Šta je novo?

c2d 4300 VS 6300? razlike?

Snizenje

Trenutno je E4300 120e. Da li je to to snizenje, ili ce jos da ide dole? I sta je sa tom E2000 serijom malo sam van tokova?

I mene zanima da li je 120e to-to sto se tice snizenja E4300 kod nas. Cinimi se da sam negde video za oko 9500 din (oko 117e).

SumLJam da ce skoro da padne znacajno ispod 120e. Ako je u Schwabenlandu 100e u maloprodaji, plus carina plus pdv, jos smo i srecni.

pa ne mozes da racunas njihovu kjrajnu cenu kao nabavnu cenu ;)

Poslednja izmena:
SumLJam da ce skoro da padne znacajno ispod 120e. Ako je u Schwabenlandu 100e u maloprodaji, plus carina plus pdv, jos smo i srecni.

Pa tih 100e kod njih je isto sa nekim porezom... A i to je maloprodajna cena, a firme ne dobijaju po tim cenama.

Mozda je offtopic, ali me zanima sto nase firme obracunavaju euro sa 83??? Kada je isao najvise do 81...

EDIT: Evo malo sam gledao po cenovnicima... U jednoj firmi je 114e, a pise da je bez pdv-a 96.81e (7986.82din), tako da 120e nije najniza cena :) A nabavna cena je sigurno ispod 90e posto ne verujem da zaradjuju samo 6-7e po procesoru!

Poslednja izmena:
Ko se buni oko nabavne cene, ja ne. Licno me dilerske cene bez PDVa interesuju koliko i etnicka geografija Papue Nove Gvineje. I jako je duhovito to sa placanjem samo u dinarima kad skoro svi racunaju evro na 83! :(

Ja reko da odgovorim na ono koliko smo srecni :) A tebe sam citirao posto mi je bilo pogodno :) A kurs od 83 - napravi od 120e - 125e :( Jes' da nije mnogo, ali ako se kupuje cela konfiguracija - nakupi se tu... Ali odosmo u offtopic, sorry. :)

Nego s'cim se moze uporediti E4300 klokovan na GHz po performansama... Sa kojim C2D od svoje starije brace :)

Poslednja izmena:
Nego s'cim se moze uporediti E4300 klokovan na GHz po performansama... Sa kojim C2D od svoje starije brace :)

nisi naveo na koliko GHz klokovan...moze on da se nosi sa svima :) ...a mene zanima njegov mladji brat E4400 kako stoji cena i oc performanse?

btw: kad ce ovaj novi chipset (P35 - Bearlake) uci u sire narodne mase? Jel on predstavljen ili tek treba? nije mi jasno...i kako se on kotira u odnosu na 965/975 chipsetove

Poslednja izmena:
Beeep :) napisao sam GHz a nisam metnuo trojku :) "E4300 klokovan na GHz"

Htedoh da pitam kada je klokovan na 3GHz...

Beeep :) napisao sam GHz a nisam metnuo trojku :) "E4300 klokovan na GHz"

Htedoh da pitam kada je klokovan na 3GHz...

bug :D
inace kako je misko rekao za 6300 moze da izvuce vise u oc ali je to samo
vidljivo u rezultatima testova.
kako god.
kada bih birao uzeo bih 6300 zbog FSB-a mada me nervira mnozilac na 7 :mad:

Ko juri jeftinije resenje - 4300 i 4400 su jako interesantni zbog vecih mnozioca - sto znaci da mogu lepo da se oc-ju sa krsh memorijama - znaci dobra kombinacija - jeftiniji cpu + jeftinija memorija (a dobar oc) - dobro za nas koji ne volimo previse da ulazemo.

Poslednja izmena:
pritom da je E4400, brzi na skoro svim testovima od E6320...verovatno zbog razlike u frekvenciji 2GHz prema 1.86GHz, osim u office-u gde je sporiji mizernih par sekundi, naravno zbog 2x2MB L2 cache...
E4400 ima mnozilac 10

A sta je veznije za video obradu i renderovanje 3d Max-u, Maya-i... GHz-i ili Mb-i kesa?

Poslednja izmena:
pa kako sam ja shvatio do sada, kada kloknes procesor, taj kes maltene izgubi na znacaju (isptavite me ako gresim, jer i mene to zanima!)

