Šta je novo?

Napajanje za Q6600

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Interesuje me koje napajanje predlazete za Q6600. Obzirom na najave da cene padaju i posle 22. jula za ovaj CPU iznose 266$, postaje zanimljiv koa moguci izbor tokom godine. Imam napajanje iz potpisa i ne znam koliko smem da OC Q6600, sa tim da bih verovatno ako se cene DDR2 odrze ili jos vise padnu do kraja godine imao 4GB i neku graficku poput GF8800GTS.

Raspravljati se necu, ponesi grabulju i napajanje, imam duplo manje koponeti pa cu te pitati onda za misljenje. Quad vozi 40% populacije izmedju 3.4ghz i 3.8ghz za svaki dan, tvojih pomenutih 4ghz nigde ne vidim. Ponesi napajanje i grabulju i dokazi drugarima da si u pravu, u suprotnom smatram da si se jos jednom nalupetao. poz

ma evo trcim i ja da se raspravljam a tek sam potrcao da donesem napajanje i graficku :) nece me mrzeti kasnije da ti iskopam sa xs-a tred gde lik na ocz-u od 520w tera kent-a i 8800 (mozda cak i u sli-ju) i btw cyk "tera" kent-a na 4.2ghz ;)
p.s.svaka cast za rezove i ostale oc zahebancije ali to ne znaci da si najpametniji na svetu :wave:
p.s.2 pogledaj po netu sta sve izdrzava cors od 520w ;)
p.s.3 ego ti je prilicno porastao (najbrza grafika na svetu,ja i cyk jedini imamo kent-a itd...) zamisli ima ljudi kojima nije bitno da im xx likova odgovora "bravo care" na forumima pa se i ne "hvale" puno ;)
peace :wave:
over and out

Poslednja izmena:
ma evo trcim i ja da se raspravljam a tek sam potrcao da donesem napajanje i graficku :) nece me mrzeti kasnije da ti iskopam sa xs-a tred gde lik na ocz-u od 520w tera kent-a i 8800 (mozda cak i u sli-ju) i btw cyk "tera" kent-a na 4.2ghz ;)
p.s.svaka cast za rezove i ostale oc zahebancije ali to ne znaci da si najpametniji na svetu :wave:
p.s.2 pogledaj po netu sta sve izdrzava cors od 520w ;)
p.s.3 ego ti je prilicno porastao (najbrza grafika na svetu,ja i cyk jedini imamo kent-a itd...) zamisli ima ljudi kojima nije bitno da im xx likova odgovora "bravo care" na forumima pa se i ne "hvale" puno ;)
peace :wave:
over and out

Znači lupetao si, trenutni rezultati sa XS-a mi ne znače ništa i u 90% slučajeva su sa malo informacija, ili isti oko seup-a nisu tačni, i na kraju samo svojim rezultatima dajem značaj. Citiraću te "najbrza grafika na svetu,ja i cyk jedini imamo kent-a itd" pa ovo je tačno ništa nije kako nije, e sad sto si ti u tripu ni sam nisam siguran kojem, al neću ni da te komentarićem , sećam se samo tvog ironičnog posta u sobi za WR. Ja sam se ponudio kako bi ti dokazao da je tvoja konstatacija tačna, pošto nisi voljan da to dokažeš, a ja znam šta sam radijo ostaje još uvek da lupetaš :d ;)

For alfa
Koristio sam ovaj program za CPU
http://www.extreme.outervision.com/tools.jsp#cpuoc
Pa zatim ovaj program za ceo sistem
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
SETUP samo za CPU
Vcore 1.6V
Clock 3.8GHz i samo ova kombinacija troši 310W po ovom programu, i kad se sve sabere ovaj uređaj je pokazao manje(Kill A WATT), ali opet dosta više od 550W, gde sam mišljenja da na ovim vrednostima 650W napajanje je nepohodno, pogotovo ako si manijak koji ima dosta HDD uređaja, ili RAID contolera..., a znam da imaš sve to ;) (i sebi za buduće testove nabaviću jedan) http://www.p3international.com/products/special/P4400/P4400-CE.html

