Šta je novo?

Napajanje za Q6600

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Interesuje me koje napajanje predlazete za Q6600. Obzirom na najave da cene padaju i posle 22. jula za ovaj CPU iznose 266$, postaje zanimljiv koa moguci izbor tokom godine. Imam napajanje iz potpisa i ne znam koliko smem da OC Q6600, sa tim da bih verovatno ako se cene DDR2 odrze ili jos vise padnu do kraja godine imao 4GB i neku graficku poput GF8800GTS.

mislim da bi Q6600 mogao da teras na nekom 400W napajanju ali ako tu dodje gf8800 onda ne bih znao.
Inace C2D duo i quad ne trose toliko koliko se mozda u prvi mah misli. Sistem sa Q6600 bi trosio verovatno oko 300W max. (racunam sa nekom "umerenom grafickom")
koliko vuce 8800 stvarno ne bih znao.

Zimus sam uzeo ovo napajanje i najradije bih izbegao ponovnu zamenu, zar ne bi izdrzalo ovo sto vec imam? :(
Ovaj Corsair daje snagu za 2 fizicka procesora i SLI graficke, sto bi dalje rezultiralo da ako je za to potrebno 850-1200w, za jedan procesor i jednu graficku trebalo bi mozda cak i 300-500w manje (nadam se da razmisljam ispravno, misim na OC).

Poslednja izmena:
Q6600 trosi cca 130W na max isto toliko trosi i D820, a D805 cak skoro 150W. samo CPU naravno

Sorry, ja te razumeo da tražiš novo napajanje. Što se tiče tvog napajanja stvarno neznam, pa ne bih iznosio nikakve pretpostavke ili nagađanja. Sačekaj da se javi neko iskusniji.

Btw i Ja planiram isto što i ti. Na jesen sastavljam novu konfiguraciju sa Q6600 i 8800GTS-om, pa mi je u tom slučaju CORSAIR 620W prvi pik na draftu.

vuche 8800 dosta..ne kao ATi ali vuche..
ako cesh imati quad pa makar uz njega ishao 1 hard i 1 optika i par fanova ja bih uzeo neshto jache..
nije taj chieftec etalon kvaliteta iako nije losh..

ja sam nesto ceprkao i skoro sam siguran da bi na Cieftec 400W mogao da teram taj QUAD.

OC ti nece povecati potrosnju, bez brige

Poslednja izmena:
taj Chief nije idealan ali neces imati nikakvih problema da to teras cak i uz OC, uostalom probaj pa ako bas budes morao menjaj napajanje mada opet ponavljam gurace i to tvoje sigurno.

Ok, hvala na moralnoj podrsci :) Nadam se da hoce izdrzati, OC Q6600 + 2x2GB DDR2 + GF8800GTS (ili tadasnji ekvivalent) za Chieftec 550w.... Dilema ide izmedju E6850 i Q6600, ali racunam da je ovaj drugi ipak bolji izbor (4 glave pametnije su od 2) ;)

Interesuje me koje napajanje predlazete za Q6600. Obzirom na najave da cene padaju i posle 22. jula za ovaj CPU iznose 266$, postaje zanimljiv koa moguci izbor tokom godine. Imam napajanje iz potpisa i ne znam koliko smem da OC Q6600, sa tim da bih verovatno ako se cene DDR2 odrze ili jos vise padnu do kraja godine imao 4GB i neku graficku poput GF8800GTS.

Jasno i glasno neće moći, hoće ali na kraju ne dugo ;)
Te dve kombinacije uz koji drajv i blagi oc zahtevaju nesto preko 650W uključujući i 650W (Antec trio je dosta dobra kupovina recimo)

Poslednja izmena:
Jasno i glasno neće moći, hoće ali na kraju ne dugo ;)
Te dve kombinacije uz koji drajv i blagi oc zahtevaju nesto preko 650W uključujući i 650W (Antec trio je dosta dobra kupovina recimo)
bice da je tako, mada mislim da bi mogao i sa nekim dobrim 500W da izadje ok.

