti za plocu!Zanima me jos
ako uzmem x2 6000+ da li ce mi ovo napajanje biti dosta,da li 6000+ mnogo vise trosi od 4200+!?

Uzmi 6000+ i uzivaj.Verovatno ces izvuci jos oko 200Mhz iz njega,i na 3.2Ghz uz 400Mhz za ddr2,bice to munja.Na tom taktu(a i na def.) neces biti bottleneck-ovan sa CPU-om u igrama(osim u nekoj ekstremnoj SLI varijanti sa ultrama).K8 koji sa sve IMC-om radi na 3Ghz+ ce ti zavrsiti posao u svakoj situaciji 🙂.A uvek mozes a ubacis neki AM2+ Agena(quad) ili Kuma(dual core) dogodine kad im padne cena,tako da se nisi zarobio sa plocom.
Sto se tice napajanja,trebalo bi da ne menjas nista.Taj cpu je deklarisan na 125W i trosi 36 W vise od tvog sadasnjeg CPU-a(89W).

E a sad sam video 5600+ je jeftiniji,sta mislite o njemu! on je samo 200mhz sporiji od 6000+,ali to
se lako nadoknaditi ! OC-om :-devil-:
A jeftiniji je!

Poslednja izmena:
E a sad sam video 5600+ je jeftiniji,sta mislite o njemu! on je samo 200mhz sporiji od 6000+,ali to
se lako nadoknaditi ! OC-om :-devil-:
A jeftiniji je!

Lepo prodas CPU i plocu, uzmes PE2160/ASUS P5B (kostaju zajedno oko 18000 dinara) dignes na 3200 MHz 😉 imaces brzi sistem 🙂 ili samo O/C-ni taj 4200+ i nista ne diraj, sto ti je i najpametnije da uradis!
:wave:

Meni uopste nije jasno zasto bi menjao bilo sta...taj x2 na 2.6ghz je dovoljan za sve! Neces osetiti razliku bilo da uzmes x2 6000 bilo neki c2d, bar ta razlika nece biti osetna.

nema potrebe da ista menjas i taj 4200 ti radi posao 😉
u igrama (skoro da) neces osetiti razliku, samo ces baciti pare, bolje onda skupljaj jos pare pa za par meseci kupis quad core :-devil-: , oni ce tad biti mozda oko 200e :banana:

Znači AM2+ procesori su kompatibilni sa AM2 pločama?

Naravno,uz BIOS update 🙂.Pa AMD je to 😀.Isto kao sto su i novi Barcelona Opteroni kompatibilni sa SocketF plocama u kojima sada sirom sveta strikaju Dual Core RevF Opteroni 😀.Po onome sto se zna,niza HT specifikacija u slucaju obicne "AM2" ploce nece uticati na performanse K10(tj 10h generacije).Jedini "hendikep" je sto nece moci da se downclockuje(ili OCuje kako god neko zeli 😀) IMC nezavisno od cetiri jezgra.Pored toga sve je isto.Ima da cepa K10 u AM2 sve u sesnes' 😀.

PS I novi Shangai Quad Core procesori(poboljsana Barcelona sa vecim L3) ce ici u socket F,sto znaci da ce desktop verzije najverovatnije ici u AM2 i AM2+ ploce.Shangai ce podrzavati DDR2 memoriju i po nekim glasinama ce biti "DDR3 ready"-sa odgovarajucom plocom.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da mi je za igre proc usko grlo,koliko je vama prosek fps u lost planet u drugoj misiji dx10 & Vista! Meni oko 30! To je malo zar ne!?

Poslednja izmena:
Koliko dobijash na benchmarku na default settinzima ? Ja pod vistom i 158.45 driverima dobijam oko 48 za Snow deo i oko 30 za Cave deo... DX10 demo je u pitanju naravno... Karta, proc, memorija sve na default pritom...

Poslednja izmena:
Pa to je to... U principu sasvim ok skor 😉

Ja sam mislio da mi je za igre proc usko grlo,koliko je vama prosek fps u lost planet u drugoj misiji dx10 & Vista! Meni oko 30! To je malo zar ne!?

4200+ na 2.6ghz definitivno nije usko grlo za 8800GTS ne brini 😉

Druga je stvar sto je taj demo Lost Planet neoptimizovan do bola.

Zapravo ne bi verovao, ali jeste u nekim slucajevima usko grlo 🙂, ali retko... Idealna situacija za takve karte i jace je neki C2D na 3+ Ghz...

Nazad
Vrh Dno