Da li je na kraju E6320 Allendale ili Conore? :) ja slucajno naleteh na ovo

Prilozi

• New_1.jpg
    New_1.jpg
    45.4 KB · Pregleda: 97
pa Conroe hvala bogu, allendale su sada svi iz serije E4...Intel je promenio "politiku" (kao sto je trebao i od starta da uradi) da E4xxx ima 2MB L2 cache, bez VT i FSB na 800MHz, a da serija E6xxx ima 4MB L2 cache, VT i FSB 1066MHz

Poslednja izmena:
pa kako sam ja shvatio do sada, kada kloknes procesor, taj kes maltene izgubi na znacaju (isptavite me ako gresim, jer i mene to zanima!)

Posto ga niko ne ispravlja, jel to znaci da je upravu??? :bottle: :bottle: :bottle: :type:

pa naravno da igra kesh ulogu...

conroe jezgro je bolje od allenadle...shto bi inace stavljali 4mb kesha umesto 2?

pa naravno da igra kesh ulogu...
ok, to se i ja slazem...ali pitanje kome? vrlo malom broju pc korisnika, odnosno za specijalizovane zadatke, koje vecina nas ne koristi niti se ikad susretala sa njima...ustvari nema jos softvera koji ce iskoristiti full potencijal istog (kao i sa VT-om, cak ga ni VMWare ne koristi u potpunosti)

u najavi su i sa 8MB (alo 8MB!!!) a pola nas juri procesore sa 512Kb i nista nam ne fali :D...to ubacis u neki server koji je natrpan i onda pici extra, a ovako, za desktop pc na kome se igraju igre, slusa muzika i bleji po netu sta ce ti???
na kraju se sve svodi na isplativost

evo jedan iscrpan review ako vec nije bio, pa vidite: LINK

Poslednja izmena:
pa pitanje je za dosta stvari kome je i shta potrebno...

o tome je totalno glupo raspravljati,zashto bi pravili sa 4mb ako nije potrebno?

to ti je po principu-ima golf SDI sa 64 ks i to je dovoljno,shta ce mi onaj GTI sa 200?:)

golf je golf, a neoptimizovan softver je krsh :D tako da tih dodatnih 2mb TRENUTNO nema mnogo veliku ulogu...evo u ovom navedenom testu cak i u video editingu E4400 je brzi ili cak isti kao i E6320 (sto me dovodi do ovog zakljucka)
samo nemoj pogresno da me s'vatis - ja bi pre uzeo neki E6xx0 nego E4400

engineer sample

jel se moze engineer sample naci u prodaji (mislim na radnje) ili mora neki drugim putem? Kako se oni prepoznaju, jel imaju kodove ili samo ono intel confidential? Jel moze neko da mi da tabelu ili sl. gde mogu da vidim, koliki raspon u mnoziocima imaju ES modeli c2d...hvala puno

mislim da mozesh samo "nekim drugim" putem,ako znash nekoga ili slicno...
Zapakovani su u belu kutiju i to je prva razlika josh pre nego shto otvorish:)

hvala, a ovo za mnozioce: koliki ima E4400 u ES izdanju?? jel neko zna?

Ja imam ES E4300 i nema ama baš nikakve razlike u množiocima, max je 9.
Otključani su ES primerci E6700, dok je do ovog proca situacija sa official vs. ES ista, tj. i jedni i drugi su što se tiče množenja zaključani.

ma mnozioci su isti,ali su im radni taktovi veci i mogu vishe da se klokuju,i kolko ja znam dosta se vishe greju...

Vredi li razlika od 50e izmedju E4300 i E6320 ukoliko se overklokuju?

Jel realno da se digne FSB na 400 Mhz sa E4400 pa da radi na 4 Ghz?:d :whip: :whip: :whip:

4GHz - 100% overclocka jedino mozes uz neki Tajfun da duva u njega (samo u Japanu je moguce to izvesti :D :D ), salim se, za to ti treba neka vrh ploca, extra 'ladjenje i iskustvo nekog mnogo dobrog overclockera...

Pa sto se tice kloka pa meni su e4300 i e4400 slicni... Sta znaci sto e4400 ima veci mnozilac kada se greje na vecim ucestanostima...

Vrh Dno