E sad ja bih te zamolio ako možes da za svoje potrebe odrediš određeni klok CPU-a, pa zatim sve ove ostale stavke u programu da podesiš i da sa nam podeliš koliko je željeno napajanje snage potrebno.Pozdrav i vidimo se u ponedeljak :)

Poslednja izmena:
Mislim ovako, Q6700 troši skoro 270W na 3.8GHz, pa zatim jedna 880GTX troči priblišno 210W na GPU 690MHz, mem 1100, pa šta misliš koliko ostaje za ostale komponete kad samo ovo troši približno 500W. Mislim kakvi voltmodvi, ovo je realnos.

Ljudi kad dajete savete nekome onda lepo dajte na osnovu svog iskustva, ili na na osnovu nečijeg drugog iskustva (dodatni link bi bio od pomoći), e ne da lupetate šta je dovoljno, a šta ne, quad nije ni malo naivna igračkica.
Ja znam samo dva čoveka na ovom forumu koji imaju QX6700, jedan je CYK i čovek ima enera 1000W, a drugi sam ja i imam CM 1000W, a što je to tako odgovaor se sam nameće.

For alfa
Ako budeš uzimao 775 socket cpu uzmi Xeona manje troše i samim tim manje se greju (za tebe bi jedan X3220 bio najbolji izor) ;)

Cemu prica o klokovanim Q6700 i 8800GTX-om??? i kako 40% populacije to klokuje?
Ja nigde ne vidim da je alfaunits pominjao nijedno od toga.

8800GTS je manji potrosac od GTX-a,Q6600 trosi od Q6700 i zasto bi ga klokovao na 3.4 ili 3.8? mozda bi bilo dovoljno sa fabrickih 2.4 na recimo 2.8 naravno bez dizanja napona.
Druga stvar pominjes GTX na 690??? pa njemu je fabricki na 575 ako se ne varam,GTS jos manje taktove ima i manje trosi.
To sto ti i CYK imate 1000W napajanja nemora da znaci da svako mora da potrosi tolike pare na napajanje.

Ljudi ne razumem zashto smarate coveka,da je on neki preprodavac ili slicno,da radi sa time pa ajd i da kaze covek-kao oce da se ugradi ili neshto slicno...

Coveku je to hobi i zadovoljstvo,nema nikakvih interesa da iznosi neke gluposti i netacne informacije...

Prvo i pre svega,ja sam bio kod njega kad je imao CM od 550 w,pokushali smo odma na 3.8,izbacivalo je artifekata nenormalno mnogo,pa onda smo spustili na 3.7 srtifekata je bilo poprilicno,ali opet dosta manje nego na 3.8,a pritom iz grafike nije mogao da se izvuce "maximum"...
Koliko se napajanje dere u tim rezimima rada najbolje bih mogao da uporedim sa hladnjakom automobila! To je uzasno,bukvalno se ne moze sedeti pored kompa,neprijatno je i boli glavudza od toga...

Tek na 3.6 smo izvukli stabilno bez artifekata,i "normalno" kloknuli grafiku...

Ali opet je buka ostala nesnosna jer ja sad posle tog "testa" mogu slobodnoi da kazem da je napajanje KRSH (ni manje ni vishe)...

P.S.
Za Ivketa,Jerry-ja i druzinu...
Ljudi ne verujte svemu shto procitate na netu,ipak je iskstvo i sam kontakt sa nekom materijom najbitniji...

Ne kaze nash narod za dzabe - ISKUSTVO CINI COVEKA!!!

pozdrav

Ala ovde pojedini ljudi lupetaju takve gluposti, nemora da znaci da je tacno sve sto pise na netu, alo bre jeste normalni koji Q6600 sa gts gtx kartom i napajanje od 500w kolko dugo mislite da ce to da vam radi i ako neko vreme da teras takvu konfiguraciju, moguce je da ce raditi ali verovatnoca da nesto rikne je veoma velika, to je ona prica kao crkla mi graficak crkla poloca, memorija a zasto? dobar masina a napajenje neki kinez ili neadekvatne snage variacije u naponu koje napajanje nemoze da proprati i desi se ******, o oc sistemu sa takvim ili napajanjem od 550w i da negovorimo mislim na konbinaciju Q6600-3600mhz 8800kloknutom kartom i sa 4gb memorije isto tako overklokovanom

Vidim ovde i neke prozivke na racun Spacemaster od nekompetentnih ljudi za tu vrstu rasprave, nerazumem u cemu je problem sto covek govori ono sto zna i sto je video svojim ocima za razliku od pojedinih koji samo predpostavljaju sta bi bilo kad bi bilo, coveku stalno prolazi kvalitetan hardver kroz ruke za testove vljda zna sta prica a i da nezna svakom se desi da pogresi ali sto se tice ovog licno sam bio kod njega sa svojom 8800gtx i na njegovoj masini sa napajanje od 650w nismo uspeli da istermo test 3Dmark06 sa pristojnim rezultatima kakvi bi trebali da budu, tada sam po prvi put video u testu artifakte koji nisu zbog memorije na karti nego zbog nedostatka struje na procesoru na veliokom kloku sve smo probali i tek posto smo spustili voltazu na procesoru bez spustanja kloka proso je prvi test bez artifakta i masina je zakucal na cp testu zbog nedostataka struje za tako veliki klok radilo se o nekih 3800mhz kolko se secam, tek kad smo spustili klok na 3600mhz sve je proslo kako treba bez artifakta znaci napajanje od 650w nije bilo dovoljno u toj situaciji a kamoli da ce da bude dovoljno 500w ili 550w.

Besmisleno je kupiti Q6600 graficku 8800gts 4gb memorije neku ekstra plocu i to sve drzati na defaltnim vrednostima zbog napajanja od 500w, ja u svojoj masini imam 520wOCZ koji se ovde pominje na granici je da ga zamenim, cim malo jace kloknem masino od ovih vrednosti na kojima je sad javlja se nestabilnost jednostavno mogu da povecavam voltazu na cpo do krajnjih granica u kombinaciji kada je opterecena graficka 3Dmarkovima i procesor orthosom obadva jezgra vec na 3650mhz nema sanse da radi kao treaba na 3600mhz sa grficka 660/1044 sve radi kako treba provao sam 3650mhz sa graficka 660/1044 pri voltazi na procesoru od cak 1.650v u biosu nema sanse da prodje 3Dmark nijedan zajedno sa orthosom dok recimo samo orthos sa mnogo manjom voltazom prolazi bez problema 1-2h prolazi i sa tih 1.650v bez problema da neispadne da se procesor pregreava pa da je zbog toga tiltovala masina.

@gvlada
Jedan savet za tebe prijatelju posto vec imas tog Chieftec 550w koji je samo malo bolji kinez i nista vise ti probj sa tim napajanjem da zavrsis poso mada neverujem da ces uspeti, a poslusaj savete ljudi koji imaju iskustva sa konkretno tim sto tebe zanima a ne od iskompleksiranih pacera koji samo nesto naklapju bez osnove, kao sto vidim planiras Q6600 8800gts i 4gb memorije moje misljenj na osnovu onoga sto sam video svojim ocima je da to napajne nece da ti zavrsi poso za oc Q6600-3400-3600mhz cak i ako proradi sve kao treba rizikujes da nesto rikne pre vremana jer hardver crkava uglavnom zbog neadekvatnog napajanja, relno neverujem da ces doci u situaciju da opteretis sva 4jezgra 100% i graficku istovremeno nekom igrom kao sto sam ja pokusava sa orthosom i 3Dmarkom ali bolje je u startu lepo sve prebrinuti nego posle da te boli glava. Koja jacina napajanja ce sigurno da zavrsi poso u svim situacijama to nemogu da ti kazem jer nemam takvu konfiguraciju da bi znao ali ima ljudi koji imaju pa njih pitaj na pm to ti je po meni najbolje resenje.
:wave:

