Šta je novo?

Ati x1650pro vs Geforce 6800

• Začetnik teme Začetnik teme Adanos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Adanos

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
645
Elem zadesi me nesreca, posle par sati igranja WoW-a izadjoh na desktop, pokusah da pustim film kad umesto pustenog krenuo Matriks po celom ekranu. Isto i u biosu i u dos-u. Dijagnoza - otisla memorija na Leadteku 6800 🙁 Posto mi je zbog faksa jako frka pa moram da radim na racunaru svaki dan morao sam da kupim novu karticu a naleteo sam bas na His x1650pro.
Naravno mislio sam da sam naleteo na bolju od prethodne ali me je par komentara bacilo u veliku sumnju.
Kako sam na kraju prosao - imam bolju karticu nego ranije ili ne?
Hvala unapred

Ih taj leadtek 6800... koliko ih je samo pocrkalo da je to neverovatno. :crash:

Nesto mi nije jasno jer si ti vec kupio taj HIS x1650pro ili ne!? Ako si ga kupio onda je i malo kasno da se sada raspitujes za karticu. U svakom slucaju, ako ima DDR3 memoriju na sebi, onda mozes da kazes da si kupio malo slabiju karticu nego sto si imao, a ako ima DDR2 memoriju na sebi, e onda si kupio mnoogo slabiju kartu.

A ako jos nisi kupio, odustani od nje, i za oko 100e kupi Gainward 7600GS GLH DDR3, ili za oko 115e kupi punokrvni 7600GT.

Kupio sam vec a opcija nisam imao puno s' obzirom da mi je na ploci AGP slot 🙁 DDR3 memorija je u pitanju i jako mi je zao da cujem da sam kupio slabiju karticu 🙁
Ali hitno mi je bilo, morao sam da uzmem karticu odmah jer su mi na kompu svi projekti za faks a rezac mi je crkao pre par nedelja lol U ponedeljak uzimam novi rezac.

Poslednja izmena:
Ako je to bio jedini izbor... Onda on nikako ne moze da bude los! (doduse ovo je malo filozovsko pitanje)... U svakom slucaju, kartica je slabija, ali s obzirom da ima DDR3 memoriju, nije mnogo!

Geldaj ovako!!!!!!1

Ja mislim da nisi pogresio!
Jos ko u je u pitanju primerak koji je bez ventlatora...Imam u igraonici sve tri kartice i Ledatcek 6800gs(PCI)gabyte x1600xt(PCI) i 7600gt(AGP) Svetri kartice su odlicen. I mogu da ti akzem da se u igricam ne primecuje tolika prednost 7600GT kao sto pricaju i hvale je svi cak mogu da kzem da zna vise da zeza sa igricam nego ati.. Mini iskreno vise lezi na srcu 6800GS i cini mi se da lepse radi nego i ATI 1650 i 7600GT(WoW, GW, CoD2, STALKER, Spadreman).
Neznam ali mislim da nisi pogresio!!!!

Ne znam za AGP, ali ja sam imao PCI-E HIS x1600xt to ti dodje na isto kao i x1650pro, imala je ddr3 memoriju, nakon nje "kratko" sam imao 7600gt Gainward golden sample sa ddr3 1.2ns memorijom, ono kratko sam pod navodnike jer je bilo zaista kratko iz jednog jedinog razloga, skoro da nije ni bilo neke vece razlike u igrama, i kao sto neko rece vise mi je seckalo sa 7600gt nego sa ATI karticom, i ako je ova prva imala malo vise FPS-a u igrama, ali vrlo malo...

Poslednja izmena:
Ja imam 1600XT srecan i zadovoljan, znaci kao sto neko rece uzmi
1650pro sa DDR3 i uzivaj.

Zeleo bih da napomenem da malo pismenosti nije na odmet!

Hvala vam mnogo na odgovorima, malo sam mirniji sada 🙂
Arigatou jos jednom

Sta mislite o Sapphire ATI Radeon Ultimate 1650 PRO PCI-E GDDR3 sa Zalman coolerom? Tek su se pojavile na nasem trzistu i kostaju oko 7500 din. Trebalo bi da su dobra kupovina za te pare.

Sta mislite o Sapphire ATI Radeon Ultimate 1650 PRO PCI-E GDDR3 sa Zalman coolerom? Tek su se pojavile na nasem trzistu i kostaju oko 7500 din. Trebalo bi da su dobra kupovina za te pare.

cheers

idi spavaj

Ja bi uvek preporucio Radeon 1650XT preko bilo kakve gf7600, jeste da je
skuplja za nekih 20€ ali je zato i bolja/brza.A i uvek su Catalyst-i bili uredniji od
nV drajvera, veca kompatibilnost sa celokupnom gamom igara i izlaze redovno.

idi spavaj

Ja bi uvek preporucio Radeon 1650XT preko bilo kakve gf7600, jeste da je
skuplja za nekih 20€ ali je zato i bolja/brza.A i uvek su Catalyst-i bili uredniji od
nV drajvera, veca kompatibilnost sa celokupnom gamom igara i izlaze redovno.

