Šta je novo?

dobra ploca za Tualatin proc?

• Začetnik teme Začetnik teme clown
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

clown

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
319
Dakle, koju preporucujete, da je dobra za oc..

uneo bih malo zivota u konfiguraciju..

p.s. Ima li neka ploca sa ddr podrskom?

:type:

TUSL2-C, za DDR nema ili mozda nadjes neku hibridnu sa VIA266.
inace skoro sve ploce za tualatina citaju do 512MB rama pa razmisli i o tome u danasnje vreme, tj 815EP-T cita po difoltu 512MB uz malo vise srece i svih 3*256MB, VIA je bolja je cita do 1.5GB al se slabije OCuje.
inace matsonic 7177CT se fino OCuje preko jumpera (100>133) i cita svih 1.5GB

...inace skoro sve ploce za tualatina citaju do 512MB rama pa razmisli i o tome u danasnje vreme, tj 815EP-T cita po difoltu 512MB uz malo vise srece i svih 3*256MB...

Ne bih rekao da je ovo bas 100% tacno. Ja imam Soyo 6BA+ plocu, BX (stariji chipset od i815, koji sigurno ne bi poterao Tualatina... bar ne na ovoj ploci), pa imam tri modula... 256+256+128MB. Vazno je da su sve tri memorije bile matore, tj. dvostrane, jer se desava da novije SDR hoce da "cita" samo "pola". Znaci, lutrija je kad kupujes SDR za stare masine... najbolje bi bilo da kupujes od nekoga koga poznajes (pa ti da "radnu garanciju") ili da nosis masinu - "ja doneo da vidim da li mi odgovara" varijanta 😀

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Najbolja ploča za Tualatina je Gigabyte GA-6OXET-C!
Posle nje GA-6OXT-A pa sve ostale.
Dooar je i ABIT BX133 RAID ali mora da se lemi...

Ne isplati ti se da udises zivot u konfu na taj nacin, jer je prakticno nemoguce da nadjes dobru plocu za Tualatin po realnoj ceni. One koje su navedene su odlicne ali ih NEMA. Ako se i pojave, pojave se kod preprodavaca po 30-35 evra sto je stvarno suludo davati u ovom trenutku, mozda pre 3-4 godine ali danas. Osnova svakog upgrade-a je ploca. Za onoliko koliko se odlucis da doplatis kupi plocu 2-3 generacije noviju. Ako vec razmisljas o DDR-u, onda gledaj neku nforce2 plocu sa nekim Athlonom/Sempronom za sitne pare. Skok performansi na defaultu ce biti 50-80 % ako ne i vise ako overklokujes.

bolje kupi neki athlon pa se zzaj, a ako ostajes pri ideji baci pogled na pcberzu, danas neki lik iz zemuna prodaje neke komplete ploca+tualatin 1200 za 25 eur sto je nesto dosta realno.

TUSL2-C, za DDR nema ili mozda nadjes neku hibridnu sa VIA266.
inace skoro sve ploce za tualatina citaju do 512MB rama pa razmisli i o tome u danasnje vreme, tj 815EP-T cita po difoltu 512MB uz malo vise srece i svih 3*256MB, VIA je bolja je cita do 1.5GB al se slabije OCuje.
inace matsonic 7177CT se fino OCuje preko jumpera (100>133) i cita svih 1.5GB

hvala na iscrpnim objasnjenjima mogucnosti..

inace sudbina ove buduce konfiguracije ce bini najverovatnije linux sever za kucnu mrezu i vezu
ka netu... zao mi da dajem Tualatina, lepo je sluzio do sad..:guitar:

Ne isplati ti se da udises zivot u konfu na taj nacin, jer je prakticno nemoguce da nadjes dobru plocu za Tualatin po realnoj ceni. One koje su navedene su odlicne ali ih NEMA. Ako se i pojave, pojave se kod preprodavaca po 30-35 evra sto je stvarno suludo davati u ovom trenutku, mozda pre 3-4 godine ali danas. Osnova svakog upgrade-a je ploca. Za onoliko koliko se odlucis da doplatis kupi plocu 2-3 generacije noviju. Ako vec razmisljas o DDR-u, onda gledaj neku nforce2 plocu sa nekim Athlonom/Sempronom za sitne pare. Skok performansi na defaultu ce biti 50-80 % ako ne i vise ako overklokujes.

ima smisla...

thnx

Nazad
Vrh Dno