Poslednja izmena:
E to sam hteo da cujem, da si imao iskustvo da je "kreketalo" 500W ;-) (meni inace radi CM iGreen 500W na ovoj konfi;-)
Inace:
35W kod mene, posto je stock.
LOL, kaze mi 581W. Stoji jedino da graficka kod mene nikada nije max. iskoriscena (nije ni upola :D), tako bi onda bilo vise od 340W koje javlja UPS (sa monitorom) dok radi VMWare a ja igram War3. (cisto informativno, Prime trosi <300W sa sva 4 jezgra, small/large FFT). VMWare izgleda optereti mnogo vise chipset (a definitivno vise optereti memaru od Prime-a) pa je potrosnja veca zbog toga :(

Ne znam koliko kosta, ali mislim da je UPS bolji ;-) Em lakse naci, em ti cuva komp :D

E sad ja bih te zamolio ako možes da za svoje potrebe odrediš određeni klok CPU-a, pa zatim sve ove ostale stavke u programu da podesiš i da sa nam podeliš koliko je željeno napajanje snage potrebno.
581W znaci.

E to sam hteo da cujem, da si imao iskustvo da je "kreketalo" 500W ;-) (meni inace radi CM iGreen 500W na ovoj konfi;-)
Inace:

35W kod mene, posto je stock.

LOL, kaze mi 581W. Stoji jedino da graficka kod mene nikada nije max. iskoriscena (nije ni upola :D), tako bi onda bilo vise od 340W koje javlja UPS (sa monitorom) dok radi VMWare a ja igram War3. (cisto informativno, Prime trosi <300W sa sva 4 jezgra, small/large FFT). VMWare izgleda optereti mnogo vise chipset (a definitivno vise optereti memaru od Prime-a) pa je potrosnja veca zbog toga :(

Ne znam koliko kosta, ali mislim da je UPS bolji ;-) Em lakse naci, em ti cuva komp :D

581W znaci.

Sto će reći 650W je sasvim ok, kako sam i naveo gore sa primerom anteca trio 650W :)

Svako ko ima Quad,ne koristi komp samo za "ozbiljnije stvari" vec zeli da se oproba u klokovanju i normalno izvuce sto vise iz istog...
Mislim da je najbolje poslusati ljude koji znaju nesto o svemu ovome i koji su u krajnjoj liniji bili u direktnom kontaktu sa svim tim tj. nisu samo jos filozofi koji samo pizeljkuju da znaju nesto...
Moj savet,poslusaj Spacemastera,dao ti je par jako dobrih saveta i pritom ih argumentovao...
Imas i drugu opciju a to je te da ti se,ne daj boze jednog dana desi da sedis nad otvorenim kompom i places jer ti je pola komponenti "izgorelo" zahvaljujuci nestrucnim savetima koje si poslusao i ostavio napajanje od 400 w...E onda ce nazalost biti kasno...

Shiki & *******i niste u pravu ljudi, ~500W je sasvim dovoljno za to sto navodite u bilo kom rezimu rada. Prosetajte malo dalje od benc-a pogledajte sta sve ljudi voze sa 300-400W pa posle dodjite da diskutujemo. Nema logike da proizvodjaci deklarisu svoja napajanja quad core, SLI od 500-550W a da to nemoze da radi sa jednom kartom nebuloza.

ja imam Chieftec 400W i sutra mi dolazi Q6600 + 2HDD-a + 2DVD-a + MB + 2GB DDR2 + 6 ventilatora...+ 7600GT ... sve overklokovano pa cu da vidim moze li da tera barem to.

@spacemaster:
Q6700 nema sanse da trosi 270W ni overklokovan !!!!!! moze tamo da pise sta god. .
Q6XXX trose 105-120W, overklok ne moze da toliko da povuce ... nema sanse.

