Šta je novo?

Koja 8800gts...

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Evo uskoro dobijam monitor Samsung 226BW :D (1680 x 1050 resolution, 2-millisecond response).
Dakle da li da uzmem 8800 GTS sa 320MB ili 640MB a da sve ''prasi'' na gore pomenutom monitoru?

Sve to zavisi od igre i od rezolucije

Da ali u nanjnadrkanijim setingsima u nemogucim rezolucijama taj giga rama prilicno ogranicava te igre koje je naveo.

Evo kad si vec zapeo za podesavanja ;) da kazem da je gotovo sve pokusavano igrati na 1280x1024 i to ne cak i na max sve (fear mi je iz nekog razloga, sa soft shadows cak i na manjoj rezoluciji pokazivao ocajno mali broj frejmova).

Sto se rama tice, nazalost, imam trenutno samo jedan gigabajt, mada je bio i jedan lep period kada sam testirao spacemasterovih 2x1gb cellshock-a :D

jedno pitanje..da li bi XFX 8800GTS Extreme 320Mb bila dovoljna za igranje na 205BW, dakle native rez-a od 1680x1050..ne bih se igrao u nekoj manjoj, karta ce naravno biti further klokovana i nece biti zagushena od strane procesora

usled nekoliko digresija i zustrine same diskusije malo mi je teze da uhvatim sushtinu..:D
bottom line te zveri su pretpostavljam, vegas,gothic,oblivion etc.

Poslednja izmena:

Najzad nesto korisno od tebe.:)

Zakljucak sa sajta:

With 10 different cards stress tested on our overclocked Intel Core 2 Duo system, I can safely recommend the Geforce 8800 GTS 320Mb for a high end gaming rig, as most manufacturers share the same PCB design and cooler the main difference lies in extras and support deals, the price goes up as standard GPU clocks are increased, you pay a premium for a pre-tested overclocked model but do get reassurance and warranty on these faster models. Overall when it comes down to overclocking we noticed a tendency of improved GPU OC potential with the new samples as these reached speeds well beyond reference.

I hope this extended evaluation will be useful for your next purchase decision, do keep in mind that the upcoming ATI HD 2900 XT video card has a price point similar to the Geforce 8800 GTS (640Mb) with performance numbers well above it. If you’re about to upgrade your VGA card to a high end model, you might do well to see how things turn out the next weeks as new VGA cards are released by both NVIDIA and ATI.

I thank all the companies who allowed us to test drive their product and share my experience with our readers.

Kao sto rekoh ranije:" Koju god da uzmete necete se prevariti".

Poslednja izmena:
Evo malo sam razgledao cene u razvijenom svetu. Ins Deutshcmark unt Austereich (šinak, di je ovde umlaut) su 8800 GTS 320 stigle do 260 eura, i to od proizvođača sa imenom, dok se GTS 640 može naći za 360 eura.

Može li neko da spekuliše kada će se cene kod nas barem malo spustiti?

Evo malo sam razgledao cene u razvijenom svetu. Ins Deutshcmark unt Austereich (šinak, di je ovde umlaut) su 8800 GTS 320 stigle do 260 eura, i to od proizvođača sa imenom, dok se GTS 640 može naći za 360 eura.

Može li neko da spekuliše kada će se cene kod nas barem malo spustiti?

Pa i kod nas moze da se Gigabyte sa 640MB nadje za istu sumu.Provereno, ali nisam zeleo da dajem za tih 320MB dodadnih 50€.

@gervasius

Узми са 640mb ако већ узимаш за те паре и тај монитор. По http://www.legionhardware.com/document.php?id=633 имаћеш поприличне добитке на 1680 x 1050, а и ценим да ће прва ствар која ће да ти зафали на 8800 је тих 320mb меморије.

@Proday

Нисам знао да је игривост толико субјективна ствар...
Па на http://www.hardocp.com/article.html?art=MTIxOCwxNywsMTIw да им је Oblivion игрив на 2560x1600 све на max а ти причаш да неки наслови не могу да се играју на мониторима које имамо ми обични "смртници" :)

Има разлика да се види и на 19" ако се рокне мало јачи AA ако је веровати оном тесту који сам навео. У сваком случају ми делује да ће верзија од 640mb имати доста дужи "радни век".

