Šta je novo?

SLI mod?

• Začetnik teme Začetnik teme marex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

marex

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
319
Ne znam da li se o ovome vec raspravljalo ali ja to nisam mogao da pronadjem pa cu otvoriti novu temu.Dakle zanima me ako neko zna mogu li dve razlicite kartice i od razlicitih proizvodjaca da se povezu u SLI-ju .Konkretno mogu li MSI7600GT i Gainward 7600GS glh(isti taktovi kao gt) da se povezu u SLI modu?Ako je imao neko takvih iskustava neka mi napise kako je radilo.Hvala unapred.

Mislim da od skoro mogu da se kombinuju kartice razlicitih proizvodjaca, ali moraju biti isti cipovgi. Tj. moze ako nadjes dva GS-a ili GT-a :wave:

U prevodu mislis da ova gore kombinacija nece uspeti,A mogu li se desiti neka ostecenja na opremi ako se proba ??????

U prevodu mislis da ova gore kombinacija nece uspeti,A mogu li se desiti neka ostecenja na opremi ako se proba ??????

Mislim da nije dovoljno ljudi probalo sa razlicitim karticama, tako da ces ti kao jedan od pionira da nam javis rezultate :d

Poslednja izmena:
e cuo sam na nekom forumu da mozda mozes da zamenis bios od GT-a za GS ili obrnuto (ako vec rade na istim taktovima), ne znam, nisam siguran...

znaci da GT pretvoris u GS i onda imas dve iste karte...tako sam ja barem cuo
evo neki topic: http://forums.slizone.com/index.php?showtopic=1667 al' sumnjam da ce ti pomoci zato sto se radi o BFG 7900GS/GT

pitaj obavezno na slizone-u, neki (moderatori) ce ti sigurno odgovoriti

Poslednja izmena:
Po onome sto sam ja citao to neces moci da uradis ako su ti kartice na def. Moraces da ih dovedes na isti takt da bi uopste probao da to uradis, a da li ce raditi .... ti nam javi

Koliko se secjam u pocetku je za SLI bilo potrebno da budu dve identicne kartice, od istog proizvodjaca i sa istom verzijom BIOS-a pa je kasnije to unapredjeno tako da nije bilo vazan ni proizvodjac ni BIOS ali mislim da, jos uvek, moraju da budu isti model.

Ne znam da li se o ovome vec raspravljalo ali ja to nisam mogao da pronadjem pa cu otvoriti novu temu.Dakle zanima me ako neko zna mogu li dve razlicite kartice i od razlicitih proizvodjaca da se povezu u SLI-ju .Konkretno mogu li MSI7600GT i Gainward 7600GS glh(isti taktovi kao gt) da se povezu u SLI modu?Ako je imao neko takvih iskustava neka mi napise kako je radilo.Hvala unapred.

Ma ja sam pod ovim Gainward 7600GS glhmislio na goes like hell verziju znaci to je gainwardov golden sample i ima potpuno iste taktove procesora i memorije kao i GT i to na def-u.Cak kada se pali komp pise da je 7600GT tako da mislim da je i bios modifikovan.U svakom slucaju raspitacu se jos malo oko ovoga pa cu a par dana da odnesem moju karticu kod ortaka da probamo sta ce se desiti(samo da ne bude:crash: :crash: ),a ako nekog zanima napisacu ovde da li radi i ako radi koliko je poboljsanje u performansama.Naravno ako neko zna jos nesto u vezi sa ovim pitanjem neka napise.Poz.

hmmm....pa ako pise 7600GT kad se pali komp, onda verovatno da moze, ali ti je najbolje da pozajmis od nekog tu karticu (7600GT) i cisto probas da li ce raditi...

Ma ja sam pod ovim Gainward 7600GS glhmislio na goes like hell verziju znaci to je gainwardov golden sample i ima potpuno iste taktove procesora i memorije kao i GT i to na def-u.Cak kada se pali komp pise da je 7600GT tako da mislim da je i bios modifikovan.U svakom slucaju raspitacu se jos malo oko ovoga pa cu a par dana da odnesem moju karticu kod ortaka da probamo sta ce se desiti(samo da ne bude:crash: :crash: ),a ako nekog zanima napisacu ovde da li radi i ako radi koliko je poboljsanje u performansama.Naravno ako neko zna jos nesto u vezi sa ovim pitanjem neka napise.Poz.

Sta ti pise na nalepnici na kartici??? Jesi siguran da nije GT?

Pa pazi na nalepnici pise gs na kutiji je pisalo gt pa je preko toga prelepljeno gs a kada se instaliraju drajveri sistem je prijavljuje kao gs i everest je prijavljuje kao gs dok kazem kad se pali komp na pocetku pise gt tako da nisam pametan.

GS je, sa biosom od GT-a? ne mogu da verujem kakva konfuzija. To sa kutijom je ok, ono sto pise na vrhu je bitno, tj. nalepnica u ovom slucaju, takodje i na grafi, jos plus programi i windows i sve pokazuje gs, a bios GT!?!?! Kakvo ludilo, ne mogu da verujem.

Nazad
Vrh Dno