sistem baziran na Q6600 (~105-115W max) bi trebao da trosi MAX ~260W
7600GT trosi oko 51W, 7800GT ok 75W

sad gledam po netu:
GeForce 8800GT/X
* Require external PCIe power; estimated total board power consumption: <138-watts (?)
GeForce 8600GTS
* Require external PCIe power; estimated total board power consumption: ~71-watts
GeForce 8600GT
* External PCIe power not required; maximum board power consumption: ~43-watts

negde stoji da G80 gpu trosi i preko 200W(do 300W) (da li ceo sistem ili sam GPU). Ne mogu da verujem...to nije normalno. Ako GPU treba da trosi struje koliko i sve ostalo zajdno u racunaru...nije mi jasno kako se onda ohladi kad konzumira toliku energiju u jedinic vremena, to mora da proizvede veliku toplotu.

Poslednja izmena:
bice da je tako, mada mislim da bi mogao i sa nekim dobrim 500W da izadje ok.

Coler Master igren 550W je veoma dobro napajanje, i toliko se zagrevalo kada bi pustio recimo 3M06 i kada bi overklokvao CPU na 3.6GHZ (QX6700), a samim tim broj obrtaja venta stvaro je toliku buku da nije moglo da se sedi pored pomenutog sistema. Primera radi 8800GTX se nije dala overklokovati kada bi podesio voltažu CPU-a na više od 1.55V (ralnig) i kad podignem CPU na 3.75GHz. Naime pojave se artifekti, i sa spuštanjem kloka CPU-a sve postepeno dolazi u normalu. Nisam ni razmišljao šta bi moglo da bude, te sam odmah zamenio napajanje i sve je radilo ok (CM 1000W).
:wave:

Space, verovatno se bolje razumes, pa da pitam zasto 550W nije dovoljno? (ili u smislu nije bilo kojih 550W?)
Samo jedan razlog sumnje imam - moju mashinu. 4 jezgra, chipset i memorija koja vise trosi nego obican chipset/memorija, 7800GT i RAID controller (pa zajedno trose vise od 8800), TV kartica, SCSI kontroler, 8 diskova, 1 rezac - sve to sa monitorom trosi <340W full load (mereno u smislu opterecenja UPS-a).
Koliko Q6600 trosi vise od mojih LV Xeona toliko memara i chupset trose vise od njegovih, pa je sa te strane na istom.
Posto i ja hocu jedan Q6600 ovog leta, za probu pa me isto zanima ;-)

Space, verovatno se bolje razumes, pa da pitam zasto 550W nije dovoljno? (ili u smislu nije bilo kojih 550W?)
Samo jedan razlog sumnje imam - moju mashinu. 4 jezgra, chipset i memorija koja vise trosi nego obican chipset/memorija, 7800GT i RAID controller (pa zajedno trose vise od 8800), TV kartica, SCSI kontroler, 8 diskova, 1 rezac - sve to sa monitorom trosi <340W full load (mereno u smislu opterecenja UPS-a).
Koliko Q6600 trosi vise od mojih LV Xeona toliko memara i chupset trose vise od njegovih, pa je sa te strane na istom.
Posto i ja hocu jedan Q6600 ovog leta, za probu pa me isto zanima ;-)

radice ti bre to sa 550w.pusti wr klokove i ostalo,za svaki dan ima da radi sve u 16 ;)

Ma kakve price.Ima bre to da radi samo tako i sa 400w,neke extremne klokove ovde ne uzimati u obzir.
Jos ce ljudi poverovati i poceti da kupuju 600+ w napajanja :D
@alfaunits ako ti izdrzava taj xeon izdrzace i Q6600,ne vidim razlog.
Naravno da Q6600@ 4Ghz i ne znam 8800GTX voltmodovan i sta ti ja znam jos sta trose puno,ali ko ce to raditi postavlja se pitanje? :) nekima racnar sluzi za ozbiljnije stvari.

nekima racnar sluzi za ozbiljnije stvari.
upravo!a sudeci po alfaunits-ovom setup-u covek radi ozbiljne stvari tako da cisto sumnjam da ce da vmod-uje i ludacki klokuje masinu...sto ce reci...radice sa 550w samo tako ;)

Ma kakve price.Ima bre to da radi samo tako i sa 400w,neke extremne klokove ovde ne uzimati u obzir.
Jos ce ljudi poverovati i poceti da kupuju 600+ w napajanja :D
@alfaunits ako ti izdrzava taj xeon izdrzace i Q6600,ne vidim razlog.
Naravno da Q6600@ 4Ghz i ne znam 8800GTX voltmodovan i sta ti ja znam jos sta trose puno,ali ko ce to raditi postavlja se pitanje? :) nekima racnar sluzi za ozbiljnije stvari.

