Šta je novo?

Dim

dBs

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
301
Naleteo sam na vrlo neobican problem. Na klokovanom Sempronu2800, dfi nforce4x chipsetu sa 768 rama i x600 grafikom desava se obaranje performansi kompletnog sistema kada u HalfLife igrama i modovima naletim na dim (smoke) bilo kakvog tipa. Pokusao sam sa Catalyst, Omega i NGO drajverima, pitao iskusne igrace CSa i molio za savet po gaming forumima, a problem i dalje stoji. Mimo razlike u kvalitetu prikaza fps drasticno pada, ali kao da uspori rad sa memorijom - odziv misa i tastature postane vrlo slab. Osecaj je kao da engine igre odjedanput 'ne prija' masini. Sta bi moglo da bude i kako ga resiti?
Moderatori mogu da pomere temu ako sam pogresio podforum.

Ako pricamo i CS-u (ne znam na koje ostale modove mislis) ukucaj max_smokepuffs 0, iskljucuje dinamicke efekte smoke-a, i povecava fps.

хм, занимљиво. ја сам на свом радеону 9600хт приметио исто, и то у свим играма. на пример, нфс, који ми до тада ради савршено, када дође до неког дима загуши се.

Da li je neko imao doslovce isti problem i kako ga je resio?
FPS pada sa 99 na manje od 30, koja god podesavanja imao u config fajlu.
U ostalim igrama pad fps-a kod dima prati neku logiku - padne za 5 do 10, zavisi od intenziteta, tj. ne gushi gameplay.

Meni se to desavalo na S3 Savage-u sa 8MB, ali na x600?!??!?

Da li je neko imao doslovce isti problem i kako ga je resio?
FPS pada sa 99 na manje od 30, koja god podesavanja imao u config fajlu.
U ostalim igrama pad fps-a kod dima prati neku logiku - padne za 5 do 10, zavisi od intenziteta, tj. ne gushi gameplay.

Imao sam ja sa fx5900xt i svim igrama gde ima dima, resio sam ga tako sto sam kupio 6800GT, i problem se ponovo pojavio kad sam uzeo da igram call of duty 2 na mks detaljima, problem sam ponovo resio tako sto sam kupio 7600gt. Medjutim kasnije se problem opet pojavio u Prey-u na max detaljima i u NFS most wanted-u. Morao sam da se zadovoljim nesto nizim setinzima, dok nisam skupio pare da resim problem sa ovim x1900xt. Za sada nemam problema :p

Salu na stranu - slaba je karta i jednostavno se bukvalno udavi u nekim igrama gde ima dima (ili neka voda, staklo i tako neka tekstura)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno