Šta je novo?

DFI LANParty RD600 VS DFI Infinity P965-S

lakicevic

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
320
Dvoumim se izmedju ove dve ploce
1. MB LGA775 P965, DFI Infinity P965-S
i
2. MB LGA775 RD600, DFI LANParty UT ICFX3200-T2R

Sta preporucuju stariji i iskusniji korisnici.

Prednosti i mane (samo ukratko)

Hvala svima

Svakako je bolji izbor Infinity DARK posto ima intel965 chipset. Jednostavno su se intelovi chipsetovi za njihovu platformu pokazali najboljim. Bolje se OC-uju i u principu su brzi.

LanParty je svakako exkluziva, vise kosta, lepse izgleda. Ali RD600 je jednostavno malo losiji chipset od i965.

ja bi se odlucio za 965 cip, jednostavno intel za intela...prvenstveno zbog boljeg overkloka

slazem se, posto vidim da si se raspitivao i o E6420 - ova kombinacija bi bila pun pogodak za opet razumnu cenu koja i nije tako velika u odnosu sta ti pruza...

Hvala

Da raspitivao sam se i za taj procesor

Mislim da bi to bila dobra kombinacija

DFI 965 + E6200

Northwood HVALA na odgovorima

@nikolas61: moram nesto da pitam, nevezano za temu: (da ne otvaram temu bez veze)
P5B-E Plus vs QuadGT...kakav je odnos izmedju njih po pitanju oc, opreme i sl.
hvala

Poslednja izmena:
@nikolas61: moram nesto da pitam, nevezano za temu: (da ne otvaram temu bez veze)
P5B-E Plus vs QuadGT...kakav je odnos izmedju njih po pitanju oc, opreme i sl.
hvala

QuadGT je vrhunska ploca i trebala bi da potuce P5B-E Plus,medjutim za svaki dan i malo bencha (spi i 3Dmark) je po meni bolji izbor, na kraju tu je i cena. Na plusicu nisam otkrio da nesto ne radi,znaci bukvalno sve radi). Abit QuadGT je po pitanju opreme mnogo bolji izbor.
Meni smeta kod Abita sto delioci za ram rade samo u odnosu 1:1,dok 4:5 i 2:3, ne rade.

hmmm...e pa to vezano za ram me muci...nemam para za neku ultra vrh memoriju koja moze da ide sa overclockovanim c2d 1:1 u taktu, i zato me to zanimalo...a sta misli(s/te) o P5N32-E SLI Plus?
vrlo zanimljiv hibrid sa punokrvnim SLI-jem, a nije losa ni za overclock ima raznih podesavanja (za memoriju posebno), ali kazu da se chipset malo vise greje...dal neko ima nesto da kaze o njoj?...

Poslednja izmena:
Vidi ovako ako ti na intelu nije potreban SLi onda obidji nForce. Jednostavno su za C2D intelovi chipsetovi najaci.

Najbrze i965 ploce su u principu Abit QuadGT i DFI infinity P965-S (krace DARK). E sad sto se OC tice rece ti iskusni nikolas61 da najbolje iskustvo ima sa plusicem. Zavisi sta juris od benchmarkova ili za sta ti treba komp. Koliko su ti potrebne integrisane mrezne i ostale zezalice.
Inace kome je dosta FSB od nekih cirka 400MHz najbolje je da se odluci za i975 posto je brzi chipset :) Naravno ako se ima para za Intel BadAxe2...

@Northwood

ako se slucajno odlucis za P5N32-E SLI Plus,bilo bi interesantno poterati SLI.Rado bih ustupio 2x eVGA 8800 GTS,pa da vidimo sta moze ploca.:-devil-:

:wave:

ma imam neke kombinacija za kupovinu al ne znam sta da uzmem...
naravno da cu vas obavestiti pre nego sto budem ista uzimao, pa da malo prodiskutujemo...sto se tice SLI-ja sto da ne, ako budem uzimao svi su pozvani da daju karte na test:D

e jel zna neko kako radi crossfire u 16/4x modu? i zasto nema neka ploca sa sinhronim 8/8x CF-om, a da na sebi ima 965 chipset...u brdu kombinacija ploca to nisu napravili...:D

QuadGT je vrhunska ploca i trebala bi da potuce P5B-E Plus,medjutim za svaki dan i malo bencha (spi i 3Dmark) je po meni bolji izbor, na kraju tu je i cena. Na plusicu nisam otkrio da nesto ne radi,znaci bukvalno sve radi). Abit QuadGT je po pitanju opreme mnogo bolji izbor.
Meni smeta kod Abita sto delioci za ram rade samo u odnosu 1:1,dok 4:5 i 2:3, ne rade.

na abitu rade i delioci,ali max za ram je nekih 560-570...samo sam video jednog jedinog lika na 2:3,a ram 600....i tuce u svemu sigurno plusica,najvise zbog strapa 1066,pogotovu u 32m....u 1m moze plus da bude brzi,ali samo zbog toga sto plus moze da izvuce veci fsb,a strap nije bas od neke vaznosti za 1m
quadgt vs dark za sada po meni nereseno,uporedjivao sam neke 32m rezove koje sam napravio na quadgt i sad na darku sa istim OS i ostalim setovanjima i za sada su iste,nekad dark povuce brze,nekda slabije,a razlika je uvek plus minus 1s za 32m,sto je smesno....ali dfi ima vise setovanja za memoriju i ako moze veci fsb da izvuce od 560fsb(vec je vidjeno 590),nema sta bolja je :) mada ako na abitu ubace jos neka dodatna setovanja ima da bude cupavo :trust:
rd600 pored ove dve ploce nema sta da trazi

sad smo skoro radili ln2 sa mojim e6600 na abitu i postigli ekstra spi32m rezove,al ne znam zasto ih Misko ne objavljuje ;)

Poslednja izmena:
posto nisam totalno upoznat sa tim memorijskim deliocima (znaci znam svrhu al' ne bas sve) jel moze neko da objasni koliki je gubitak u protoku kad se stavi neko drugo setovanje (znaci ne 1:1)...
da li to dosta utice na performanse ili su samo % u pitanju?

Poslednja izmena:
posto nisam totalno upoznat sa tim memorijskim deliocima (znaci znam svrhu al' ne bas sve) jel moze neko da objasni koliki je gubitak u protoku kad se stavi neko drugo setovanje (znaci ne 1:1)...
da li to dosta utice na performanse ili su samo % u pitanju?

1:1,ako je ram na cas4-4-4-12 i to je to,po meni najbolje...svi ostali delioci i potrebno ti je preko 600FSB i cas4 da bi se ozbiljno reklo da ima razlike,u ostalim slucajevima razlike su mizerne

sad smo skoro radili ln2 sa mojim e6600 na abitu i postigli ekstra spi32m rezove,al ne znam zasto ih Misko ne objavljuje ;)

Ili prvi ili nista :d, salim se evo treceg reza u svetu u 32M testu 6600 kategorija:

untitled1ae6.jpg

@Northwood

ako se slucajno odlucis za P5N32-E SLI Plus,bilo bi interesantno poterati SLI.Rado bih ustupio 2x eVGA 8800 GTS,pa da vidimo sta moze ploca.:-devil-:

Ajd meni ustupi samo jednu pa da vidimo :-devil-:. btw, ta sa oznakom PLUS je 650i a bez Plusa 680i. Inače Asus je napravio totalnu zbrku sa oznakom P5N32, ima 6-7 ploča.

Poslednja izmena:
i jos nesto: ova P5N32-E-SLI Plus nije cistokrvni 650i vec kombinacija njega i 590SLI tako da se dobija 2*16x SLI a ne 2*8x kao kod obicno 650i chipseta...

Nazad
Vrh Dno