Ja sad imam E6600@3200mhz + gore navedeno pa je sve radilo overklokovano na chieftec-u 360W...+ imao sam 3HDD-a. TO POTPISUJEM

a to za potrosnje pojedinjih komponenti:
postoji velika konfuzija na netu u vezi toga....ja sam jurio kad sam uzimao E6600, nesto se istripovao da nece moci ga teram na 360W i otprilike sam iskopako da prosecan E6600 baziran sistem trosi 230(250W) maximalno.

FX8800GT koliko sam ja video trosi 120-140W. Problem je u tome sto se negde prikazuje potrosnja CELOG sistema. Negde pise 138W a negde pise 200-300W, razlika je nenormalna.
I ranije je bilo mnogo pice o tome.

@spacemaster:
:)) kad ti ne radi komp ti mozes da vezes TA pec na taj CM1000 :))) ... brate pa to je KILOVAT

Imas i drugu opciju a to je te da ti se,ne daj boze jednog dana desi da sedis nad otvorenim kompom i places jer ti je pola komponenti "izgorelo" zahvaljujuci nestrucnim savetima koje si poslusao i ostavio napajanje od 400 w...E onda ce nazalost biti kasno...
... i ne samo to nego ce u termonuklearnoj eksploziju usled loseg napajanja verovatno izginuti i svi njegovi ukucani, kao i pola kraja u kome zivi...bice to nevidjena kataklizma. Palis tu coveka kao "ne sme da ode od kuce mozda mu izgori stan"

kad je napajanje lose obicno komp nece da se podigne, resetuje se ali tesko da ce da se spali. Komponente se spaljuju prilikom kratkih spojeve ili havarijskih dolazaka struje. Ovo su zesce paranoje tipa "ako pijes pivo porasce ti rep"

Za takve i treba da prave napajanja sa pozlacenim kontaktima po principu "koliko W toliko i €"

Poslednja izmena:
OT:

@xaver

ako ga budes OCovao, obavezno postuj do kolko moze da ide stabilno

Poslednja izmena:
sorry sto otvaram novi ali da ne gomilam sve gore...

nominalne potrosnje:
IMG0018977.gif

ko je imao Pentium EE zna koliko se to cudo grejalo...to je zbog velike potrosnje. Ako bi nesto trosilo 270W po kvadratnom CM to ne bi moglo da se ohladi ni vodom. Jednostavno je nemoguce da 270W energije nestane mora da se disipuje negde. Ako imate problem da ohladite nesto sto trosi ispod 100W onda sta reci za nesto sto trosi 270....tu sigurno nesto nije bas tako.

ovde su potrosnje po modelima:
http://techgage.com/article/intel_core_2_quad_q6600/

i jos nesto:
http://techreport.com/reviews/2006q4/geforce-8800/index.x?pg=16
obratite paznju na prvu recenicu na stranici:
Power consumption
Now for the moment of truth. We measured total system power consumption at the wall socket using an Extech power analyzer model 380803......
power-load.gif

to je ono sto sam gore naveo....cesto se zamenjuju podaci za CEO SISTEM i pojedine komponente pa tako dobijamo neverovatne cife u W

pritom se uvek uzima MAKSIMALNA potrosnja, koja se postize samo teretski kad su sve komponente u maksimalnom pogodnu sto se skoro nikada ne desava a da ne pricam o idleu u kome je potronja manja za po 50%.

Ako sistem sa 8800GTX trosi po ovome 270W ne znam sta treva da se dogodi da pa da to sve naraste na (400)-500-600W

Cela prica ne bi trebalo ad vuce ljude da kupuju sto jevtinija napajanja ili sto slabija vec da se malo razjasne stvari tipa koliko zaista nesto trosi..

Poenta je da je napajnje kvalitetno pa makar bilo i 400w. Ako nije kvalitetno to "400W" nece moci da izvuce nego ce napajanje biti realno 350W a to zavara onoga ko ga kupuje jer zapravo i ne zna koliko je realno.

