Šta je novo?

uspostavljanje ADSL konekcije prilikom resetovanja modema

jedan.toma

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
304
nov sam u ovome i unapred se izvinjavam ako postoji slican post.

od pre par dana koristim ADSL kod Beotela. veza je OK, ali kada palim racunar treba mu i do pet minuta da uspostavi ADSL vezu (imam Sagem modem), pa me zanima jel normalno da to toliko traje. u pocetku je onaj trougao u tray-u crven, a onda pokusava da uspostavi vezu pa pozuti, a onda pocrveni, i tako u krug nekoliko puta dok ne pozeleni (al sam ga opisao!) .inace kada se jednom uspostavi veza, sve radi OK.

hvala

I kod mene je bilo isto sa sagemom f@st ali imam jos jedan modem i sa njim ne traje to duze od 30 sec.
Jedino da probas da instaliras novije drivere.

zaboravio sam da kazem da koristim Kaspersky antivirus i Zone Alarm. da li to moze da stvara problem?

Imam identičan modem i traje takođe negde 3-4 minuta.Pa valjda ti se kav ne podiže sa sitemom?

Ispade Telekomov Kinez (uspostavlja vezu za desetak sekundi) bolji od Beotel-ovog Francuza :D

Ja imam Sagemov modem ( Beotel ) koji vezu uspostavi za cirka 10 do 20 sekundi .
Mislim da je do centrale, a ne do modema .

Jedno pitanje-zna li neko ima li veze koliko je dug telefonski kabel?Recimo kod mene ima oko 15 metara do modema...

Nije to predugo

nije, kod mene, na istoj liniji na jedom kompu treba 10sec na drugom 5min a istia linija

jel to znaci da je problem do kompa? ja sam zvao tehnicku podrsku, i on mi je savetovao da probam da direktno u zid prikljucim modem, bez splitera ali i bez telefonskih aparata. time sam uspeo da smanjim vreme na nekih minut i po. probao sam i da pogasim Zone Alarm i Kaspersky, ali bez nekih vidljivijih rezultata.

jel ima jos neki neki predlog?

ma to ti je tako, jel ti XP home mozda?
nemoj se smaras sa tim, zavisi i od OS i od drivera, i nije ni bitno palis komp retko i to je to, ne palis ga 10x dnevno?

Osoba iz tehničke podrške mi je uspešno rešila ovaj problem,a zvao sam zbog nečeg potpuno drugog:d .Reče-ajde i to da rešimo odmah.Brzina downloada se povećala za 1KB/s a konekcija se uspostavlja za 30-tak sekundi tako da ako neko još ima problema sa ovim neka me pm-uje:D

Poslednja izmena:
pih, a ja mislio da je moj (odn Sezamov) Conexant spor. Taj jedan minut je kao vecnost nekad...

Cim pocne ucestalo da preikia i blokira, da vas *****ava po ceo dan zovite tehnicku podrsku, a treceg dana vracajte i trazite ispravne uredjaje !!!

Ovo sto se deli kod nas su najjeftiniji "djubre" modeli. Ja sam, za tri meseca vec spalio (otkazali sami od sebe) vec dva Sagem-a router-a, model 1201.

Od sutra prelazim na testiranje Huawei-a, pa ko izdrzi duze....

Poslednja izmena:
Neces se mnogo usreciti sa njim :)

Kudi, ja sam im nudio da kupim sta ja ocu i odnesem im na setting.
Nisu prihvatili, sada neka me trpe, zabole me .....
Na sta se vode na moje rasprave sa Telekomom - na raspravu kolko je moja linija opterecena i zasto, da nije to do mojeg firewall-a i slicne gluposti !?!

Mislim, dok placam redovno imam da radim sta mogu, umem i ocu prema ugovoru koji smo zajedno potpisali !!!!
Kad ne daju da postavim moj router - neka mi obezbede kvalitetan link, ili neka se skolone da dovedem boljeg providera!!! Ja se bunim samo kad nastanu problemi, inache sam miran i suptilan lik. I to nije razlog da sa njihovom tehnickom podrskom budem na Ti i skoro sve upoznam :(

Poslednja izmena:
BeocityNet

Potrebno je nekoliko sekundi da se uspostavi veza.

THOMSON Speed Touch 330 ADSL USB modem. :)

Poslednja izmena:
I ja sam dosta cekao da se Sagem modem konektuje,ali od kada sam ga zamenio za Tp-Link ruter,nema vise cekanja.:)

Ja na Conexant modemu ubrzam konektovanje preko ipconfig /renew

Ima to veze i sa kompatibilnošću sa opremom na centrali, moj Conexant se nekad kačio i posle 3-4 minuta, najčešće posle minut. Sad mu treba 15-20 sekundi. Šta je promenjeno? Ništa, osim što je nekad u setovanjima pisalo "ADSL head end: Alcatel" a sad piše "unknown vendor" (ovi nisam ja menjao, to se samo postavi). Očito je menjana oprema u centrali.

Nazad
Vrh Dno