Šta je novo?

Kako ukljuciti DC?

• Začetnik teme Začetnik teme sdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sdeki

Čuven
Učlanjen(a)
08.03.2006
Poena
645
Moja oprema  
Laptop
EliteBook 840 G10
Mobilni telefon
Redmi Note 12 Pro+
Pametni uređaji
Honor GS Pro
Xiaomi usisivač S20
Trotinet Navee N65
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam 2x512MB Kingmax DDR2 667MHz,ali mi EVEREST prijavljuje da rade u single ch.
Jel treba u biosu ukljuciti nesto... Koja opcija?
Ploca je MSI 945PL Neo3

Uh, nezgodno je odgovoriti na ovakvo pitanje.
Uglavnom, pogledaj u uputstvu matične ploče u koje slotove treba ubaciti memoriju da bi radile u DC.

Ako se nevaram na ploci imas 4 slota za memoriju (2 zelena+2 narandzasta) memoriju ubaci u slotove koji su ofarbani istom bojom i trebalo bi da sljaka

Ako se nevaram na ploci imas 4 slota za memoriju (2 zelena+2 narandzasta) memoriju ubaci u slotove koji su ofarbani istom bojom i trebalo bi da sljaka
Da tako je! Ubacio sam ih u dava istobojna slota i memorije su vrlo slicne(frekvencije,latencije,proizvodjac...)
To i pise u uputstvu,ubaciti ih u zelene slotove i uradio sam ali nista od DC 😡

Otkad ide u istobojne za DC? Ja na mojoj plochi (MSI 865PE) imam dva zelena i i jedan ljubichasti i dok sam imao 2x256 jedan je bio u zelenom, a drugi u ljubichastom i DC je radio bez problema. Po nekoj logici ta dva zelena shto ti imash su prvi kanal, a ta dva narandzasta drugi, a mozhda se i varam. Pokushaj tako, pozz.
:wave:

Poslednja izmena:
Neznam kako je kod tebe al kod mene na GA965p-DS4 je tako .
Sedeki prilkom posta mora da napise da li memorija radi u DC rezimu probaj jos i CPU-z 1.39

To da li je u istoj boji ili ne ide od proizvodjača do proizvodjača, nema standarda, neki daju da je DC u istoj boji, a neki u različitim! Zato probaj obe kombinacije! Inače ako memorija hoće da radi u DC samo će se uključiti, nema podešavanja! E sad ti reče da su memorije slične, ako su slične to ne znači i da će hteti da rade u DC, zato i postoje testirane DC memorije, koje 100% tako rade, a ovako kad kupuješ niko ti ne garantuje da će raditi u DC režimu! Imao sam slučaj 2 iste Kingston memorije, ali sa Kingston i Infinion čipovima, sve ostalo 100% isto da nisu htele da rade u DC! To se često dešava, ali probaj ti da kombinuješ boje na slotovima 1 i 3, 2 i 4! Pozdrav!

Da tako je! Ubacio sam ih u dava istobojna slota i memorije su vrlo slicne(frekvencije,latencije,proizvodjac...)
To i pise u uputstvu,ubaciti ih u zelene slotove i uradio sam ali nista od DC 😡

Dali su i cipovi na memoriji isti?
ako nisu eto ti odgovora zasto najverovatnije ne radi

Reseno! Da,trebalo je jednu u slot 1(zeleni), a drugu u slot 3(narandzasti) i sve je profunkcionisalo. Ja sam u uputstvu procitao da prvo treba popuniti zelene slotove pa tek onda narandzaste,tako pise...
U svakom slucaju hvala svima 🙂

Da, ali ako hoces Dual Channel, moras u raznobojne!

Kako uključiti Dual Channel ?

Apsolutno si u pravu, kod mene su iste boje u dc.

O.K. nije bitno koje su boje, ali je zato bitno nešto drugo: broj kojim je označen memorijski slot, pošto memorija da bi radila u DC modu mora biti stavljena u slot 1 i 2 ako je na ploči tri mem.slota odnosno 1 i 3 (2 i 4) ako su na ploči četiri memorijska slota. A najbolje je popuniti sva tri tj. četiri slota i onda nema problema. Što se tiče toga da li su iste ili ne, ako ploča proradi kad se ubaci novi modul nema razloga da ne proradi i u Dual modu, jer kad nije kompatibilna sa pločom neće ni da se "digne". Inače kapacitet nije bitan jer sasvim lepo mogu da rade npr. modul 128MB DDR266 i 512MB DDR400 u dual modu ili npr. 512MB DDR2 667 i 1GB DDR2 800, ali obično slabija memorija "povuče" jaču na svoju frekfenciju. (Doduše postoji i OC mod:eyebrows: ) Haug!