Poslednja izmena:
i na kraju samo svojim rezultatima dajem značaj.
aha,onda si verovatno zbog svojih rezultata pojedinim clanovima ovog foruma nudio "miraz" da te prime u tim? pssst plz ;)
Za Ivketa,Jerry-ja i druzinu...
Ljudi ne verujte svemu shto procitate na netu,ipak je iskstvo i sam kontakt sa nekom materijom najbitniji...

Ne kaze nash narod za dzabe - ISKUSTVO CINI COVEKA!!!

pozdrav
nisam se ja juce rodio shiki ;) i pritom kome da verujem?najcenjenijim svetskim forumima ili coveku koji stavlja screenshot psu calculator sajta?lol pa po tom sajtu meni (bez quad core-a) treba 650w na 80% zauzecu procesora :)

Ala ovde pojedini ljudi lupetaju takve gluposti
Vidim ovde i neke prozivke na racun Spacemaster od nekompetentnih ljudi za tu vrstu rasprave, nerazumem u cemu je problem sto covek govori ono sto zna i sto je video svojim ocima za razliku od pojedinih koji samo predpostavljaju sta bi bilo kad bi bilo

ne secam se da sam se tebi uopste obratio zato me zaobidji sa tim tarzanlucima plz ;)

i btw space vidim da si poceo da "skupljas" "*******e" likove koji su ti drveni advokati i javljaju se kada ih niko nista ne pita.da ti kazem nesto: "malo" sam prerastao skupljanje drustva na osnovu skupih igracaka sto i tebi preporucujem ;)

550W CM pa na gore u klasi (Ener OCZ itd) nemoz' da bude malo za kenta i 8800, cak moze lako da ih izgura i na azotu ;)
Shiki & *******i niste u pravu ljudi, ~500W je sasvim dovoljno za to sto navodite u bilo kom rezimu rada. Prosetajte malo dalje od benc-a pogledajte sta sve ljudi voze sa 300-400W pa posle dodjite da diskutujemo. Nema logike da proizvodjaci deklarisu svoja napajanja quad core, SLI od 500-550W a da to nemoze da radi sa jednom kartom nebuloza.
svaka cast!
sorry sto otvaram novi ali da ne gomilam sve gore...

nominalne potrosnje:
IMG0018977.gif

ko je imao Pentium EE zna koliko se to cudo grejalo...to je zbog velike potrosnje. Ako bi nesto trosilo 270W po kvadratnom CM to ne bi moglo da se ohladi ni vodom. Jednostavno je nemoguce da 270W energije nestane mora da se disipuje negde. Ako imate problem da ohladite nesto sto trosi ispod 100W onda sta reci za nesto sto trosi 270....tu sigurno nesto nije bas tako.
i tebi svaka cast!ali ne mozes to "master-u" i to "svemirskom" :d da objasnis jer on sve ima,sve zna,sve testira i proucava a onda "sibne" screenshot psu calculator sajta i blamira samog sebe i jos meni vice da lupam gluposti...strasno!

aha,onda si verovatno zbog svojih rezultata pojedinim clanovima ovog foruma nudio "miraz" da te prime u tim? pssst plz ;)

nisam se ja juce rodio shiki ;) i pritom kome da verujem?najcenjenijim svetskim forumima ili coveku koji stavlja screenshot psu calculator sajta?lol pa po tom sajtu meni (bez quad core-a) treba 650w na 80% zauzecu procesora :)

ne secam se da sam se tebi uopste obratio zato me zaobidji sa tim tarzanlucima plz ;)

i btw space vidim da si poceo da "skupljas" "*******e" likove koji su ti drveni advokati i javljaju se kada ih niko nista ne pita.da ti kazem nesto: "malo" sam prerastao skupljanje drustva na osnovu skupih igracaka sto i tebi preporucujem ;)

svaka cast!

i tebi svaka cast!ali ne mozes to "master-u" i to "svemirskom" :d da objasnis jer on sve ima,sve zna,sve testira i proucava a onda "sibne" screenshot psu calculator sajta i blamira samog sebe i jos meni vice da lupam gluposti...strasno!
lupaš gluposti :d

Shto volim kad neko kaze lepo ljudski nisi u pravu a ne ko nadobudni IVKE koji oce da se pljuje...
Misko-ja i dalje mislim da sam u pravu,ne kazem da nece hteti komp da se ulkjuci ili neshto,nego nece moci da se izvuce maximum i iz grafe i iz procesora...To je ope moje mishljenje...

Ivke tebi niko nije reko da si majmun ili ti rekao da si poceo da skupljash drvene advokate u vidu Xavera,Jerry-ja i ostalih,prema tome zamolio bih te da se suzdrzish od bilo kakvog vredjanja pojedinih clanova...

E sad da bih dokazao tebi i druzini zamolio bih SPACEA da se okupimo jedno popdne svi kod njega,*******i ce doneti GTX-a i da se prikaci prvo na to napajanje CM-ovo,pa zatim na Spaceovo od 1kw...
Samo da se vidi,ja nemam nishta od toga shto sam u pravu osim shto cu pomoci pojedincima u daljem odabiru i "osiguranju: komponenti od crkavanja...

Shto volim kad neko kaze lepo ljudski nisi u pravu a ne ko nadobudni IVKE koji oce da se pljuje...
Misko-ja i dalje mislim da sam u pravu,ne kazem da nece hteti komp da se ulkjuci ili neshto,nego nece moci da se izvuce maximum i iz grafe i iz procesora...To je ope moje mishljenje...

Ivke tebi niko nije reko da si majmun ili ti rekao da si poceo da skupljash drvene advokate u vidu Xavera,Jerry-ja i ostalih,prema tome zamolio bih te da se suzdrzish od bilo kakvog vredjanja pojedinih clanova...

E sad da bih dokazao tebi i druzini zamolio bih SPACEA da se okupimo jedno popdne svi kod njega,*******i ce doneti GTX-a i da se prikaci prvo na to napajanje CM-ovo,pa zatim na Spaceovo od 1kw...
Samo da se vidi,ja nemam nishta od toga shto sam u pravu osim shto cu pomoci pojedincima u daljem odabiru i "osiguranju: komponenti od crkavanja...

Neće čovek da se blamira :d

@xaver
Vidim da si se trudio da sastavis post,tako da necu da budem preterano opsiran,samo bih te zamolio da se ne nerviras,porasce ti pritisak...
Osim toga nemoj biti toliki bukvalista...nije dobro za vid,posto ti se izgleda prividjaju neke havarije sa elektranama,a u temi je rec o napajanju,ispravi me ako gresim...
Ja sam izgori stavio pod navodnike,sto pokazuje da ti primena istih nije bas poznata...
Posto vidim da ti je hiperbola jaca strana,mozda je bolje da se drzis gramatike...
Ja nikog nisam prozvao,a zasto si se ti nasao prozvanim nisam upucen,sto je i bolje...
Samo jos jedno da te zamolim,nemoj se truditi da budes sarkastican,ne samo da ne lezi svakome,vec i nije umesno u ovom trenutku
@ivke76
Cini mi se da postoji dosta drvenih advokata koji ne znaju da nije pristojno ucutkivati ljude koji daju konstruktivne predloge i pritom se ne zameraju ljudima koji nemaju pametnija posla nego da glume naucnike.

Poslednja izmena:
ljudi jel bi Cors. HX520W ili neki Tagan od 500/550W ili takav neki ekvivalent bio dovoljan za C2D,8800GTS,par hardova vodeno i 2 kile rama
naravno sve ce dobrano da se nasvira
kontam da mi ne treba jache napajanje od toga?
shta vi mislite..