Па сада како кад, на "обичним" резолуцијама буде 10так %, када се убаци AA може да буде и више, а тек када се дигне резолуција. Осим тога *** не купује се High End графика за месец дана, то је ваљда нека дугорочнија инвестиција, а мени се све чини да ће у будућности прво та меморија да јој зафали. И наравно није дупла разлике него свега 100 долара у његовом случају.

@gervasius

Узми са 640mb ако већ узимаш за те паре и тај монитор. По http://www.legionhardware.com/document.php?id=633 имаћеш поприличне добитке на 1680 x 1050, а и ценим да ће прва ствар која ће да ти зафали на 8800 је тих 320mb меморије.
Sa ovim se apsolutno slazem, razlika od 320mb rama sluzi uglavnom za vece rezolucije sto znaci do 1280x1024 netreba kupovati kartu sa 640mb za sve preko toga pozeljno je imati vise rama na karti, inace razlika izmedju ove dve karte u performansama pri 1280x1024 na istim klokovim skoro i da nepostoji a obadve karte mogu da rade na daleko vecim klokovima od fabrickih setovanja 660/1000 za one koji neznaju objasnjenej kako u nastavku teksta....

@Proday
Нисам знао да је игривост толико субјективна ствар...
Па на http://www.hardocp.com/article.html?art=MTIxOCwxNywsMTIw да им је Oblivion игрив на 2560x1600 све на max а ти причаш да неки наслови не могу да се играју на мониторима које имамо ми обични "смртници" :)

To sto on prica ja mogu da ti potvrdim da je tako, ako ne overklokujes ceo sistem mozes da se pozdravis sa igrivom masinom u recimo konkretno Oblivion, stalkeru i tako tim jacim naslovima sa zahtevniom grafikom sa bilo kojom rezolucijom na max podesavanjima znaci klizaci u setovanjima do kraja, za mene je igrivost konstantno preko 50-60fps a u konkretno navedenoj igri ja to imam sa masinom i klokovima iz potpisa na defaultnim podesavanjima nikako, i to sve sa C2D, AMD je apsolutni autsaider i situacija je jos gora sto se igrivosti tice bar dok se nepojavi neki cpu sa boljom arhitekturom od onoga sto trenutno nude, nebi bila tako drasticna razlika da recimo 6000+ koji radi na 3000mhz moze da se klokne na 4000mhz ali navedeni procesor nemoze da makne preko 3200 dok C2De6600 sa svojih 2400mhz ide na 3500mhz bes problema a na tim klokovima i sa kloknutom kartom ceo sistem radi za nekih 40% brze nego na defaultu.

....Jos nesto da prokomentarisen iz mog i iskustva ljudi sa koji ma sam kontaktirao ovde na bechu a vezano za 8800gts320mb, navedena karta se bez problema klokuje na 660/1000 bilo koja da se kupi, vecin ljudi neprovaljuje da su oc modeli samo fabricki klokovani (drugaciji je bios na karti) nikakve razlika nepostoji u odnosu na karte koje nisu klokovane fabricki, sto znaci bacanje para za oc verziju iste, lepo se u rivi podese klokovi na 660/1000 stim da se fan nasteluje ako je kuciste otvoreno na 86% ako je zatvoreno moze i na 100% zbog buke na slici je prikazano kako sve treba da izgleda.
Fan riva tuner.jpg
Voleo bih da se javi neko kome navedena karta nece da radi stabilno sa ovim klokovima a da je sve podeseno ovako kako sam naveo.

Sa ovim se apsolutno slazem, razlika od 320mb rama sluzi uglavnom za vece rezolucije sto znaci do 1280x1024 netreba kupovati kartu sa 640mb za sve preko toga pozeljno je imati vise rama na karti, inace razlika izmedju ove dve karte u performansama pri 1280x1024 na istim klokovim skoro i da nepostoji a obadve karte mogu da rade na daleko vecim klokovima od fabrickih setovanja 660/1000 za one koji neznaju objasnjenej kako u nastavku teksta....

