Šta je novo?

The system has recovered from a serious error.

Generalno ne mozes da dodjes to tacnog objasnjena za dump, osim ako se ne radi o nekom odredjenom hardveru, ili je problem jedinstvene prirode kao npr. BSOD tokom kreirana tape backupa na nekom IBM-ovom DLT uredjaju, pa onda mozes da ga generalizujes, tvoj dump tebi govori da imas problem sa win32k.sys sto je uopsten problem sa grafickim subsystem-om, shto znaci moras da proveris postavke u bios-u, experimentises sa agp voltazom, iskljucis fastwrite, zatim testiras komp sa par verzija drajvera za doticnu vga karticu, pa i ako to ne pomaze onda je zamenis i vidis na chemu si...

odnosno, najbolje je da promenim video kartu, jer mi nema druge...s ve ukazuje na to da se nekako ona kosi sa plocom... a ja taman pomislio ram

Moze li mi neko molim vas reci u cemu je ovde problem!?

Hvala unapred

Prilozi

• Mini050907-01.zip
    17 KB · Pregleda: 36
Moze li mi neko molim vas reci u cemu je ovde problem!?

Hvala unapred

Probably caused by : ntkrnlpa.exe ( nt+19818 )

Followup: MachineOwner

Pitanje, koja je konfa u pitanju, da li je O/C-ovan sistem, koje su poslednje instalacije na sistemu koje si uradio.
Ono sto ti mozes da uradis je da pokrenes Goldmemory ili Memtest86 na nekih par sati pa da proveris ram jer gore navedena greska ukazuje na to. :wave:

ako moze pomoc oko ove greske
stop:0x0000008e(0xc0000005,oxf6ce7cfc,0xf75edf8c,0x00000000)
dump of physical memory
okacio bi minidump ali neznam kako

Poslednja izmena:

testirao sam je sa memtestom i sa S&M i sve je uredu.Cesto mi se desava da me jednostavno izbaci iz igrice i javi gresku tipa ****.exe 0xc0000005.(send-dont send).Pre mi se restartovao komp a sada mi izbaci ovu glupu poruku otkako sam instalirao registryfix i TuneUp utilities.
Memorija nije 100% kupio sam novu 512kingston i sa njom mi se isto desava.
Pokusao sam sa novim drajverima za graficku,zvucnu,ali nista.

Poslednja izmena:
Ajde ovako da probamo oko ovoga,malo sami da probate da otkrijete sta vam znace vasi dump fajlovi.
Najpre sa microsoft sajta skinete najnoviji windebugg.
http://www.microsoft.com/whdc/devtools/debugging/installx86.mspx
Zatim na istoj stranici gde je i instalacija windbg imate sa leve strane linkove i tamo idete na symbols i takodje skinete simbole.Obratite paznju da ako ste skinuli windbg za 32 bita da te simbole skinete isto za 32 bita.
Nakon toga instalirate i jedno i drugi,nije bitan redosled.Symbols se po defaultu instalira u folder windows i tako treba da bude.
Nakon instalacije pokrenete windbg i pod file nadjete load symbols ili load source file i onda na browse i tamo nadjete simbole u folderu windows.To je to,posle toga iskljucite pa upalite windbg i jednostavno prevucete minidump u windbg i na kraju poveceg teksta ce vam izbaciti razlog vaseg restarta.Ukucate to sto ste dobili u google i sve ce vam se samo reci.
Napominjem da vecina gresaka kao npr. ntoskrnl.exe moze da ukazuje na razlicite probleme pocevsi od samog wina,preko memorije pa do raznih drugih stvari ali ovo zaista moze da pomogne u slucaju ako modem pravi probleme ili recimo drajver za grafiku ili ona sama i sl.
Poz.

Poslednja izmena:
Vrh Dno