Šta je novo?

ploca

genijalcin@23

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
440
sinoc zapista cudno par puta (pistanje se culo iz pravca napojne jedinice, cenim, nije imalo odakle drugde), nakon paljenja. vise se ne budi. pritiskom na on/off racunar ne reaguje.

tek uklanjanjem 12v 4pin konektora se racunar budi, ali ventilator graficke se okrece na max. broju obrtaja.

neka sugestija u vezi ploce?

Poslednja izmena:
koliko puta je pistalo. Onda pogledas na netu sta znaci taj signal.

koliko puta je pistalo. Onda pogledas na netu sta znaci taj signal.

posto sam postovao u ovoj sobi, nadao sam se da cu dobiti neki ozbiljniji odgovor. da je problem takve prirode, ne bih ni pitao. na kraju krajeva, rekao sam da je zvuk dopirao iz pravca napojne jedinice.

al' dobro, oprosteno ti je, ipak si newcomer. 🙂

ne radi se o pistanju iz zvucnika, vec pistanje/kvrcenju fetova, ili cega vec.

u svakom slucaju, ploca je otisla na rehabilitaciju kod cika Pere.

Poslednja izmena:
jedino sto moze da pisti su prigusnice...
a verovatno je uzrok pistanja los lem na nekoj od prigusnica (ili probio neki od MOS-ova, mada...)

poz

ako neko kojim slucajem ima mrtvu DS3 rev. 3.3, DS4 (sve revizije) ili DQ6 plocu, nek se javi na pm.

sinoc zapista cudno par puta (pistanje se culo iz pravca napojne jedinice, cenim, nije imalo odakle drugde), nakon paljenja. vise se ne budi. pritiskom na on/off racunar ne reaguje.

tek uklanjanjem 12v 4pin konektora se racunar budi, ali ventilator graficke se okrece na max. broju obrtaja.

neka sugestija u vezi ploce?

Verovatno nije kompletno "vrisnuo" izvor napajanja, posto daje druge napone (osim +12V). Ako je proradila prekonaponska zastita ploca je spasena. Medjutim ne treba odbaciti da je sama ploca uzrok neispravnog rada napojne jedinice! Obicno kada se preoptereti, izvede se iz normalnog rezima rada i zapisti.

Poz...

Izgleda da je vrisnuo PWM kontroler.

Lek postoji - da nadjem drugi, ali ovaj sa DQ6 ploche je specifican, tj. 6-ofazni. A takav cu naci samo na nekoj drugoj GA ploci.

Isl6327

Nazalost nisam ga pronasao ni u Farnelu, RS, Newark, Future, Digi-key, Buerklin, Holzinger... katalozima a Intersil nije prihvatio da posalju sample u Srbiju. Ako imas nekog napolju zamoli da poruci sample za tebe i uz malo srece...

Pozdrav,

P.S. Ima ga moj partner u USA (1387 kom.) ali prihvata samo Volume Ordering tako da ti to nista ne znaci.

trazio sam i ja sample, ali nista.

a gledao sam i kataloge i niko ga nema na stanju.

ajd vidi sa tim drugarom, platicu mu kreditnom karticom, ako treba i 15 eur za cimanje i ic. 🙂

sigurno moze u kovertu neku da ga cusne. 😀

trazio sam i ja sample, ali nista.

a gledao sam i kataloge i niko ga nema na stanju.

ajd vidi sa tim drugarom, platicu mu kreditnom karticom, ako treba i 15 eur za cimanje i ic. 🙂

sigurno moze u kovertu neku da ga cusne. 😀

Vrlo rado, ali nevredi,... najveci americki nezavisni distributer, magacini kao dva fudbalska stadiona, stotinjak zaposlenih,..., prijateljica mi radi direkno u (vele)prodaji i ispod $1000 ne porucujem od njih. Nedavno sam kukao za jedan obsolete procesor koji je trebao za servis alatne masine i kupac je bio spreman platiti visestruku cenu ali ih nisam uspeo ubediti. Najtuznije da me uopste nisu razumeli zasto mi je vazan taj jedan chip. Mislim da im je dnevni promet oko par miliona dolara a salju 200-300 paketa svaki dan. Ajd ubedi tu azdaju 🙂 za jedan IC?

Pozdrav,

Nazad
Vrh Dno