Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Naziv teme govori sam za sebe, zaista impozantno, ali mala je....

Ma ne kazem, taman posla. Stvarno je impozantna, rekoh da je mala, zato sto ne mogu da poverujem da nesto tako malo tako kida....

Ovo je kao onaj opisani MSI samo bolje ? :D

Po sajtu malo mnogo bolje :)... Kad ce to kod nas? Drug me zamolio da mu sklopim integrale konfiguraciju!

Meni se najvise svidja layout ploce, moze da se bocne grafika bez smetanja pci slotovima :) 6600din je u telixu, .... ali NE SMEEEEMMMM, kupio sam previse HW-a u poslednjih 10 dana :D

pih, sada sam video da ploca nema FW :(

Poslednja izmena:
Ja tek sad video ovu temu , nemam reči , stvarno otrov u malom.:banana:

Ja sam je vec narucio, em je pasivno hladjena em je AMD cipset, em ima integrisan DVI - meni odgovara i da se klokuje i da se ne klokuje, hocu da napravim necujnu masinu, brate ovo iz potpisa huci i buci previse za moj ukus.

bilo bi dobro kad bi je nek od nasih testirao da vidimo kako radi stvarno.

evo kako: ja imam x2 3800+ 90nm, i on je potpuno stabilno radio sa 2000 na 2600MHz (sa +0.037V), mislim da je to maksimum za moj procesor, na 265 se sistem brzo smrzavao, a na 270 masina se nije bootovala. medjutim, nailazio sam na netu da su jednojezgreni procesori isli dosta preko 3ghz, stabilno. nazalost, nemam 65nm procesor da se malo vise igram, mislim da sam dosegao maksimum sa delovima koje imam.

Poslednja izmena:
Samo po meni, 6500din je malo "jaka" cena za mATX plocu.

mora biti da su ustedeli silne pare na 3 slota koja nisu ugradili i parcetu pertineksa, po toj logici bi mini-itx ploce trebale da budu 30tak eur :)

Poslednja izmena:
mora biti da su ustedeli silne pare na 3 slota koja nisu ugradili i parcetu pertineksa, po toj logici bi mini-itx ploce trebale da budu 30tak eur :)

Ma nije samo na tome sto su ustedeli, nego ploca kosta 80e a za 90e imaju da se nadju ploce sa nforce570 cipsetom. S obzirom da je taj AMD-ov cipset nov na trzistu, ipak bi trebalo da krenu sa manjom cenom. Realno, ja ne bih dao vise od 60e za tu plocu.

Poslednja izmena:
po kojoj logici bi noviji cipset trebalo da bude jeftiniji od starog? plocica je besumna bombona i za razliku od nf570 ima i ovo:

2D Acceleration Features
Highly optimized 128-bit engine, capable or processing multiple pixels per clock
Supports a maximum resolution of 2048x1536 @ 32bpp
Game acceleration including support for Microsoft's DirectDraw

3D Acceleration Features
Full DirectX 9.0 support
3D Texture support, including projective 3D textures
Anti-aliasing using multi-sampling algorithm with support for 2,4, and 6 samples
New generation rendering engine provides top 3D performance
Support for OpenGL format for Indirect Vertices in Vertex Walker

Motion Video Acceleration Features
Enhanced MPEG-2 hardware decode acceleration
MPEG-4 decode support
Hardware acceleration for WMV9 playback
Supports top quality DVD and time-shifted SDTV/HDTV television playback with low CPU usage

TV Out
Integrated TV encoder from Xilleon products with integrated Avivo?
Supports Macrovision 7.1 copy protection standard (required by DVD players)
Supports the formats of component, composite and S-video outputs

Multiple Display Features
Dual independent displays including two digital outputs *
Resolution, refresh rates, and display data can be completely independent for the two display paths
Supports both interlaced and non-interlaced displays
Integrated HD Audio controller for HDMI audio data *

DVI/HDMI
Supports a TMDS interface, enabling DVI or HDMI 1.2 <1650 Mbps/channel with 165 MHz pixel clock rate per link
HDCP 1.1 support on data stream with on-chip key storage

Znaci ploca je cudo!!!

Out of the box...i samo sam HT link stavio na 4X bez ikakvih drugih podesavanja na 2503 Mhz radi savrseno...ici ce to jos vise kada izdetaljisem bios! ZAKON...a sto se tice rada sa dva harda - ATI je tu godinama ispred NVIDIE!!!!!!!!!!!!!!!!!

storm, koji bios je dosao uz tvoju plocu? da li imas 65nm ili 90nm procesor? mene je potpuno iznenadila stabilnost ploce, ocekivao sam da ce se ponasati losije s obzirom da je integrusa, vec mese dana sam potpuno zapanjen kako dobro radi :d

storm, koji bios je dosao uz tvoju plocu? da li imas 65nm ili 90nm procesor? mene je potpuno iznenadila stabilnost ploce, ocekivao sam da ce se ponasati losije s obzirom da je integrusa, vec mese dana sam potpuno zapanjen kako dobro radi :d

90nm naravno :), bios je neki stariji ali radi ko zmaj, kazem ti...samo sam spustio ht na 4x i memoriju stavio na 667 i to je to, nisam hteo vise da experimentisem jer imam dosta posla a ovo radi ko zmaj svakako, znaci NVIDIA cipset je godinama iza nekih AMD resenja, ovo sa diskovima radi daleko bolje nego bilo koji NF4 ili 5 na kome sam radio.

Nazad
Vrh Dno