Poslednja izmena:
ljudi jel bi Cors. HX520W ili neki Tagan od 500/550W ili takav neki ekvivalent bio dovoljan za C2D,8800GTS,par hardova vodeno i 2 kile rama
shta vi mislite..

bilo bi dovoljno(imas u jednom broju digital-a "mini" test o tom psu-u)

@tema: slazem se sa miskom, ivketom i xaverom ;)
@spacemaster: qx6700 da trosi ~270w??? nema sanse :bottle:

shta vi mislite..

Da-li-vi-čitaite-šta-je-ovde-već-napisano? :)

~500W je sasvim dovoljno za to sto navodite u bilo kom rezimu rada. Prosetajte malo dalje od benc-a pogledajte sta sve ljudi voze sa 300-400W pa posle dodjite da diskutujemo. Nema logike da proizvodjaci deklarisu svoja napajanja quad core, SLI od 500-550W a da to nemoze da radi sa jednom kartom nebuloza.

evo ga josh jedan u nizu rekla-kazala likova...

svaka vam cast momci,nastavite i dalje glavom kroz zid:wall:

svi ste koristili taj procesor nekoliko godina i merili mu potroshnju energije,znate sve o njemu, a Space ga nikad u zivotu nije ni video ni koristio,samo je citao na netu o njemu i sad hoce od vas da napravi majmune...

stvarno ste neverovatni:S:

Ljudi... taj kalkulator verovatno nema mnogo veze, ali ako je Space-u riklo napajanje ili nije sve radilo kako treba (rece covek da nije sve bilo stabilno ili sta vec) - zar vam to nije bitnije od bilo kojih tabela? (cak i njegovih :D)

okacio sam tabelu na prethodnoj strani ali mi ne izlazi nesto...ne znam vama...evo je opet
ovo je za potrosnju procesora
img0018977pp0.gif

@xaver
Vidim da si se trudio da sastavis post,tako da necu da budem preterano opsiran,samo bih te zamolio da se ne nerviras,porasce ti pritisak...
Osim toga nemoj biti toliki bukvalista...nije dobro za vid,posto ti se izgleda prividjaju neke havarije sa elektranama,a u temi je rec o napajanju,ispravi me ako gresim...
Ja sam izgori stavio pod navodnike,sto pokazuje da ti primena istih nije bas poznata...
Posto vidim da ti je hiperbola jaca strana,mozda je bolje da se drzis gramatike...
Ja nikog nisam prozvao,a zasto si se ti nasao prozvanim nisam upucen,sto je i bolje...
Samo jos jedno da te zamolim,nemoj se truditi da budes sarkastican,ne samo da ne lezi svakome,vec i nije umesno u ovom trenutku

ma ja se ne nerviram.
Dzaba tebi navodnici kad ti coveku SAVETUJES to to i to. Jak ti savet kad navodis neke nebuloze. Ako bar ne znam mnogo o temi ili samo nagadjam ne bih nista ni pisao, citao bih sta drugi pisu. Ako stavis "zigori" za nesto sto u toj situaciji ne gori sta si onda stvaro savetovao coveku? sta on treba da shvati?
To sto si ti napisao nije cak ni savet, to je cisto nagadjanje. Ne samo ti, vec masa ljudi koja nije ni elementarno obavestena stalno forsira pricu "novi CPU - jace napajanje" ili "nikad nije malo W". Licno znam ljude koji za AMD X2 uzimaju 500W samo iz straha da je recimo 360W malo za njihov novi CPU.

...a ovo hiperbola, gramatika, sarkazam itd....lepo si se potrudio da napises to ali bolje se potrudi da napises nesto sto je ok vezano za hardware ... nadam se da si upisao pravni fakultet.

opet ponavljam:
Na netu prozivodjaci navode dve cifre kad je potrosnja u pitanju
1) potrosnja konkretnog uredjaja
2) potrosnja celog sistema (to malo zbunjuje, pogotovo ako se zameni sa prvim)
pretpostavljam da je Spacemaster uzeo ovo drugo.

Vrh Dno