Ti si probao pa znaš :d

upravo!a sudeci po alfaunits-ovom setup-u covek radi ozbiljne stvari tako da cisto sumnjam da ce da vmod-uje i ludacki klokuje masinu...sto ce reci...radice sa 550w samo tako ;)

Mislim ovako, Q6700 troši skoro 270W na 3.8GHz, pa zatim jedna 880GTX troči priblišno 210W na GPU 690MHz, mem 1100, pa šta misliš koliko ostaje za ostale komponete kad samo ovo troši približno 500W. Mislim kakvi voltmodvi, ovo je realnos.

Ljudi kad dajete savete nekome onda lepo dajte na osnovu svog iskustva, ili na na osnovu nečijeg drugog iskustva (dodatni link bi bio od pomoći), e ne da lupetate šta je dovoljno, a šta ne, quad nije ni malo naivna igračkica.
Ja znam samo dva čoveka na ovom forumu koji imaju QX6700, jedan je CYK i čovek ima enera 1000W, a drugi sam ja i imam CM 1000W, a što je to tako odgovaor se sam nameće.

For alfa
Ako budeš uzimao 775 socket cpu uzmi Xeona manje troše i samim tim manje se greju (za tebe bi jedan X3220 bio najbolji izor) ;)

Poslednja izmena:
Mislim ovako, Q6700 troši skoro 270W na 3.8GHz, pa zatim jedna 880GTX troči priblišno 210W na GPU 690MHz, mem 1100, pa šta misliš koliko ostaje za ostale komponete kad samo ovo troši približno 500W. Mislim kakvi voltmodvi, ovo je realnos.

Ljudi kad dajete savete nekome onda lepo dajte na osnovu svog iskustva, ili na na osnovu nečijeg drugog iskustva (dodatni link bi bio od pomoći), e ne da lupetate šta je dovoljno, a šta ne, quad nije ni malo naivna igračkica.
Ja znam samo dva čoveka na ovom forumu koji imaju QX6700, jedan je CYK i čovek ima enera 1000W, a drugi sam ja i imam CM 1000W, a što je to tako odgovaor se sam nameće.

For alfa
Ako budeš uzimao 775 socket cpu uzmi Xeona manje troše i samim tim manje se greju (za tebe bi jedan X3220 bio najbolji izor) ;)

moja masina + 4hdd-a + 8800gtx na 650/1100 + non stop par usb uredjaja + 5-6 ventilatora + skystar 2 sa motorom (koji btw trosi iha-haj) - sve to na tagan easycon 480w nije ni jednom stucnulo (nikakvi artefakti itd...) niti je napajanje vrelo,niti mu se dere vent a komp bre ne gasim!?....mislim izvini iskusni ;) nemoj da se ljutis ali ako je tebi fetis da prstis pare za "BIGGER - FASTER - STRONGER" iako nema objektivne potrebe (sem malopre pomenute :) ) mozda nije i alfaunits-u :wave:
p.s kentsfield-a su na tvom omiljenom forumu sa 8800 kartama terali na ocz-u od 520w ;)
poenta je da covek (skoro pa sam siguran) nece drzati quad core na 4ghz...ostalo su sitnice :D

izvini iskusniji

Raspravljati se necu, ponesi grabulju i napajanje, imam duplo manje koponeti pa cu te pitati onda za misljenje. Quad vozi 40% populacije izmedju 3.4ghz i 3.8ghz za svaki dan, tvojih pomenutih 4ghz nigde ne vidim. Ponesi napajanje i grabulju i dokazi drugarima da si u pravu, u suprotnom smatram da si se jos jednom nalupetao. poz

Nazad
Vrh Dno