Zato sto im je kompatibilnost "veca", zato i izlaze redovno... Jedan driver za Doom3, jedan za NFS 😀😀😀😀

Off: I kaze se: "Ja biH..."😉

Poslednja izmena:
Nije skroz... Oko 40%!

Pa dobro to je vise bila sala.... mada u svakoj sali ima 50% istine. ,)
@CooLa: Masis za 10 % 🙂

Realno, i nVidia i ATI modeli, pojedini modeli tacnije, imaju problem sa pojedinim igrama i driver-ima...licno problem sam imao sa Far Cry na kojem su brljavile i 6600 i x800gto ali dok nisam pach-ovao igru, i Riddick-om koji nije hteo da se pokrene sa 6600gt...sem ta dva slucaja nikad nista...

Eh, šta ti je studentski život 🙂

Tek sad videh sta si napisao. Naravno na studijama gradjevine 4.-ta godina cini veliki odskok od mnogih vidjenja studentskog zivota (ni ostale nisu daleko). Dnevno sam na faksu po sest sati, a kod kuce svaki dan radim od 5-8 sati dnevno, bez ikakvog preterivanja. Ubise nas sa ovim projektima. Nemam vremena ni da ucim tako da WoW uglavnom igram od 11-02h 🙁

Tek sad videh sta si napisao. Naravno na studijama gradjevine 4.-ta godina cini veliki odskok od mnogih vidjenja studentskog zivota (ni ostale nisu daleko). Dnevno sam na faksu po sest sati, a kod kuce svaki dan radim od 5-8 sati dnevno, bez ikakvog preterivanja. Ubise nas sa ovim projektima. Nemam vremena ni da ucim tako da WoW uglavnom igram od 11-02h 🙁

samo mi jedno nije jasno, u tvojoj konfi pise da imas e6300, 7900gto i 2Gb ddr2 ????:S:

:wave:

Zato sto im je kompatibilnost "veca", zato i izlaze redovno... Jedan driver za Doom3, jedan za NFS 😀😀😀😀

glupost,
catatyst-i su totalno ok, nisu savrseni ali zato barem kada izadje
nova igra u 99% slucajeva sve radi, dok za nV drajvere
treba cekati po 3 meseca, sto je prava divota kad imas nov hw,
a hit igra je tek izasla.

nVidia izbacuje drajvere, ako stari kolju performanse sa novim igricama (npr 6x00 serija i Oblivion), drajveri su izasli posle nedelju dana!

samo mi jedno nije jasno, u tvojoj konfi pise da imas e6300, 7900gto i 2Gb ddr2 ????:S:

:wave:

To je bila konfiguracija koju sam trebao kupiti pre par meseci ali su mi iskrsli neki novcani virovi (tj caletu kao finansijeru) pa mi je ta konfiguracija na neodredjeno vreme na Holdu 🙁 Nadam se da cu u skorijoj buducnosti uzeti novu masinu sa kojom, nadam se, necu imati problema.
Narvno sad su sve te komponente jeftinije pa cu proci bolje 🙂 <== covek se mora tesiti nekako.

Poslednja izmena:
Ja se igram na nVidiji vec godinama i nikad nisam zbog bilo stare, bilo najnovije igrice morao da menjam drivere...

glupost,

Glupost?????
Pa dobro covece, citas li ti sta pise u postovima???
Sta mislis sta znaci ovo --->😀 😀 😀 😀 😀

To sto si ti napisao stvarno jeste glupost.,) ,),)

glupost,

Nemam pojma o cemu ti pricas. :trust:
Za ovih pola godine koliko imam ovaj GS, jednom sam promenio drajver. Sa 93.71 na neke modovane 158.19 (kazu da Stalker bolje radi sa njima).
Uvek sam slusao pricu da je ATI probematicniji kad su drajveri u pitanju, da noviji prave problem u starijim igrama i td.

Uvek sam slusao pricu da je ATI probematicniji kad su drajveri u pitanju, da noviji prave problem u starijim igrama i td.

Greska za greskom, ukoliko si imao vise ATI i nVidia kartica znas da je to sve "tu negde" sto se tice drivera, ali ajde, tema ATI vs nVidia-e je uvek ne presusna...ja nikada nisam imao problem sa driver-ima vec sa igrama koje brljave ili ne rade sa odredjenim karticama, sto se resavalo patch-ovanjem igara. To je prosto neizbezno kad se uzme u obzir kojom brzinom sve izlazi na trziste, sto se tice grafickih kartica konkretno.

Neko je lepo rekao nesto o driverima za ATi... Jedan driver za Oblivion jedan za S.T.A.L.K.E.R!

Neko je lepo rekao nesto o driverima za ATi... Jedan driver za Oblivion jedan za S.T.A.L.K.E.R!

Pricate gluposti, radi se verovatno o odredjenom tipu kartice, odredjenog proizvodjaca, a ne o ATI karticama, ja nisam imao problem sa oblivionom a ni sa stalkerom a koristio sam dugo isti driver Omega Catalyst 6.9, jer su mi igre sa njim super isle i na HIS x1600xt i na Club-3D x1950pro...tako da preterujete kao i obicno kad se nalozite za jednu stranu...

Nazad
Vrh Dno