Šta je novo?

Digitalac do max 10 000

Masinist

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Arctic Liquid Freezer III Pro 360
Matična ploča
Asus TUF GAMING X570-PLUS
RAM
2 x 16GB Kingston Fury 3733MHz
GPU
AMD Radeon 6900XT OC Formula ASRock
Storage
1TB Samsung 980 Pro + 4TB Toshiba HDWE140
Zvuk
Creative SoundBlaster G8 + AKG K712 Pro
PSU
FSP MEGA GM 1200W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
LG Ultragear 27GP850 180Hz
Miš & tastatura
Razer Deathadder V3 + Corsair K70 Rapidfire
Ostale periferije
HyperX SoloCast
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znam da je u nizoj cenovnoj grupi po vasim spisanijama Canon nepriklosoven, ali da pitam koji tacno ?
Za te pare imaju:
CANON PowerShot A460 i 450
Koja je razlika osim u zumu izmedju ova dva ?
Da li su ovi ispod bolji?
Fujifilm Finepix E550
Fujifilm Finepix A600
Fujifilm Finepix A700
Koji je best baj za te pare ?
Hvala !

od nabrojanih E550.

Canon A450 ili 460. Imas u nekim radnjama bundle sa 1GB karticom oko 10900 din. Nije los aparat ni BenqC540, cak vrlo solidan kosta 9400-9500. Sve isto kao Canon s tim sto ima neogranicen vide i veci LCD.

...Da li su ovi ispod bolji?
Fujifilm Finepix E550
Fujifilm Finepix A600
Fujifilm Finepix A700
Koji je best baj za te pare ?
Hvala !

I ja glasam za E550. Dvojici sam preporucio taj aparat, obojica prezadovoljni. Ima mnoge opcije sto imaju i "veci" modeli (full manual, 1/1.7 senzor, histogram, RAW...), "Fuji"-jevski ISO, a i video mu je dobar - 640x480 u 30fps sa zvukom. Neces pogresiti. Jedino sto mu je cena sa karticom, nesto preko te cene koju si spreman da platis. Ali vredi svake pare.

Evo ti ovde review.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

U firmi imamo nekoliko Canona A450 i A460, a ja privatno imam E550 i to je znatno bolji aparat od pomenuta dva.
Mana u odnosu na ta dva su mu nešto veći gabariti i malo skuplja kartica. I uslovno rečeno, to što E550 koji možeš da kupiš nije nov, već refurbish, ali to ne bi trebalo da ti smeta.

Koji je bolji za APSOLUTNOG POCETNIKA koji ne verujem da ce se patiti u programima za obradu slika:
CANON PowerShot A460
ili
Fujifilm Finepix E550 ?
Ovaj Fuji je star preko 2,5 godine pa sam zato skeptican ...

E550 je sigurno bolji od nabrojanih ali kako su ti aparati ne proizvode vec nekoliko godina pa su primerci "refurbish" - tj. iz nekog razloga vraceni u fabriku na doradu pa posle u prodaju, pitanje je na kakav ces primerak naici.

Licno ne bih uzimao ovako nesto.

Na sajtovima sam nailazio na probleme koji ljudi imaju sa ovakvim aparatima

Reading all the posts regarding the E550 problems, there are problems with the mechanical movement of the lens, dust in the CCD that affects the picture, and the banding problem. All these problems have been reported by several people and all of them also have indicated the inability of Fuji service to deal with the problem in a timely basis (sometimes returning the camera with the very same problem).

Preporucio bih da se ipak sakupi malo vise i kupi nesto bolje od Canon A4x serije. A4x serija ima senzor koji je manji od 1/2.5" koji je standard u klasi ispod koga mislim da ne bi trebalo ici.
Najmanje Canon A5x ili A610 koji se moze naci za nekih 180e ili Fuji F20 koji se moze naci u kompletu sa karticom 1 GB i torbicom za 200e

Govorim iz licnog iskustva, jer sam svojevremeno kupio A510 koji je za amatersku upotrebu vise nego dobar. Sto se tice kvaliteta fotografija sasvim je odgovarao. Medjutim, vrlo brzo poceo je da mi smeta slab video mod i mali displej pa je za malo bolji ispalo da sam platio vise nego duplo 🙂

Ovaj F20 ima isti senzor kao i F30/F31fd pa je za tu ceni, mislim najbolja kupovina trenutno.

Poslednja izmena:
Toga sam se i bojao !
Preporucicu mu Canon A460 ili ako moze vise da izdvoji Fuji F20 !
Ja kad bi uzimao ne bi nista losije od F31fd , ali on je ~ 280 sto je vise nego duplo sto je on rekao.
pozz !

AKO moze da izdvoji malo vise, eto F20. On mu je extra. Ali u svakom slucaju, ako moram da biram izmedju A4xx i E550, uvek cu pre uzeti E550 (pa cak ako su i stariji modeli A5xx u igri). Kakav god primerak da mi zapadne, imam garanciju godinu dana i ne zanima me da li je "refurbish" ili nije, kad je garancija tu (ista kao i za bilo koji drugi). A za sada, 2 od 2 su potpuno ok, a korisnici prezadovoljni (ovog jednog cekamo da se vrati sa exkurzije, ako vec nije, pa da prenese utiske) 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Iz ličnog iskustva:
Kupio sam E550 (refurbish) i imao je problem sa optikom i time da se objektiv zaglavljivao. U prodavnici su mi zamenili aparat i otad nemam problema.
Znači sve kao i sa bilo kojim novim aparatom. To ne bi trebalo da te uzbuđuje.

Uzeo je Kodak Easyshare C663 sa karticom od 1 GB za 9900 din.
DA LI JE POGRESIO ???!!!???
Hvala !

he he ... ovo je vrlo cest slucaj ... vodi se polemika na par strana, prerasta u zucnu diskusiju sta je bolje od ponudjena 3, na kraju se kupi nesto cetvrto o cemu nije bilo uopste reci 🙂

Bitno je da je drugar zadovoljan, da li je pogresio uvidece sam posle nekog vremena koriscenja.

Znash koliko ljudi znam koji su prezadovoljni svojim aparatom, a 90% njih nije videlo drugi aparat, niti znaju neshto osim da stisnu dugme 😀

Poslednja izmena:
Pa to je najvazhnije da je mushterija zadovoljna 🙂 Bolje to nego da se nerviraju shto su kupili "******", tj za te iste pare neshto bolje ili za nesho malo vishe para neshto mnogo bolje.

Pa to je najvazhnije da je mushterija zadovoljna Bolje to nego da se nerviraju shto su kupili "******", tj za te iste pare neshto bolje ili za nesho malo vishe para neshto mnogo bolje.

Je l to znaci da je pogresio ili ne ????!!!!????

JA recimo to nikad ne bi kupio. E sada samo ti znash da li si pogreshio, ako si ti zadovoljan i ja sam zadovoljan 😉

Pa to je najvazhnije da je mushterija zadovoljna Bolje to nego da se nerviraju shto su kupili "******", tj za te iste pare neshto bolje ili za nesho malo vishe para neshto mnogo bolje.

Je l to znaci da je pogresio ili ne ????!!!!????

To ce morati da pita prodavca koji ga je ubedio 🙂
Ma neka fotka i uziva a do zakljucka ce doci sam nakon nekog vremena.
I da kupis i da ne kupis kajaces se 🙂

Nazad
Vrh Dno