Inače kapacitet nije bitan jer sasvim lepo mogu da rade npr. modul 128MB DDR266 i 512MB DDR400 u dual modu ili npr. 512MB DDR2 667 i 1GB DDR2 800, ali obično slabija memorija "povuče" jaču na svoju frekfenciju. (Doduše postoji i OC mod:eyebrows: ) Haug![/QUOTE]
Mislim da bas i nisi u pravu,vrlo je bitno da memorije budu vrlo slicne ili iste! To je uslov da bi memorije uopste radile sinhrono.

A najbolje je popuniti sva tri tj. četiri slota i onda nema problema. Što se tiče toga da li su iste ili ne, ako ploča proradi kad se ubaci novi modul nema razloga da ne proradi i u Dual modu, jer kad nije kompatibilna sa pločom neće ni da se "digne". Inače kapacitet nije bitan jer sasvim lepo mogu da rade npr. modul 128MB DDR266 i 512MB DDR400 u dual modu ili npr. 512MB DDR2 667 i 1GB DDR2 800, ali obično slabija memorija "povuče" jaču na svoju frekfenciju. (Doduše postoji i OC mod:eyebrows: ) Haug!

Jesi li ti ovo isprobao?

Ne mora da znači i da treba da se stavi u slotove 1 i 3 da bi bilo dual chanel. Na mojoj Biostar treba u slotove 1 i 2 da se stave memorije da bi radile kao Dual Chanel. Dakle, ipak treba da se lepo pogleda upustvo matične ploče i da se po tome postupi.

Ja pogledah uputstvo i nije bilo tako kako je pisalo!!! Metoda PROBATI sve i PITATI iskusnije. Hvala svima,apsolvirasmo mi ovo.

Znaci moze jedna od 512mb i druga od 1gb DDR2 Kingmax pc800 u mom slucaju?

Dual mod

Moze ali ne u DUAL-u.

Ma radi žuti brate, ali nije uvek izvodljivo. Neki put ni dva ista modula (znači isti proizvođač, isti kapacitet, ista brzina), neće da rade ne u dual modu, nego ne mogu ni da se upare! Zato je kod kupovine memorije, preporučljivo ugraditi je tamo gde je i kupuješ pa nek se prodavac j..ava sa njihovim uparivanjem:eyebrows: Haug!

Prilozi

sorry shto smaram, ali nikako mi nije jasno, shta se postize dual channelom i shta je to kog djavola? jel bolje dakle 2x512 ddr800 u dual channel ili 1x1gb ddr800 single? npr, koliko % brzina u chiju korist? 🙂

sorry shto smaram, ali nikako mi nije jasno, shta se postize dual channelom i shta je to kog djavola? jel bolje dakle 2x512 ddr800 u dual channel ili 1x1gb ddr800 single? npr, koliko % brzina u chiju korist? 🙂

Teoretski duplira se memorijski protok od memorije ka memorijskoj sabirnici u komunikaciji sa CPU, u praksi 10-15% ubrzanja. U principu bolje je staviti dva modula manjeg kapaciteta (npr. 2x512 MB), nego jedan veći (od 1GB). Ovo naravno važi ako ploča podržava DC mod.:crash:

Teoretski duplira se memorijski protok od memorije ka memorijskoj sabirnici u komunikaciji sa CPU, u praksi 10-15% ubrzanja. U principu bolje je staviti dva modula manjeg kapaciteta (npr. 2x512 MB), nego jedan veći (od 1GB). Ovo naravno važi ako ploča podržava DC mod.:crash:

Ali u princupu posto je sada memorija jeftina najbolje je staviti 2x1gb odmah u startu. Ako se nema kesa za 2gb onda je bolje staviti jedan modul od 1GB i odreci se dual chanela na pocetku, a kasnije samo dodas jos jedan takav i to je to.

hvala vam na odgovorima, tek poshto sam postavio pitanje video sam da je vec potegnuta ta tema 🙁 sorry na maltretiranju...dakle, 1gb 😀

Ali u princupu posto je sada memorija jeftina najbolje je staviti 2x1gb odmah u startu. Ako se nema kesa za 2gb onda je bolje staviti jedan modul od 1GB i odreci se dual chanela na pocetku, a kasnije samo dodas jos jedan takav i to je to.

Ma nisi me razumeo: nije bio konkretan savet "stavi 2x512MB", nego ako treba praviti izbor između jednog većeg ili dva manja modula, onda je bolje staviti dva manja u DC modu🙂. (A naravno da je bolje staviti 2x1GB😉 ) Haug!

Nazad
Vrh Dno