To sto on prica ja mogu da ti potvrdim da je tako, ako ne overklokujes ceo sistem mozes da se pozdravis sa igrivom masinom u recimo konkretno Oblivion, stalkeru i tako tim jacim naslovima sa zahtevniom grafikom sa bilo kojom rezolucijom na max podesavanjima znaci klizaci u setovanjima do kraja, za mene je igrivost konstantno preko 50-60fps a u konkretno navedenoj igri ja to imam sa masinom i klokovima iz potpisa na defaultnim podesavanjima nikako, i to sve sa C2D, AMD je apsolutni autsaider i situacija je jos gora sto se igrivosti tice bar dok se nepojavi neki cpu sa boljom arhitekturom od onoga sto trenutno nude, nebi bila tako drasticna razlika da recimo 6000+ koji radi na 3000mhz moze da se klokne na 4000mhz ali navedeni procesor nemoze da makne preko 3200 dok C2De6600 sa svojih 2400mhz ide na 3500mhz bes problema a na tim klokovima i sa kloknutom kartom ceo sistem radi za nekih 40% brze nego na defaultu.

....Jos nesto da prokomentarisen iz mog i iskustva ljudi sa koji ma sam kontaktirao ovde na bechu a vezano za 8800gts320mb, navedena karta se bez problema klokuje na 660/1000 bilo koja da se kupi, vecin ljudi neprovaljuje da su oc modeli samo fabricki klokovani (drugaciji je bios na karti) nikakve razlika nepostoji u odnosu na karte koje nisu klokovane fabricki, sto znaci bacanje para za oc verziju iste, lepo se u rivi podese klokovi na 660/1000 stim da se fan nasteluje ako je kuciste otvoreno na 86% ako je zatvoreno moze i na 100% zbog buke na slici je prikazano kako sve treba da izgleda.
Pogledajte prilog 23363
Voleo bih da se javi neko kome navedena karta nece da radi stabilno sa ovim klokovima a da je sve podeseno ovako kako sam naveo.

Potpuno si u pravu, ali je veca fora kada se kaze " Imam brate 8800gts, fabricki overklokovana, ej, znas ti sta je to".

Osim toga dosta ljudi ne zeli ni bios od maticne da fleshuje, a flesovanje graficke je nauka.
Mozda su u nVidiji fabricki downklokovali svoje kartice, da nam daju na radost, svaki uspesan overklok?

Poslednja izmena:
Potpuno si u pravu, ali je veca fora kada se kaze " Imam brate 8800gts, fabricki overklokovana, ej, znas ti sta je to".

Osim toga dosta ljudi ne zeli ni bios od maticne da fleshuje, a flesovanje graficke je nauka.
Mozda su u nVidiji fabricki downklokovali svoje kartice, da nam daju na radost, svaki uspesan overklok?

OK, ali npr. apsolutno naj jeftiniji 8800 320 kod nas je Club 3D za 290-295e, koga ima na kasicicu i trebas da rodis mecku da ga nadjes. Famozni MSI je 315e! Deset evra vise! I jos se dobije original CoH, to sad nekome znaci a nekome ne, ali original tu igru za 10e neces naci.

OK, ali npr. apsolutno naj jeftiniji 8800 320 kod nas je Club 3D za 290-295e, koga ima na kasicicu i trebas da rodis mecku da ga nadjes. Famozni MSI je 315e!
Covek nista nije reko za kartu nego je komentariso naivnost pojedinh korisnika koji misle da su kupili nesto posebno ako kupe oc 8800gts koja kao i obisna 8800gts nadovezujuci se na moj tekst.
Deset evra vise! I jos se dobije original CoH, to sad nekome znaci a nekome ne, ali original tu igru za 10e neces naci.
Brate ovo je SRBIJA ovde se orginali nece kupovat ni kad plate budu 1500e jer tako smo sklepani ako nesto moze da se dobije za 100din ili dzabe zasto bi dao 40e da nismo takvi odvno bi izumrli, turci se i dan danas kaju sto su vladali srbijom 500god sta mislis zasto:D a kud udjemo u EU to ce da im bude pocetak kraja:-devil-:

OK, ali npr. apsolutno naj jeftiniji 8800 320 kod nas je Club 3D za 290-295e, koga ima na kasicicu i trebas da rodis mecku da ga nadjes. Famozni MSI je 315e! Deset evra vise! I jos se dobije original CoH, to sad nekome znaci a nekome ne, ali original tu igru za 10e neces naci.
Imash ASUS za tacno 300e, a pomenuti MSI je OC Edition, pa je stoga i malo skuplji.

Vrh Dno